Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szabadság jár vagy így nem?

Szabadság jár vagy így nem?

Figyelt kérdés

Évi 20 nap fizetett szabadságom van és 15 nap betegszabadságom. Év elejére tervezünk babát és semmiképp sem dolgoznám végig a terhességet, mert elég megterhelő munka (sokat emelek, napi 8-10 óra folyamatos állómunka 2-3 műszakban többnyire reggel hattól vagy egészen éjfélig)

Ha elmegyek mondjuk az 5-6. hónapban, akkor azt hogy tudom megoldani? Mivel az kb az év fele, így gondolom csak a szabadság és a beteg szabadság fele jár. És a többi napban igazolatlanul leszek távol? Vagy ilyenkor mi történik? Kapok így egyáltalán pénzt a terhesség maradék 3 hónapja alatt? Fogalmam sincs hogy szokott ez történni.

2012. okt. 21. 00:04
 1/3 anonim ***** válasza:

A szabadságod egész évre jár. A tgyás ideje alatt is. A szüléstől kezdve (jobb helyeken már a megelőző 4 hétben is) szülési szabadságon leszel 24 hétig alanyi jogon.

[link]

[link]

[link]

2012. okt. 21. 00:52
 2/3 anonim ***** válasza:
Nekem évi 21 napom van és most l6hetes leszek. Én úgy oldottam meg hogy szeptemberben kivettem a bent maradt szabijaimat (igaz előtte megkérdeztem az irodában hogy jár e) Október 1jétől táppénzen vagyok. Szülésig azon is leszek.
2012. okt. 21. 09:04
 3/3 anonim ***** válasza:

Szia, az egész éves szabadságodat kiveheted, ha már nem mész vissza dolgozni. Legalábbis én így csinálhattam.

A betegszabadság az mindegy, hogy mennyi van, mert ha a baba miatt vesznek betegállományba, akkor azonnal táppénzre kerülsz, nem a betegszabijaidat írják ki. Szerintem a szabi kivételre kérdezz rá. Az is lehet, hogy csak arányosítva adják ki az évre vonatkozóan. De ha visszamész dolgozni, úgyis kötelesek kiadni vagy kifizetni a ki nem vett szabijaidat.

Amikor már nem dolgozol táppénzt fizet a munkáltatót, illetve szülés előtt 28 nappal már igényelheted a tgyást.

2012. okt. 21. 09:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!