Szabadság jár vagy így nem?
Évi 20 nap fizetett szabadságom van és 15 nap betegszabadságom. Év elejére tervezünk babát és semmiképp sem dolgoznám végig a terhességet, mert elég megterhelő munka (sokat emelek, napi 8-10 óra folyamatos állómunka 2-3 műszakban többnyire reggel hattól vagy egészen éjfélig)
Ha elmegyek mondjuk az 5-6. hónapban, akkor azt hogy tudom megoldani? Mivel az kb az év fele, így gondolom csak a szabadság és a beteg szabadság fele jár. És a többi napban igazolatlanul leszek távol? Vagy ilyenkor mi történik? Kapok így egyáltalán pénzt a terhesség maradék 3 hónapja alatt? Fogalmam sincs hogy szokott ez történni.
Szia, az egész éves szabadságodat kiveheted, ha már nem mész vissza dolgozni. Legalábbis én így csinálhattam.
A betegszabadság az mindegy, hogy mennyi van, mert ha a baba miatt vesznek betegállományba, akkor azonnal táppénzre kerülsz, nem a betegszabijaidat írják ki. Szerintem a szabi kivételre kérdezz rá. Az is lehet, hogy csak arányosítva adják ki az évre vonatkozóan. De ha visszamész dolgozni, úgyis kötelesek kiadni vagy kifizetni a ki nem vett szabijaidat.
Amikor már nem dolgozol táppénzt fizet a munkáltatót, illetve szülés előtt 28 nappal már igényelheted a tgyást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!