Ha az anya megszüli a babáját, de a pici halva születik
akkor a szülésipénzt ki kapja?
Figyelt kérdés
Vagy példáúl tegyük fel,hogy az anyuka a kórházban hagyja a gyereket,vagy örökbe adja.Olyankor a szülési pénz kinek jár?
2012. okt. 18. 19:47
1/10 anonim válasza:
Milyen szülési pénzt?
2012. okt. 18. 19:50
2/10 anonim válasza:
Egyébként gondolom erre gondolsz!:
"Anyasági támogatás
Akkor igényelheted, ha a terhességed 9 hónapja alatt legalább négyszer részt vettél a terhes gondozáson (erről kapsz majd igazolást a terhesgondozáson), illetve akkor is kérhető, amikor a kisbaba halva született."
Ez a kérdés borzasztóan primitív és buta.
2012. okt. 18. 19:55
3/10 anonim válasza:
Szülési pénz alatt gondolom az egyszeri anyasági támogatást kell érteni. Ez halva született gyermek esetén is megilleti az anyát, illetve a feltételek megléte esetén 6 hét szülési szabadság is jár. Örökbe fogadás esetén az örökbe fogadó szülő kapja ha a végzés a szülést követő hat hónapon belül jogerőre emelkedik. Ha valamilyen ok miatt gyámot jelölnek ki a gyerek mellé akkor a gyámnak jár a támogatás is.
2012. okt. 18. 19:58
4/10 anonim válasza:
Ha ne adj isten halva születne a gyermekem, én is meg igényleném, hisz a temetés sem ingyen van!
2012. okt. 18. 20:23
5/10 anonim válasza:
Bocsi a kérdésért, de ugye nem réménykedsz/gondolkodsz ilyesmikben csak a pénz miatt? Elég érdekes a kérdésed! :/
2012. okt. 18. 20:34
6/10 anonim válasza:
5. válaszoló, szerinted tényleg van aki elgondolkodna ilyenen 64 ezer forintért? ráadásul azért előtte ott van még 9 hó mire megkapja azt a pénzt....
2012. okt. 18. 21:23
7/10 anonim válasza:
Igen, ilyen kérdésből gondolom. Elég sok mindent olvastam már hírekben... Tényleg primitív kérdés ez...
2012. okt. 18. 21:37
8/10 anonim válasza:
Off: Simán lehet, hogy valakinek ez is eszébe jut... sajnos...
2012. okt. 18. 23:21
9/10 anonim válasza:
Szerintem is van, akinek eszébe jut, és nem véletlenül tesz fel egy ilyen kérdést! Kétszer szültem, egyszer sem jutott olyasmi az eszembe, hogy milyen pénzt kapok és mikor.
2012. okt. 19. 07:42
10/10 anonim válasza:
Nem tudom, de ha (Isten ments!!!!) az én picim halna meg, én semmiképp nem tudnék a pénzre gondolni. Ha még nem írta volna azt a kérdés alá a kérdező, hogy "Vagy példáúl tegyük fel,hogy az anyuka a kórházban hagyja a gyereket,vagy örökbe adja.Olyankor a szülési pénz kinek jár?") akkor még nem is lett volna primitív a kérdés. Inkább azt feltételeztem volna, hogy baj történt és tényleg a temetés miatt kérdezi.
De hát így...
A válaszok szerint akkor nem csak nekem lett furcsa.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!