Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért megy el mostanában...

Miért megy el mostanában minden kismama táppénzre?

Figyelt kérdés

5 kismama van a közelemben, mindegyik elment táppénzre legkésőbb a 12. héten. Emellett élik ugyanúgy az életüket, nem pihennek otthon, járnak szórakozni, tornázni még buliba is. Összejárnak más kismamákkal is akik szintén táppénzen vannak.

Lehet hogy gonosz vagyok, de ha dolgozni nem tud akkor hajnalig táncolni miért? Az nem árt a babának? Meg a zumba, bowling ilyenek. Mert a terhestorna egy dolog, az persze érthető lenne.

Aztán csodálkoznak hogy a fiatal nők nem kellenek sehová. Bevallom, én sem vennék fel szívesen nőt ezek után.

2012. okt. 18. 11:32
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
76%

Az első babámmal a 32. hétig terveztem dolgozni, aztán 31. lett belőle, mert úgy döntött, idő előtt érkezik - problémamentes(nek hitt) terhesség után. Egy napot nem voltam táppénzen.

Következő terhességemnél sajnos "nincs beleszólásom" - minimum a 12. héttől táppénz, mert a baba egészsége a legfontosabb.

Én szerettem dolgozni a terhességem alatt, nem volt időm rémtörténeteket olvasgatni, de ha az ember lánya tényleg veszélyeztetett, akkor marad a fenekén... :)

2012. okt. 18. 13:21
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Én meg nagyon sok olyan kismamát ismertem, akik az utolsó pillanatig dolgoztak. Én 32. hétig bírtam, mert 1 óra vonatozás, 1 átszállással, meg 20 perc buszozást, minden nap 2X nem bírta a lábam meg a derekam.
2012. okt. 18. 13:37
 13/22 anonim ***** válasza:
73%
6.vagyok. akkor én most táppénzcsalónak számítok mert nem akartam terhesen olyan helyen dolgozni ahol az átlag hőmérséklet 5fok, csúszós a padló és ládákat kell emelgetni?!
2012. okt. 18. 13:50
 14/22 anonim ***** válasza:
87%

Mikor elsőre terhes lettem azonnal táppénzre jöttem, mivel hígítóval és festékkel is dolgoztam, nyilván nem akartam kitenni ennek a babámat.Hét hetesen elment a baba.A másodikkal így már automatikusan táppénzre mentem, nem akartam kockáztatni.Mivel ez a terhesség is vetéléssel végződött, harmadjára már egy kis szellőtől is féltem, nehogy baj legyen, nemhogy napi három órát zötykölődjek a buszon a munkahelyre, így szintén táppénz lett.

De hogy én mikor elsőre terhes lettem, és otthon kellett maradnom, milyen nehezen viseltem.Hidd el ha tehettem volna, mentem volna továbbra is, nagyon hiányzott a munkahely, a társaság.Igen, tudom sokan szaladnak ha kell, ha nem , sőt közeli ismerős is elment hat hetesen, pedig könnyű, ülő munkát végzett, rosszul sem volt(mint én),be is vallotta hogy nem akart dolgozni.

Én meg "irigykedem" azokra akiknek olyan a munkájuk, és az egészségük is megengedi hogy dolgozzanak, mert otthon nagyon nehezen telik a kilenc hónap.

2012. okt. 18. 14:45
 15/22 anonim ***** válasza:
A 32. hétig dolgoztam kereskedelemben. Pakolás, árufeltöltés, kasszázás, idegesítő vásárlók, bolt vezetgetése. Persze nagyon sokat segítettek a többiek! Nem engedték pl, hogy nehezet emeljek, létrára másszak. Biztos bekattantam volna, ha táppénzre kell mennem. Főleg, hogy anyagilag sem engedhettük volna meg.
2012. okt. 18. 15:31
 16/22 anonim ***** válasza:
28%

8-as vagyok.

Kedves 6-os. Ha valaki nem beteg, jelen esetben nem veszélyeztetett az törvényesen nem mehet táppénzre. Ha a munkakörülmények nem megfelelőek egy terhes kismama számára, akkor a munkáltatója köteles megfelelő munkakörbe áthelyezni és ugyanannyi pénzt fizetni neki. Ha a munkáltató ilyet nem tud felajánlani, akkor köteles a terhes kismamát felmenteni a munka alól és ugyanúgy fizetni, mintha dolgozna. Pontosan tudom azt, hogy a munkáltatók erre nem hajlandók és az ilyen helyen dolgozó kismamák kénytelenek táppénzre menni, mégha szabálytalan is. Én ezt egyébként megértem. Csak az a baj ezzel a megoldással, hogy így nem a munkáltató finanszírozza az egészet, hanem jelentős része az államkasszát terheli, amit pedig más dolgozó emberek fizetnek meg.

Sajnálom, hogy ezt ma Magyarországon megtehetik a munkáltatók.

2012. okt. 18. 19:08
 17/22 anonim ***** válasza:
60%
Én teljesen egyetértek a 6-os válaszolóval.Ha egyszer nem olyan a munkahelyi körülmény,hogy tudna végig dolgozni,akkor a munkahely kedvéért ne kockáztassa már meg a babája egészségét esetleg életét!!!!!!!!Azt hiszem egyetlen munkáltató sem érdemel ilyen nagy áldozatot!!!!!Én is eljöttem,mert nem akartam tovább dolgozni,mivel emelgetni kell,és felvett táppénzre a doki mint veszélyeztetett terhest!!Had döntsek már ÉN a gyerekem felől és ne a munkáltatóm.Egyébként sem tudott volna könnyebb munkát adni,mivel az én cégem nem a könnyű munkáról híres.A másik amit mondtál,hogy így a többi dolgozó tart el ,,minket,,.Na és??Mi hány nem dolgozó romát tartunk el az egész országban mert nem hajlandóak elmenni dolgozni??(és most nehogy azzal gyertek,hogy nincs munka,mert pl közmunkás mindig kell,de azt sem hajlandóak csinálni,mert nekik tényleg büdös a munka)Úgyhogy azt hiszem némely kismama megérdemli ezt a luxust,mert a mi pénzünket is a roma éli föl!!
2012. okt. 19. 11:50
 18/22 anonim ***** válasza:

Hat bizony en dolgoztam mindharom terhessegggel 36 hetig Kemeny fizikai munkaban mert szuleszno vagyok Ott hanytam emeleygtem a munkahelyen mar 20 hettol kemenyedett a hasam magas volt a vernyomasom es egy 2 hetet is fekudtem az osztalyon vesevizesedessel De az elmult es egy het extra piheno utan ujra dolgoztam vezettem a szuleseket mert szugseg volt ram Csak ugyeletet nem vallalhattam torveny tiltja a terhes nok ejszakai munkajat 12 het utan.

Tehat l;ehet dolgozni attol fugg a kismama mennyire erzi betegsegnek az egeszseges terhesseget es mennyire talaja a normalis terhesseggel jaro panaszokat nem normalisnak.

Egyen fuggo de eleg szomoru ha minden kismama tappenz + gyes megertem a munkaadokat hogy nem kell nekik a fiatal anyajelolt mert csak penzbe kerul.

Itt ha valaki igy viselkedne nem engedne az uzemorvos tuti munkaba allitana hiaba sirna. Az orvosok sem irnak ki mert a munka az egeszseges kell a tarsasag es mozgas nem lehet a terhesseget betegsegkent kezelni. Viszont sok terhes aki veszelyes helyen dolgozik kap a munkaadotol mas munkakort a terhesseg idejere pl vegy uzembe irodai munkat amig terhes stb.

2012. okt. 19. 12:02
 19/22 anonim ***** válasza:
34%

A környezetemben soha senkinek nem változtatott a munkaadója, tkp. a törvények ostort is adnak a kezükbe, nem írják elő az elnéző bánásmódot. Sőt, közszférában simán túlóráztatják akár éjszaka és hétvégén is a kismamát.

Eü. okokból írtak ki, de köszönöm szépen a napi 2x50 perces buszon nyomorgásból, könyöklésből se kértem volna. Egy terhességet elvesztettem a buszon összeszedett iszonyatos felfázásom miatt. Megnéztem volna, mit csinálnak velem a buszon, ha ott kezd el ömleni úgy az orromból a vér fél órán keresztül, hogy az egész busz tiszta vér lesz tőle az utasokkal együtt.

2012. okt. 19. 12:20
 20/22 anonim ***** válasza:

Nem a beteg kismamakrol van szo hanem azokrol akik azt hiszik a terhessegi panaszok betegseg jelei.

A torveny vedi a kismamakat minden orszagban M orszagon mar a haboru utan szuletett a kismamavedo torveny, csak a munkaadok nem de siman be lehet oket panaszolni!!!

De legtobb kismama fel nem mer megszolalni pedig kene akkor vege lenne a munkaadok onuralmanak.

2012. okt. 19. 12:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!