Ha 9 hónap múlva születnek a babák, akkor miért a 40. hét a szülés ideje, miért nem a 36. hét?
Figyelt kérdés
2009. aug. 7. 13:07
1/8 anonim válasza:
mert a terhességi hónap = 4 hét, tehát nem 30 ill. 31 nap :)
2/8 anonim válasza:
azért, mert 1 hónap nem négy hét, hanem 30-31 nap.
a terhesség ezért 9 hónap, hivataéosan pedig 10 holdhónap. Azaz 10*4 hét
3/8 anonim válasza:
az 1 hónapban átlag mondanak 4 hetet,ha jobban megnézed 1 hónapban 4 hét és pár nap van,mikor hogy. hónap pl:február 1-től márc.1-ig tart,de az nem 4 hét.A 40 hét pontos számitás.Én 20 hetes vagyok és most kezdem az 5. hónapot,és nem befejezem.
4/8 anonim válasza:
A 9 hónap csak egy körülbeli szám. A terhesség 40. hetében van kb. két hét amikor tulajdonképpen nem is vagy még terhes. A terhesség hónapjait úgynevezett holdhónapokban számolják. Egy holdhónap 28 nap, 10 holdhónap 280 nap, ami 40 hétnek felel meg.
5/8 A kérdező kommentje:
Értem:) Köszi!
2009. aug. 7. 13:18
6/8 anonim válasza:
Mert valójában 38 hét, tehát több is, mint 9 hónap és az nem igazán kerek szám. Így 40 hét lett, és ezért van az, hogy mikor két hete terhes vagy és pozitív lesz a teszt, akkor már 4 hetesnek számítasz.
7/8 anonim válasza:
NEM MINDEN HÓNAP PONT 4HÉTBŐL ÁLL.
8/8 anonim válasza:
A 40 hetet az utolso periodusodnak az elso napjatol szamitjak. Igy kapjak meg a legpontosabb erteket. Ugyhogy elvileg a 40 hetbe azok a hetek is beletartoznak amikor meg nem is voltal terhes. Amikor megvan, azutan a peteeres,es a megtermekenyites. A dokik nem tudnak megmondani napra pontosan hogy hogy a paroddal melyik nap hoztatok ossze a babat. Ezert 40 het. Azt mindenki tudja mikor jott meg neki utoljara. Boldog babavarast.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!