észre lehet venni ha szivárog a magzatvíz vagy ha nyitva van a méhszáj?
A méhszáj általában (de nem mindig) erős fájdalommal, esetleg görcsökkel nyílik. A magzatvíz szivárgás meg... hát csorog végig a lábadon...
Remélem nincs baj, mik a tüneteid?
Szia! Én éreztem a méhszáj nyílását (erős, fájdalmas, furcsa hüvelyi feszülés), szóltam a dokimnak, megvizsgált, és be is fektetett a kórházba, mert a koraszülés fenyegetett. A méhszájam nemcsak nyílt, de még meg is rövidült, ez volt a 32. héten. Már 36 hetes vagyok, és még egyben vagyok... A magzatvízszivárgásról nem tudok nyilatkozni, hogy milyen, de észre lehet venni, sőt, azt ezerszer jobban, mint a méhszájnyílást. A méhszájnyílást nagyon ritkán érzi meg az ember, az esetemben pl csodálkoztak az emberek (orvosok, ápolók, a védőnőm) és mondták is, hogy nagy szerencsém volt, hogy éreztem.
Mint ahogy az előző válaszoló is írta, lehet érezni, de mihamarabb szólj a dokidnak! Inkább menj feleslegesen, minthogy baj legyen belőle!
Igen, a görcsöket kihagytam! (köszönöm 2. válaszoló!) Fájdalmas feszülés görcsökkel, én még keményedtem is mellé...
(utolsó voltam)
A folyással nekem is volt gondom, a 20. héttől baromi erős lett és nagyon megijedtem, hogy esetleg a magzvatvíz. Doki megnyugtatott, hogy ez tök normális, mert ilyenkor jobban tisztítja magát a hüvely, hogy kiseperje a bacikat, azért lehet erősebb.
- 2. válaszadó voltam újra -
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!