Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 1. Hogyan veszem/venném...

1. Hogyan veszem/venném észre, hogy szivárog a magzatvíz? Van valami jellegzetessége a magzatvíznek? 2. Ha genny van a vizeletemben, de zárt a méhszáj, akkor ugye nem kaphat a babám fertőzést? 33+1 h km vagyok.

Figyelt kérdés
2010. szept. 29. 15:44
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia! Az én szülésem is magzatvíz folyással indult.Először azt hittem, bepisiltem,szó szerint :)De a vizeletet tudod tartani,a magzatvíz folyást viszont nem tudod a záróizmokkal működtetni,sem megállítani. A magzatvíz ezenkívül normális esetben átlátszó,nyálkás. Nekem nagy mennyiség távozott azonnal,nem lehetett összetéveszteni,de lehet hogy csak szivárogni kezd. Ha nem vagy biztos benne,létezik betét,ami elszíneződik a magzatvíztől.Gyógyszertárbn lehet kapni.

A genny a vizeletben mindenképpen kezelendő (jó a tőzegáfonyakapszula is recept nélkül megvehető),de az orvosodnak is említsd. Viszont a hüvelyi gyulladás veszélyesebb a babára nézve,mint a húgyúti.

2010. szept. 29. 16:01
 2/3 anonim ***** válasza:
Szia, nekem magzatvíz szivárgással indult. Bementünk a kórházba, aszonták hülye v'ok. 38. hét eleje volt. Másnap megszültem. Olyan volt, mint a folyás, de pisi hígsággal. Egy-egy mozdulatnál jött több-kevesebb. Másnap hajnalban már nem volt kérdés, akkor már ömlött a magzatvíz. Este 18.00-ra császárral megszületett a babám 3700 grammal, nem volt fájásom egy sem. Ezért kellett a császár. Zárt méhszáj mellett a baba biztonságban van, de ilyenkor elővigyázatosságból a szüléskor adnak antibiotikumot. Én kaptam, pedig nekem minden leletem negatív volt. Szerintem a magzatvíz folyásakor mindig adnak.
2010. szept. 29. 16:52
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi szépen.
2010. szept. 30. 09:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!