Akik nem esztek (fehér/egyáltalán) kenyeret illetve finomított cukrot terhesség alatt, mivel helyettesítitek?
Én a fehér cukrot nyírfacukkorral helyettesítem (kelt tésztákhoz nem használató csak, minden máshoz igen). A többi dologhoz és jó receptekhez ajánlom figyelmedbe kedves bartánőm gasztroblogját, ahol egészséges és tápláló ételeket és finom édességeket találsz:
További szép várandósságot kívánok!
A fehér kenyér helyett teljes kiőrlésű, Pur-pur vagy korpás kenyeret, a cukor helyett nyírfacukrot vagy sztíviát használok (vagy édesítés nélkül eszem/iszom)
A legfontosabb, amit írtál is, hogy ne fehér kenyér kenyér legyen, és ne répacukor. Tésztából durum vagy teljesőrlésű, rizsből barna vagy basmati.
Az azendietam.hu-n találsz recepteket.
Feher kenyer helyett dm-es teljes kiorlesu extrudalt kenyer. Cukor helyett semmi, semmit nem edesitek. Edesitoszer alapbol kizarva, minden mas (mez) olyan mint a cukor.
29h km
Én szénhidrátot csak reggelre eszem. Fehér kenyér helyett, Norbi Update 6g kenyeret, ( nem vagyok Update fanatikus, ezt az egy terméket veszem, és tényleg nagyon finom) Reggelire főzz meg egy marék zabpelyhet, egy hintés lenmaggal, egy csipet fahéjjal és egy reszelt almával, édesítsd Steviával. Ez nagyon jól laktat, és nem fogod kívánni a kenyeret.
Én cukor helyett Steviát használok, ennek 0 kalória tartalma van, de nem mesterséges édesítő, hanem 100 % növényi eredetű, ráadásul még az anyagcserére is jó hatással van.
Én például egyáltalán nem eszem rizset, krumplit, tésztát, kenyeret, de azt is meg tudom érteni, ha valaki nem száműzi az étrendjéből teljes mértékben ezeket a szénhidrátokat.
Próbálj a rizs helyett hajdinát, kölest vagy bulgurt főzni. A húshoz a köretet próbáld úgy megválasztani, hogy legalább a fele zöldség legyen, akár nyers akár főtt, akár sült...
Remélem tudtam segíteni.
Kedves 7-es válaszoló, 2-es vagyok. Én pl. nem azért nem ettem fehér kenyeret, mert túllihegtem a dolgot, hanem mert kötelező diétáznom egész életemben inzulinbetegség miatt.
Amúgy pedig senkinek sem árt meg, ha a finomított cukrot mellőzi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!