Kombinált teszt eredmény, tényleg aggódjak egy kissé vagy ez a teszt sem tévedhetetlen?
Figyelt kérdés
Az eredményem:
PAPP-A 3453 miu/L 0,67 MoM
Szabad ß-hCG 52,30 Ng/mL 1,28 MoM
NT 2,20 mm 1,45 MoM
Kockázat a Down-kór előfordulására 1:950
Közepes Kockázat
Amennyire én tudom ezek teljesen jó eredmények, nem tudom h jött ki az 1:950 arány...a dokim szerint a tarkóredő ad némi okot az aggodalomra, ezért csináljuk meg a szekvenciális szűrést is.
Próbálok nem erre gondolni, de akkor is ott motoszkál a fejemben :/
2012. okt. 12. 11:59
11/13 anonim válasza:
Nekem 1:500-hoz volt. Nagyobb lett volna a kockázat, ha megszúratom, hogy elvetélek. Volt, aki nagyon paráztatott, mert határérték. Aztán elmentem egy magánkórházba megcsináltatni egy hasonló tesztet, az nagyon jó eredményt hozott ki, 1:2000-hez. Ott próbáltak megnyugtatni, de azért az ember végig parázza. Egy gyönyörű , egészséges kislányom született. Igazi életrevaló, és semmi baja. Én mindenkinek azt tudom mondani, ha nagyon izgul, csináltasson máshol egy kontroll tesztet. Az 1:950-nél nem aggódtam volna. Persze számít a nyaki redő is, tudom.
12/13 anonim válasza:
Nekem 1:120 jött ki, integrált teszten. Elmentem amniocentézisre, utána 4 hét gyomorideg és para, de hál'isten nem találtak rendellenességre utaló jeleket. Azóta megszületett a fiam, 6,5 hónapos, gyönyörű és egészséges, már lassan mászik! :) Szerintem ez a teszt semmire sem jó. Csak matek, statisztika, és feleslegesen paráztatják a kismamákat ezekkel a kockázati besorolásokkal.
13/13 anonim válasza:
Mi lett a vége kedves kérdező?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!