Jár a kismamáknak utazási kedvezmény távolsági, illetve a BKV bérletekre?
Figyelt kérdés
Mindha azt hallottam volna, hogy a terhes anyukák is igénybe vehetik a kedvezményt, nem csak a kisgyerekesek. Tudtok erről valamit? Ha igaz, hogyan lehetne ezt elintézni és mi szükséges hozzá?
Szemptembertől be kell utaznom Dunakesziről Bp-re egy két hétig a gyerekért az iskolába, hogy megtanítsam neki a járást:) Eddig dolgoztam, volt autóm, hoztam - vittem. Most hogy itthon vagyok már, ezt nem tudom megtenni. Ha minden nap megvenném a jegyet magamnak oda-vissza az kb egy ezres lenne naponta :(
Most ugrott be, mintha a diákbérlet árát emlegették volna kedvezményként! Megkérdeztem a védőnőt, persze fogalma sincs róla.:(
Köszi előre is!
11 hetes km
2009. aug. 5. 10:40
1/5 anonim válasza:
A BKV-nál van kismama bérlet, de tudtommal csak gyesen vagy gyeten lévőknek jár.
2/5 anonim válasza:
A BKV-s dolgot én is igazolni tudom. A MÁK-tól kapott igazolással lehet bérletet csináltatni, ilyenkor diákbérlettel megegyezik a bérlet ára. Terheseknek nem jár, de még a GYED-en lévőknek sem, gondolom, úgy ítélik meg, a GYED az már egy óriási összeg, nyugodtan rá lehet szánni a negyedét bérletre :(
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, nagyon el vagyok szomorodva:(
2009. aug. 5. 11:38
4/5 anonim válasza:
Én is úgy tudom, hogy a BKV-nál csak GYEDRE/GYESRE (nem tudom pontosan) jár a kismama-bérlet, csak hát elég megtévesztő a neve, így nem egyértelmű.
5/5 anonim válasza:
Utolsóhoz kieg: GYED-re egészen biztosan nem jár, ezt a Kincstárnál mondták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!