Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nagyon korán lenne ha a 30....

Nagyon korán lenne ha a 30. Héten kimosnám a babaruhákat? Jó lesz folyékony Perwollal vagy vegyek Tomi babamosóport? Öblítőzhetek Lenorral?

Figyelt kérdés
Ha kimosnám a babaruhákat, kivasalnám, és a szekrénybe tenném, így nemigazán porosodna szerintem. Vagy várjak még vele? Illetve 30 fokon elég a ruhákat mosni? Köszi a válaszokat, és bocsi ha hülyeséget kérdeztem.
2012. okt. 5. 23:51
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Én egy kicsit korainak gondolom a 30. hetet.

A 30-40 fok elég a ruháknak.

Én Dreftet használok, és szenzitív öblítőt (pl. Lenor, Silan). Gőzölős vasalóval kivasalod és kész!

Készülődj csak! :))))))

2012. okt. 5. 23:55
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Én kimostam akkor, sima mosóporral, öblítő nélkül. Sosem használok öblítőt, csak ecetet keveset,(ruhákon nem érződik). Mosóport sem vettem babásat, orvos is mondta, hogy ha esetleg kipattog, akkor próbáljak mást, de nem volt gond vele. Én a babaruhákat 40, max. 50 fokon mosom, textilpelust 90 fokon.
2012. okt. 6. 00:14
 3/9 anonim ***** válasza:

Én is most vagyok a 30 héten, s most kezdtem el kimosogatni a ruhákat. Tegnap olyan szépen sütött a nap, később meg már száríthatom idebent. Nem ugyanaz az illat. Egyébként a szekrényben meg semmi baja nem lesz.

Ja, és én vasárnap visszakapom a 4 éves ördögfiókámat ( a nagyiéknál nyaralt a héten), illetve még dolgozom is, szóval most volt egy kis időm, ezért álltam neki.

2012. okt. 6. 06:38
 4/9 Major Andrea ***** válasza:
100%

Én is a héten kezdtem el az ilyesfajta készülődést! Nem szeretném az utolsó pillanatra hagyni,főleg hogy a méhszájam C2110.( fennáll a koraszülés veszélye) Inkább megcsinálok most mindent szép lassan, apránként és akkor már nem kell izgulni. Ariel mosó géllel és coccolino sensitiv öblítővel 40 fokon. Textil pelus 90 fok. Mindent ki is vasalok és azt hiszem nejlon zacsiba teszem, úgy a szekrénybe, de ezt még ma meggondolom.

Boldog készülődést!!!!

Üdv: 31 hetes kimama

2012. okt. 6. 07:32
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!:)

29 hetes vagyok, es mar kesz vagyok a vabaruhak kimosasaval:))

Kimostam a babaszekrenyt, es abba belepakoltam szepen osszehajtogatva. Ki is vasaltam oket gozolos vasaloval. Ez alatt a 10 het alatt nem fog osszekoszolodni, meg porosodn:) zart a szekreny, amibe berakta, oket:) ha nagyon fogok unatkozni, akkor a szules elott atvasalom oket megegyszer.

Azert kezdtem el a mosasukat, mert annyira szepen sutott meg muleten a nap, szep ido volt, igy kint tudtam oket szaritani:) szerintem nem korai, en nem szeretnek semmivel sem varni az utolso pillanatig:)

2012. okt. 6. 07:39
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Elozo vagyok. Ja es a tiszta fehereket 60 fokon mostam, a tobbit meg 40 fokon:) es folyekony ariellel es tettem hozza egy pici lenor oblitot:) nagyon szepek lettek:))
2012. okt. 6. 07:55
 7/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem vegyél kifejezetten baba mósóport, pl. Gabi és öblítőt ne használj, nem szabad. Mi nagyon megjártuk, allergiás lett rá a kisfiam, tele lett pöttyökkel. akkor mondta a bőrdoki, hogy az öblítő tilos, igaziból elég lenne sima melegvízzel átmosni a rucikat a babának, esetleg kis ecetet mellé,de csak babamosópor, kétszeri öblítés, sima vízzel. Mi azóta nem használunk öblítőt se magunknak,se a gyerekeknek. rengeteg káros anyag van benne és felesleges.

2012. okt. 6. 08:06
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem három gyerekem van, ilyen korán sosem csináltam meg (legutóbb a 38. héten sikerült, na azt már én is későnek találtam, de így sikerült :o)

De, minél kevesebb felesleges illatanyagot és egyéb adalékot tartalmazó mosóport használj, öblítőt meg lehetőleg egyáltalán ne, egy kis ecetet tehetsz bele, mert érzékeny lehet a babád bőre.

Mi alapból sem használunk semmi spéci mosóport (Tomi kristály nekünk teljesen bevált).

Én a babaruhákat is együtt mostam a mi ruháinkkal mindig, azt gondoltam, ha nem bírja a baba, majd mosom külön az övéit, de nem lett soha semmi baj ebből.

Szóval én rögtön a fehér vagy színes ruháinkkal együtt mostam, 40°-on, és nem is vasaltam, azt hiszem csak az első gyerekem legeslegelső adag ruháját. (Úgy alakult, hogy "szuper bukós" lett pont az első babám, és napi 4-6 ruhaváltás kellett, így nem sikerült kivasalnom, aztán ráadtam vasalatlanul, és rájöttem, hogy semmi baja nem lett, így a többieknek már egyszer sem vasaltam... :o)

Ehhez hozzá tartozik, hogy magunknak sem igazán vasalok, csak néha a férjem ingét, szóval tudom, hogy nem mindenki így csinálja. :o)

2012. okt. 6. 08:19
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Ja, az lemaradt, hogy szerintem ha most van kedved és időd, akkor nyugodtan csináld meg, mert semmi bajuk nem lesz a ruháknak! :o)

8

2012. okt. 6. 08:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!