Miylen folsav készítményt kell szedni terhesség esetén?
5 hetes terhes vagyok. Az Elevitet három hete szedem, de vizesedek tőle. Úgy tudom ha sok gyümölcsöt eszem, ki lehet válatni vele. VIszont a folsavat nem tudom pótolni. A folsavkészítményt az orvos írhatja csak fel? Melyiket szokták ilyenkor felírni?
Köszönöm a válaszok!
Több féle van, nem kell felírni, vény nélkül kapható!
Az Elevitet viszont nem tudod kiváltani gyümivel, mert ahhoz biogyümiket kellene ennünk reggeltől estig minden nap...
Próbálj meg másik vitamint, a Gravidát, vagy a Hipp Natalt!
De a 12. hétig valahogy gyűrjél le extra vitamint, mert nagyon fontos!!
Köszönöm a segítséget! :)
Persze, nem fogok hiúsági kérdést csinálni ebből, a babám egészsége mindennél fontosabb. Még beszedem a maradék Elevitet, aztán utána megpróbálom a Gravidát. Ha szedem a vitaminkészítményt, akkor az fedezi a napi folsav szükségletet is ugye? Nem kell külön folsavat szedni pluszban?
De! Kell! Az a folsav, ami a vitaminokban van, kevés! Én szedem a Gravidát, meg napi 2 3mg-os folsavat!
Te is szedjél még plussz folsavat a 12. hétig!
Nekem az orvosom ajánlotta a gravida mellé a folsavat. Kérdezd meg az orvosodat! De túladagolni nem lehet, úgyhogy nyugodtan szedheted.
Megoszlanak a véleméynek, m czeizel endre szerinte persze, hogy elég a 800 mikrogrammm... :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!