Kismamák, magne b6-ot naponta szeditek? Szadek folsavat meg
elevitet is.
Minden nap.Hiszen ha szeded,akkor nem keményedik.Nekm napi egyet kellett,de ez attól is függ,hogy ki milyen sűrűn keményedik,és hány hetesen.
36.héttől nem szabad szedni.
39 h
2009. aug. 4. 16:58
2/11 A kérdező kommentje:
Azt nem tudtam, hogy a 36-dik héttől nem szabad, de most 35 hetes vagyok és napi 1x MagnaB szedek, plusz 1x elevit és folsav, 30-dik héttől kálciumost is szedek. Ha keményedsz akkor vehetsz be egyet pluszba.
2009. aug. 4. 17:16
1. vagyok
Azért nem szabad szedni,mert a 36. héttől már a keményedés jótékony,hiszen tágítja a méhszájat,és segíti felkészülni a méhet és a babát a szülésre.Ilyenkor már hagyni kell összehúzódni a méhet.
2009. aug. 4. 17:19
10. hétben vagyok, és rengeteget fáj a pocakom:(:( nekem azt mondta a doki, hogy 3x1 MagneB6-t szedjek. Mellette Béres gravidát szedek.
2009. aug. 4. 17:56
Nekem a 17. hétben amniocentézist végeztek, azóta keményedik a hasam, előtte semmi bajom nem volt. MagneB6-ot szedek napi 2x2. Javult a helyzet, de még mindig nincs olyan nap, hogy ne keményedne többször is. Dokim azt javasolta, hogy addig szedjem, amíg ő azt nem mondja, elég, és pihenjek sokat. Sajnos nekem a beavatkozás miatt alakult ez ki. Állítólag el fog múlni, idővel. Bízom benne.
2009. aug. 4. 20:21
Nekem kevés volt a MgB6,3x1-et szedtem. Még így is keményedtem, ezért írta a dokim a Magnesiie citricit. 2x2 szedek. Ha a MgB6 mellett keményedsz esetleg keresd fel a dokid. Fiatal terhességnél fenyegető vetélés. Ha nem keményedsz is szedd 3x1 -et az MgB6-ból. Nem lehet túladagolni. Ártani nem árt, csak megelőzöd a keményedést. Folsavat nem szedek, mert van az elevitben. Viszont jodidot szedek, mert az nincs az elevitben. Remélem tudtam segíteni.
2009. aug. 5. 12:30
8/11 A kérdező kommentje:
köszi. utolsónak:8-9 hetes lehetek,de még nem éreztem volna h bekeményedik a hasam.Vagy hány hetesen szokott???
meg az milyen érzés,görcs is ?
nekem a magneb6 ot napi 3x 1 kelettszedneazegy az semmi amegnövekedettt testsújod miatt
2009. aug. 5. 16:21
18 hetes voltam mikor nagyobb dózis magnéziumot írt a doki. Görcs nincs, csak alhasi fájdalom(de ez lehet a méh növekedésétől is)és érzed, hogy összehúzódik a hasad, utána elernyed. Ez a keményedés. Ezért ha ilyet tapasztalsz keresd meg az orvosod. Boldog babavárást!
23.hkm
2009. aug. 8. 10:40
Kapcsolódó kérdések: