A "csomó fehér ragacs" nekem hüvelyváladéknak hangzik inkább. Előfordul a sűrűbb nyák, lehet hogy valami kis fertőzés is van.
36 hetesen úgyis van kenet levétel, akkor ez kiderül.
2012. okt. 3. 19:46
2/6 anonim válasza:
Nekem fehéres ragacsos tojásfehérjés volt, de nem egyben távozott. 4 nap múlva megszültem.
2012. okt. 3. 22:33
3/6 anonim válasza:
Szakszerű magyarázat:
"A nyákdugó távozik a méhnyakból
A szülés megindulásakor, vagy néhány nappal korábban is bekövetkezhet. A nyákcsap zselés állagú, színtelen vagy rózsaszín, esetleg kissé véres váladék. Ezután fokozott hüvelyi váladékozás figyelhető meg. Ennek oka, hogy a méhnyakcsatorna tágulni kezd, ezért is szabadul ki a nyákdugó, amely a terhesség alatt elzárta a méhszájat. Tehát a méhszáj tágulni kezd, kinyílik, felkészül a baba születésére. Ha ezt tapasztaljuk, emiatt nem kell még a kórházba indulni.” (A Kismama terheskönyve – 2008 Sanoma)
Előző voltam.:)
2012. okt. 3. 22:37
4/6 karina1111 válasza:
biztosan az volt. Mikor nekem elment a nyákdugóm, pár nap múlva megszültem, de a szülésznők és az orvosom szerint nincs jelentősége. Persze-persze, egy barátnőm is 1 héten belül megszült.
2012. okt. 3. 22:43
5/6 anonim válasza:
35 hetes voltam az első fiammal, amikor elkezdett elmenni a nyákdugó, kb 4 napig tartott. Biztos voltam benne, hogy az. Olyan kocsonyaszerű, hol átlátszóbb, hol enyhén pirosas színű volt. Szinte csak a papíron vettem észre pisi után. Bementem a kórházba és egy szülésznő "megnézett". Pontosabban a betétemet (amin semmi sem volt) és hazaküldött hogy nincs semmi. Aztán éjjel mentem szülni. Persze korababa lett. Én is első babás voltam akkor és bíztam a szakemberekben. Most várom a kistesót és már tudom, mikre kell figyelni, nem fogom magam hagyni, hogy lerázzanak ilyen könnyen. Nem megijeszteni akarlak, hisz nem tudom, hogy neked a nyákdugó távozik e épp, de ha bármikor úgy érzed, hogy nem odaillő dolgok történnek, igenis ragaszkodj hozzá, hogy valaki szakszerűen megvizsgáljon!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!