Ti csinálnátok így a helyemben vagy csinálta már
valaki? (Bőv. Lenn)
Figyelt kérdés
Az a helyzetem, hogy most 20 hetes terhes vagyok. Kislányom lesz és mivel kisfiút szerettünk volna, az jutott eszembe, hogy szülés után gyorsan rá is dolgozunk erre. Persze az sem biztos, hogy fiú lenne de hát nem is tudom akkor is örülnék ha 2 lenne, ilyen kicsi korkülönbséggel. :) Max 1 év korkülönbség olyan jól hangzik. Igaz, 19 éves vagyok, de imádom a piciket. Még ha nem is a legjobb az anyagi helyzetünk akkor is ha jut 1-nek jutna 2-nek is. Főképp úgy ha már az eslőről is marad sok minden és meg is adnánk neki akkor is amire szüksége van. Nem tudom, hogy a párom mit szólna az ötlethez, lehet , hogy neki nem kellene ilyen gyorsan majd egy 2. gyerkőc.... Ti mit gondoltok erről? Szivesen meghallgatok mindenkit.
2012. okt. 1. 14:34
1/9 anonim válasza:
Hát ha most lányod lesz és fiút akarnál másodiknak, olyan sok minden nem maradna az elsőről. Az is igaz, hogy amikor megszületett a kisfiam, olyan eufóriában éltem hónapokig még, hogy én is rögtön szültem volna még egyet. Mondjuk én 32 voltam akkor :) Én azt gondolom, hogy várd ki a végét. Szülessen meg a kislányod, rázódj bele az anyaságba, aztán majd meglátjátok, de csak azért, mert hátha a második fiú lesz, én nem tenném. Boldog babavárást.
2012. okt. 1. 14:46
2/9 A kérdező kommentje:
Köszi a választ!
Nem is csak az a lényeg, hogy azért akarom, hogy fiú legyen, de az esély meg lenne rá :)
A cuccokra meg úgy gondolom, hogy ha mondjuk fiú-lányt veszek akkor az úgyis jó lesz :) Mert ebben a kislányban is majd akkor leszek 100%-os ha már megszületett :P :) Szerintem 1 év alatt beletudnék rázódni, meg egy kicsi tapasztalatot nyertem a kistesómról :)
2012. okt. 1. 14:50
3/9 anonim válasza:
37 vagyok most jön a 3. gyerekünk, 23 voltam az elsőnél. Így visszagondolva elég strapás lett volna még egy. Meg a mostani agyammal azt gondolom ráértem volna, az elsőt is később szülni, mert most megfiatalít, van egy 4 évesem és most 16 hetes vagyok, a nagy meg 14 Ő sokat segít szinte anyáskodik:-) Azt javaslom elég legyen egy most, fiatal vagy, egy gyerek mellett lehet még szórakozni járni is, kettőt hagyni valakire már macerásabb, tartogasd a következő gyereket jóval későbbre, nem fogod megbánni, akkor jöhet majd még kettő egymás után akár! Még vmi, annyira picik 3-4 éves korukig, törődést és maximális figyelmet követelnek, ha gyorsan jön a második igazából egyik se tud annyi törődést és figyelmet kapni mint amennyit szeretne, lehet neked később jobb mert eljátszanak, de azt a figyelmet amit az egyik a másik miatt nem tud megkapni azt nem tudod pótolni semmivel. 14 éves kamasz már más fajta figyelmet kér, a 4 évesen most érzem talán, hogy már nem kell az a szoros kötődés így épp itt az ideje a kis tesónak:.-)
2012. okt. 1. 15:10
4/9 anonim válasza:
Második vagyok, annyi még, hogy ha valaki fiút akart akkor az én vagyok nagyon nagyon akartam, az első lány, a második lány, most még nem tudjuk, de ez nem kívánság műsor sajna és nem akarat kérdése, lehet ha ötöt szülnél mind lány lenne:-)
2012. okt. 1. 15:12
5/9 anonim válasza:
Nálunk a családban, szinte mindenhol kicsi a korkülönbség. Van ahol éppen csak egy év, ott nagyon nehéz. A nagyobb még nem jár, végig cipelheted,(vagy vehetsz testvérbabakocsit) mindkettő nagyon pici még. Nálunk másfél év a korkülönbség, nekünk ez pont ideális. A nagy már ügyesen sétált, elég volt a sima kocsi. Nem éreztem annyira a féltékenységet, mintha a dackorszak közepén járnánk. Mostanra összenőttek, ami nem azért jó, mert több időm van, hanem mert nagyon édesen játszanak, imádom hallgatni, ahogy nevetgélnek, huncutkodnak. A tesóm, és köztem is ennyi a korkülönbség, és kamasz korunkban is nagyon jó volt. Jókat buliztunk, és dumáltunk együtt. Szóval szerintem nem rossz a kis korkülönbség, de az anyukáknak elég nehéz az első év. Az hogy milyen nemű lesz, az nem függ a korkülönbségtől, nekem két lányom van. :)
2012. okt. 1. 15:29
6/9 anonim válasza:
Én 21 múltam,most fog születni pár napon belül az első babánk.Én 100%,hogy nem vállalnék többet mostanában,mert ahol 1-nek jut,ott 2-nek is,ez marhára nem igaz.Ha más nemű,már nem jó minden ruha.A lányodat meg csak nem öltözteted csakis kizárólag fiú ruhába,hátha a második fiú lesz.Ha kis korkülönbség van,akkor kell még egy kiságy és akár babakocsi is.Kell pelenka mindkettőnek.És azért ez szerintem elég sok plusz össze,és nagyon nem a jut 1-nek,akkor 2-nek is kategória.Mellesleg az imádod a kicsiket nem elég a gyerekvállaláshoz,ugyanis azok a gyerekek nagyok is lesznek,nem csak kicsik.És örök hiba egy babamániásnak a folyamatos szülés,mert imád babázni.Ezek az emberek szokták a nagyobbat elhanyagolni.Nem mondom,hogy te is ezt tennéd,de kicsit éretlennek tűnsz nekem még az elsőhöz is,nem hogy még egy babához rögtön.Nem akarlak megbántani,mert nem ismerlek,csak nekem ez jön le a szövegedből.De persze aranyos dolog az egy és a két gyerek is,de inkább adjatok meg mindent ennek az egynek,és éljetek ti is még kicsit,mert könnyen tönkremehet egy kapcsolat a több gyerek és a fiatal korú szülők miatt.
2012. okt. 1. 15:29
7/9 anonim válasza:
Én is 20 éves vagyok, 12 hetes terhes és mi a férjemmel 2 gyreket szertnénk de ugy gondoljuk hogy legalább 3 év legyen majd köztük a korkülömbség, mert elöször bele kell rázódjunk a szülövé válásba és akkor jöhet a kistesó, én még nem tudom fiu lesz vagy lány , de mi nagyon szeretnénk ha kisfiu lenne!
2012. okt. 1. 16:00
8/9 anonim válasza:
Huhh szerintem nagyon megterhelő. Az én lánykám hasfájós volt. Egyből elment a kedvem a kistesótól. Most, hogy 1 éves, már visszatért :) De szerintem így is nagyon nehéz lesz, hogy 20 hónap lesz kettejük között. Meg gondolj bele, hogy egyszerre 2 adag pelenkát kell venned és a többi költséggel is számolni kell (2 etetpőszék, 2 kiságy stb.)
Na de ezt így előre szerintem nem tudod eldönteni. Majd ha megszülted a picit, érezni fogod. Lesz 6 hét gondolkodási időtök :)
2012. okt. 1. 18:31
9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!!! :) Ùgy érzem így, hogy még várok 1 kicsit, igazatok van! Lehet egy 2-3 év múlva jobb lesz :) :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!