Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhességi cukor szülés után...

Terhességi cukor szülés után tényleg elmúlik? Egyből?

Figyelt kérdés
Aki tartott diétát, hogyan állt vissza? Mennyi idő után? Nekem 6 hetet javasoltak még, hogy fokozatosan iktassam a cukrot be. És a szülés napja hogyan alakult?
2012. szept. 27. 07:29
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia! Pont a témában kutakodok, mert a tesztebéd 7,7 lett tegnapelőtt. Ma újra megyek, de csak utáni vérvételre, és itthon ebédelek - hogy mit még fogalmam sincs. :(

Tegnap azt olvastam valamiben - ne haragudj, de nem tudom megmondani miben, annyi mindent olvastam, hogy 6 hét elteltével szükséges egy ellenőrzés, hogy visszaállt-e a szervezet a rendes kerékvágásba. Ebből arra következtetek, hogy 6 hét alatt rendeződnie kell elvileg.

2012. szept. 27. 07:35
 2/7 anonim ***** válasza:

Altalaban visszaall, de neha nem, akkor rendes cukorbeteg marad a kismama. Ez altalaban akkor fordul elo ha mar terhesseg elott magas volt csak nem tudott rola.

egyebkent a terhessegi cukorbetegek hajlamosabbak kesobb rendes cukorbetegsegre ugyhogy erdemes odafigyelni. Persze nem ilyen szigoruan. En varom h megszuljek es kicsit lazithassak a dietan. Pld egy tejberizst ugy megennek :).

2012. szept. 27. 07:42
 3/7 anonim ***** válasza:

MIvel a Te és a Magzat keringéséből adódik ez, hogy valahogy a két keringés nem fér össze (nekem így magyarázta a doki),ezért mivel a terhesség meszünik a szüléssel, visszaáll minden a régi kerékvágásba.

Nekem egyetlen egyszer kicsit magasabb értéket mutatott a vércukorszint az első terhességemnél, mondtam, hogy ismételjük meg, mert általában mindig jó szokott lenni- de nem ismételték meg, küldek a cukorgondozóba. Ott kéthetente ellenőrizték- de mindig jó volt az érték, pedig én semmilyen diétát nem csináltam. NEm felelőtlenségből, hanem azért, mert otthon is napi rendszerességgel mértem,kb 2-3hétig ha cukrosabbat ettem akkor is, ha csak egészséges ételeket ettem-1-2-3-4órával evés előtt-után-szóval minden verzióban- és sose volt magas. Nem értem, hogy az az egy mérés hogy lett az.

Azóta ráadásul még kétszer voltam már terhes- összesen 3gyerkem van - és a harmadiknál pl szinte alacsony volt a cukrom.Állandóan elájultam. :(

2012. szept. 27. 07:47
 4/7 anonim ***** válasza:

Az esetek nagy részében elmúlik, de nem mindig!

És ha terhességi cukorbetegséged van, akkor később is jobban oda kell figyelned magadra, mert az ilyen nők jó részénél évekkel később kettes típusú diabetes alakulhat ki.

2012. szept. 27. 08:32
 5/7 anonim ***** válasza:

A dietetikus nekem is 6 hetet javasolt még szülés után, hogy addig tartsam a diétát. A kislányom pont ebédidőben született, a szülőszobán kaptam meg az ebédet, amit egy CH-bomba volt :) Mondtam ott a szülésznőnek és az orvosomnak is, hogy de hát nekem diétáznom kellene, mind a ketten azt mondták, hogy elfelejthetem már a diétát :) Nem tiltakoztam. Szülés előtt egy nappal már a kórházban voltam, akkor diétás ebédet kaptam, szülés után viszont nekem is azt hozták, mint a többieknek. Mértem magamnak egy cukrot a kórházban, és tényleg teljesen rendben volt.

(Én úgy tudom különben, hogy a méhlepénynek van ahhoz köze, hogy a szervezet nem tudja rendesen hasznosítani az inzulint, és ha kikerül a lepény, akkor a probléma is megszűnik.)

2012. szept. 27. 10:23
 6/7 A kérdező kommentje:
Igen, a méhlepény a felelős. Nekem 16 hetesen is volt terheléses, akkor tökéletes volt. 26 hetesen meg a határon volt éppen, diétával teljesen rendben volt. Most szülök nemsokára, progis császárom lesz, de nem tudom, hogy előtte hogyan kell ennem, és mit, és persze szülés utáni órákban is hogyan lesz? Diatetikus azt mondta aznap ami belefér mehet, utána pedig 6 héten keresztül lassan visszaállni. Én tudatosan fogok odafigyelni, mert ez a cukisság nagyon embert próbáló néha.
2012. szept. 27. 15:58
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia, nekem is terhességi diabéteszem volt. A doktornő azt mondta, hogy már a szülőágyon felejtsem el a diétát, amin én is csodálkoztam. Szülés után egyből úgy ettem mint régen. A 6 hetes cukor eredményem is tökéletes, de tudom, hogy nagyobb az esélye annak, hogy cukorbeteg lehetek a későbbiekben.

Boldog babavárást!

2012. szept. 29. 16:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!