Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek ártok az Ultrahang...

Szerintetek ártok az Ultrahanggal a babának ha egy hónapban 2-szer megyek?

Figyelt kérdés

Párom állítja hogy ez nem tesz jót a babának...

4 hetente járok a nőgyógyászhoz és most szeretnék elmenni 4D-re.

A két ultrahang között 1 hét telne el.

Igaz szerinte nem is lenne szükséges 4 hetente menni ultrahangra szerinte ez is csak pénzlehúzás.

2012. szept. 24. 17:51
 1/5 anonim ***** válasza:

szerintem nem :)

menj nyugodtan!!

2012. szept. 24. 17:54
 2/5 anonim ***** válasza:
Hogy árt-e, ez majd hosszú évek múlva derül ki. Nyugaton nem kell ennyiszer ultrahangra menni, gyógyszereket szedni, mint nálunk.
2012. szept. 24. 17:55
 3/5 anonim ***** válasza:
Nekem terhességi epepangásom volt. Amikor ez kiderült (24. hét), 2 hetente kellett ultrahangra mennem. Én is aggódtam, hogy nem sok-e ez, de a dokim (egy szuper szakember) megnyugtatott, hogy semmi mellékhatása nincs. Szerintem nyugaton azért van sokkal kevesebb uh egy terhesség alatt, mert ha minden rendben van a terhességgel, akkor tulajdonképpen felesleges gyakran csinálni.
2012. szept. 24. 18:35
 4/5 anonim ***** válasza:

Az ultraHANG egy hanghullám, olyan, mint amit a denevér ad ki, ami nem hiszem, hogy káros lenne, míg pl a SUGÁRZÁS, mint a röntgen, az kááááros!! Szóval mondd meg a férjednek, hogy előbb nézzen utána, hogy mi a különbség a hang és a sugárzás között, mert ég és föld, és csak azután okoskodjon. Másrészről ha csak 4 hetente van ultrahang, és egyszer két uh között csak egy hét telik el, az ég világon semmi baj nem fog történni!

Anyám is mondta, hogy nem szabad, csak az egész terhesség során négyszer menni uh-ra, mert veszélyes, én megkérdeztem a dokimat, a szonográfust, sőt még neten is utánaolvastam, és egyöntetűleg arra az eredményre jutottam, hogy SEMMI káros nincs benne!

Menj nyugodtan! Akár egyedül is, ha a párodat nem érdekli... :D

Boldog babavárást!

31 h km

2012. szept. 24. 19:53
 5/5 anonim ***** válasza:
Szerintem sem káros. Nekem is már volt olyan, hogy 1 hónapban 2x is ultrahangoztak. Sőt jövő héten kedden 4D-re megyek, csütrötökön meg kontrollra, ahol szintén szoktak ultrahangozni :). Szóval nem kell aggódni. Szerintem inkább nézzék meg többször, minthogy később valamit ne vegyenek észre. A nagymamák meg azért aggódnak, mert az ő idejükben ilyesmi nemnagyon volt, és félelmeik vannak. Dokira kell hallgatni és kész.
2012. szept. 25. 09:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!