Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ennyi kiló "hízás" terhesség...

Ennyi kiló "hízás" terhesség 26. hetében?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Én 26 hetes kismama vagyok (viszonylag fiatal, 23 éves). 165 cm vagyok és 56 kilóról indultam a terhesség elején, szóval egy átlagos testalkattal. Az első 4 hónapban 1-2 kiló jött csak rám, és most voltam a védőnőnél, és plusz 10 kiló van. Az orvosom ki is akadt. Őszintén, nem nagyon értem... nagyon odafigyelek a táplálkozásomra, arra, hogy mennyi szénhidrátot viszek be, cukrot egyáltalán nem fogyasztok, és tornázom. Az ismerőseim (olyanok is, akik rég nem láttak), mind azt mondják, hogy egyáltalán nem látszik rajtam, csak a hasam nagyon nagy már most. Én egy kicsit látom a combomon, meg az arcomon, hogy kikerekedett, de nem 10 kilót!!! Az orvosom diétára fogott, és bár ő is azt mondta, hogy nem nézek ki durván, de a számok beszélnek, és ha nem állok meg a durva súlyfelszedéssel, akkor nem vállal, és kinevetett, hogy ha nem tudom, hogy mitől hízok. Jár valaki még ilyen cipőben? Lehet, hogy már most valamilyen vizesedés belül, ami nem látszik? Amúgy mindig is hajlamos voltam a hízásra, oda kellett figyelnem, hogy tartsam a súlyom...

2012. szept. 23. 20:35
 1/10 anonim ***** válasza:
63%

Ne haragudj, de én kiakadtam az orvosod reakcióján. Én simán váltanék a helyedben.Én pont ugyan ebben a cipőben jártam, kb. ugyan ezekkel a paraméterekkel. Nekem is a 26. hét körül kezdtek el felszaladni a kilók,pedig hidd el,nálam jobban nem figyelhetett kismama arra hogy mit és mikor eszik.Ettől függetlenül én +23 kilóval mentem szülni és a mai napig nem értem mitől volt.Nem vizesedtem,tehát arra sem lehetett fogni;sőt nekem még nagyon kicsike is volt a pocim (engem csak ezért piszkált a dokim,amitől mindig a frászt hozta rám).Sokat olvasgattam szülés után és az a helyzet,hogy a női test az állapotos időszakban egészen másképpen kezd el működni.Hiába zárjuk a cukrot,fehér lisztet,szénhidrátot és étkezünk maximálisan egészségesen,akkor is így lesz.Ez ilyen.

Én magamtól estem kétségbe,mikor láttam hogy folyamatosan kúszik felfelé a mérleg nyelve;főleg hogy én is hajlamos vagyok a hízásra.Tehát még emiatt is igyekeztem odafigyelni az étkezésekre.

Most 7 hónapos a kisfiam, még mindig szopizik napi2 alkalommal és már csak 4-5 kiló maradt meg a sokból.Most is ugyan azt eszem,mint terhesség alatt viszont sportolni nincs időm.Mégis lement magától.

Tehát én azt gondolom,hogy elég ostoba a dokid,ha amellett,hogy letisztáztad vele hogy te igen is odafigyelsz arra mit fogyasztasz diétára akar fogni.Attól meg,hogy akkor nem vállalja el a szülést...hát hagyjuk már.Biztosan találnál tőle sokkal jobb szakembert.Csak a maga dolgát akarja megkönnyíteni...

Boldog babavárást és élvezd ki minden percét! :)

2012. szept. 23. 21:05
 2/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Én az első gyermekemmel jártam hasonló cipőben.

27 hetesen plusz 8 kilónál tartottam.

A dokim azt mondta,hogy az nagyon sok, úgyhogy egész a terhességem végéig diétáznom kellett.

Rajtam sem látszott igazán és nekem is nagy hasam volt.

Szóval végig betartottam a diétát, így a 40.hétig fél kiló jött csak fel még rám.

Szülés előtt 8,5 kg volt rajtam.

A kisfiam 3860 g-mal és 54 cm-rel született.

Most szintén 27 hetes vagyok és csak 4,5 kg-ot szedtem fel.

Erre a doki azt mondta, még belefér, még egyszer ennyit szedhetek fel a végéig!?

Nem tudom, akkor mi lenne az ideális ennyi idős terhességnél,most a pocakomon és a mellemen kívül semmim nem változott.

Most valószínűleg azért híztam kevesebbet,mert a kisfiam miatt többet mozgok.

Az evésre odafigyelek, amennyire tudok.

Szerintem próbálj meg diétázni, mellőzd a szénhidrátokat, amennyire tudod, és a gyümölcsökre is figyelj oda, mert azokban is sok van!

Ha tudsz, mozogj egy kicsit.

Egyébként, ha olyan alkat vagy, akkor úgyis kicsit többet fogsz hízni, de utána nagyon sok le fog menni!

Én az első szülésemnél úgy jöttem ki a kórházból, hogy lement rólam 12 kg.

Ne aggódj a súlyod miatt!

Boldog babavárást kívánok!

2012. szept. 23. 21:11
 3/10 anonim ***** válasza:
17%

26. héten +10 kg-nál tartottam és az orvosom nem szólt semmi, a védőnőm sem, sőt, mondta, ez nem sok, és a víz ebben sokat számít.

Minden kismama minimum 2kg vizet visszatart. Szerintem nekem sokkal többet sikerült, az eleje óta vizesedem, csak most egy hete, hogy eltűnt a meleg, most húzódott vissza a látható része.

Szerintem az orvosod kissé fura. Főleg, ha így beszél Veled, hogy akkor nem vállal. Jesszusom. Van olyan kolléganőm, aki csontsovány, 30 kg-t hízott a babával, és utána vissza le is adta mind a 30-at, majd a következőnél ugyanennyi és ugyanígy szülés után vissza is ment.

Fura a dokid... van elég tapasztalata?

29hkm

2012. szept. 23. 21:18
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, kicsit megnyugodtam. Tényleg próbálok odafigyelni a táplálkozásra, visszafogni a szénhidrátot és a cukrot elhagytam teljesen. Bár ülő munkám van, de van egy hiperaktív kiskutyám, akivel naponta elég sokat sétálok (több órát), labdázom vele stb. kint a szabad levegőn, és tornázgatok is. Mondjuk gyümölcsöt sokat ettem a nyáron, de úgy voltam vele, hogyha a terhességem 80%-a valamilyen gyümölcsszezonban van, akkor inkább azokból szedem fel a vitaminokat meg zöldségekből, mint tablettákból... Amúgy az orvosomnak van tapasztalata, idősebb, eddig mindenben maximálisan meg voltam vele elégedve, és most is próbálta megmagyarázni értelmesen, orvosi alapon, hogy miért nem szabad sokat hízni, de azért szerintem sem ez a megoldás. És tényleg úgy, hogy szinte nem látszik semmi a hasamon kívül...
2012. szept. 23. 21:28
 5/10 anonim ***** válasza:
15%

Nem kell elhagyni magatokat! Többet esztek, mert többet engedtek meg magatoknak, amit a várandósságra lehet fogni, ez most jó kifogás a hízásra!

DE a szülés után keservesen tudjátok csak leadni a felszedett kilókat! Sokkal könnyebb volna most odafigyelni!

2012. szept. 23. 21:31
 6/10 anonim ***** válasza:
52%
Kedves Utolsó, látom, nem sikerült elolvasnod a hozzászólásokat.
2012. szept. 23. 21:38
 7/10 anonim ***** válasza:
84%

Az előbb is említett kedves válaszolónak, csak annyit, hogy hiába diétázik valaki és figyel oda mindenre, ha olyan adottságokkal rendelkezik, többet fog hízni.

Ez nem azért van, mert két pofára zabál, hanem mert a szervezete így működik!

Aki pedig a terhességre akarja fogni a dolgokat, az nem tesz fel ilyen kérdést!

Mindenki tudja, hogy ha mértéktelenül eszik egyfolytában hízni fog, ehhez nem kell nagy tudomány, csakhogy a terhesség alatt nem minden úgy működik ahogy egyébként, sok minden befolyásoló tényező van.

Sokan szeretnének egészséges terhességet, és sajnos a súly kérdés ehhez hozzá tartozik.

Egyébként valóban érdemes lenne elolvasni a kommenteket!

2012. szept. 23. 21:45
 8/10 A kérdező kommentje:

Pontosan ezért tettem fel a kérdést, hogy járt-e valaki még ilyen helyzetben, mert nem zabálok két pofára "terhesség" címszó alatt, és odafigyelek arra, hogy mit eszek, nem is nagyon látszik, hogy híztam volna, ezért ért hidegzuhanyként ez az adat. És igenis tenni szeretnék, ha lehet még valamit, de nem hiszem, hogy koplalni kellene, mert az a baba fejlődésének sem tesz jót!

A "kedves" említett válaszolóról meg szerintem süt, hogy a terhességről csak konvencionális és általánosan sablonos fogalma van (vagy nagyon szerencsés alkat, aki "megúszta" a terhességet).

2012. szept. 23. 21:50
 9/10 anonim válasza:
Sziasztok!Én 25 hetes leszek a héten,167cm vagyok 51kg ról indultam és most tartok 59kg-nál.Az orvos szerint max 13-15kg jöhet fel. Ez a mostani 8kg teljesen normális szerinte és a védőnő szerint is. Bár a hasam elég nagy, mások szerint, én még picinek látom :). A combomon és a fenekemen látom a plusz kilókat.Irigylem azokat,akik pár kgt szedtek csak fel, bár a vége felé gyarapszik hirtelen a súly meg, úgyhogy náluk is bármennyi feljöhet még. Bár a baba egészsége a fontos, nem a feljött kg.
2012. szept. 24. 08:15
 10/10 anonim ***** válasza:
Ugyanebben a cipoben vagyok jelenleg en is. 25 hetes terhes vagyok es mar most plussz 12 kilo van rajtam. Sajnos az elso 3 honapban 8 kilo plussz jott fel mivel csak az akkori vervizsgalat amit csinaltak kimutatta h pajzsmirigy gondom van ezert hiztam meg ilyen gyorsan. Ahogy tovabb gyarapodtam elkezdtem tobbet setalni es probaltam odafigyelni az etkezesekre. Tobb lett a folyasom mar szinte tocsogtam, elmentem az orvoshoz es mondta hogy ez bizony a mozgastol van. Ne mozogjak ennyit. Csak pihenjek. Jelzem tenyleg csak seta volt es megis igy jartam. A sok folyas szinten veszelyezteti a babat. Jo akkor mondom mégjobban odafigyelek az etkezesre. 4 napig dietaztam, az 5dik napon egesznap ment a hasam. A hasmenes szinten rosszhatassal van a babara es az anyara a sok vizvesztes miatt. Most eszek mindent de inkabb keveset tobbszor es nem setalok olyan sokat, jelenleg nincs rossz tunetem a vizesedesen kivul. Ugyhogy aki azthiszi h olyan rohadt konnyu terhesseg alatt dietazni es egeszsegesen megprobalni elni azt kikell abranditsam hogy nem vagyunk egyformak. Genetika...sajnos en is hajlamos vagyok amugyis a hizasra, es tessek ha probalnek is figyelni ra mindig elojon valami baj. Terhesen mas a szervezetunk. En is irigylem a vekony kismamakat akik alapbol veknyak, dehat sajnos nekem is ezt dobta a gep.
2017. máj. 24. 10:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!