Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 160 gramm ch diétát kaptam a...

160 gramm ch diétát kaptam a diabetológustól kiszámoltam 1500-1600 kcalt ehetek így egy nap nem kevés ez terhesen?

Figyelt kérdés
Úgy értem gyakorlatilag ez olyan így mint egy fogyókúra vagy diéta, nem lesz baja tőle a babámnak? Több terhességi cukros kismamival beszéltem már szinte mindenki fogyott, ez nem baj?
2012. szept. 21. 15:25
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Én a 27. héten kerültem ugyanilyen 160 grammos CH diétára, mivel a terheléses cukrom a határértéken volt (7,9-8,1 között). Hármasikrekkel. 36. héten szültem, azaz kb. 9 hétig voltam ilyen diétán, amit teljes mértékben betartottam, sőt, előfordult, hogy még kevesebbet is ettem. Pl. a megadott napi adag korpás zsemlét általában nem ettem meg mindet, helyette zöldséget, salátát ettem, amiben ugye 0 CH van. Illetve tejet abszolút nem iszom, így ennyivel is kevesebb volt a napi bevitelem. Összesen 17 kilót híztam, 73 kilóval szültem. Abszolút nem éheztem, a gyerekeim 2 kiló körüli súllyal születtek.

Ismerek olyan kismamát, aki ugyanilyen CH diétán volt, és fogyott 2 vagy 3 kilót, de ő túlsúlyosan kezdte a terhességet (80 kiló körül volt, amikor szült).

2012. szept. 21. 18:13
 12/18 anonim ***** válasza:

Bőven elég, ha kihagyod a cukrot, cukros üdítőket, rizst, tésztát, fehérkenyeret, lisztes dolgokat.

Ez így durva tudtom, de keress rá a neten egy ch táblázatra, kis fantáziával egész jó kis kajákat lehet csinálni. Egyébként napi 3 vizes zsemle simán belefér. Én 3éve vagy Ch diétán :( Gyümölcsök közül banánt ne egyél, zöldségek közül hüvelyeseket.

2012. szept. 21. 19:19
 13/18 anonim ***** válasza:
...úgy értem a lisztes dolgok közül a 3 zsömi, mellé persze bármi más alacsony ch tartalmú jöhet!
2012. szept. 21. 19:20
 14/18 anonim ***** válasza:

Szerintem ne arra koncentralj hogy fogysz vagy nem fogysz. Cukorbeteg kismamaknak ezt szigoruan be kell tartani! A terhesseg alatt 2-3x tobb inzulin kell a kismamaknak es van akinek ezt nem tudja teljesiteni a szervezete ergo kevesebbet kell terhelni ch-val. Rengeteg dolgot ehetsz jarj utana menj dietetikushoz de nagyon szigoruan tartsd be kulonben a babanak lesz baja.

en miota dietazok egy dekat nem hiztam de a baba no mint a bolondgomba, mar 1 hettel nagyobb mint "kellene".

26h km

2012. szept. 21. 19:44
 15/18 A kérdező kommentje:
Nem koncentrálok erre hogy fogyok e vagy nem fogyok engem csak ez a része nem hagy nyugodni hogy ez gyakorlatilag kalória megvonásos diéta lesz így. Értem hogy erre van szükségem mert nem jó a cukrom főleg be kell tartani ha nem akarok inzulinos lenni. Tudom hogy változatosan és finoman lehet étkezni így is (mint írtam korábban is így étkeztem sok zöldség kevés szénhidrát stb.) de az FOGYÓKÚRA volt. Közben meg mindenhol azt olvasni hogy tilos fogyókúrázni terhesen. Vagy ez úgy igaz hogy: tilos fogyókúrázni terhesen KIVÉVE HA diabéteszes vagy??
2012. szept. 21. 21:12
 16/18 anonim ***** válasza:

Mennyi volt a terheléses cukor értéked?

Egyébként egyet értek veled. Engem 7.8-as értékkel (pont a határ) fogtak 160 g CH diétára.

Nem értem. Ha 7.7, akkor nem kell diétázni. 1 hónapig csináltam a számolgatást, de végig lelkiismeret furdalásom volt, hogy éhezik a gyerekem. Felhagytam a diétával, miután az UH-s doki közölte, hogy túl kicsi a babám, ja, és megkérdezte, hogy CH diétán vagyok-e.

A továbbiakban kerültem a tömény cukrot, sütiket, lisztes dolgokat. Annyi gyümit ettem, amennyi belém fért, és igen megettem a frankó kakaós csigát is.

A kisfiam makk egészséges. Persze, a terhességi cukornak van durvább fokozata is.

2012. szept. 21. 21:23
 17/18 anonim ***** válasza:

Mennyi volt a cukrod?

Kicsit úgy érzem, ez már csak játék a szavakkal. Mindegy, hogy diétának, vagy fogyókúrának nevezed. Az orvosod és a diabetológus valószínűleg mérlegelt, és arra jutott, hogy többet ártasz a babádnak a magas cukorral, ha nem diétázol, mintha esetleg fogysz pár kg-ot. A babád nem fog éhezni! Nekem a védőnőm mondta, hogy ha fehérje kell neki? Nem gond, kivonja az izmomból. Elvesz ő mindent, amire neki szüksége van. Viszont ha nem tartod a diétát, akkor nagyon komoly károkat okozhatsz a babádban. Születés után pl. bekómálhat, mert kikerül a megszokott cukros közegből. Engem ez nagyon megijesztett.

A többi kismama nem tudom mekkora súlyról indult, én normál súlyú vagyok, így nem 10-esével mentek le rólam a kg-ok, hanem összesen 2-3, de előtte híztam is egy keveset. Most pl. 34-36 hét között 20 dkg-ot fogytam. Szerintem az nem sok.

Ha nem tudod enni a húst, akkor egyél sajtot, tojást. A durumtészták se rosszak, csak abból sem szabad sokat enni. Fehér kenyér helyett teljes kiörlésű... Tényleg nem könnyű, én tudom. Bár most másodjára valahogy már könnyebbnek tűnik. Kitartás!!!

2012. szept. 21. 21:42
 18/18 A kérdező kommentje:

"nem fog ártani a babádnak, elveszi ami kell neki" Köszönöm, ez volt a lényege a kérdésemnek!!!

7.9 es cukrom volt terhelésre azóta is mértem étkezés után volt 8.4-es is. Betartom persze egyértelműen!!!

Tojást nem tudok enni, mert begörcsöl az epém..:(

Nem egyszerű:)

2012. szept. 22. 06:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!