160 gramm ch diétát kaptam a diabetológustól kiszámoltam 1500-1600 kcalt ehetek így egy nap nem kevés ez terhesen?
Én a 27. héten kerültem ugyanilyen 160 grammos CH diétára, mivel a terheléses cukrom a határértéken volt (7,9-8,1 között). Hármasikrekkel. 36. héten szültem, azaz kb. 9 hétig voltam ilyen diétán, amit teljes mértékben betartottam, sőt, előfordult, hogy még kevesebbet is ettem. Pl. a megadott napi adag korpás zsemlét általában nem ettem meg mindet, helyette zöldséget, salátát ettem, amiben ugye 0 CH van. Illetve tejet abszolút nem iszom, így ennyivel is kevesebb volt a napi bevitelem. Összesen 17 kilót híztam, 73 kilóval szültem. Abszolút nem éheztem, a gyerekeim 2 kiló körüli súllyal születtek.
Ismerek olyan kismamát, aki ugyanilyen CH diétán volt, és fogyott 2 vagy 3 kilót, de ő túlsúlyosan kezdte a terhességet (80 kiló körül volt, amikor szült).
Bőven elég, ha kihagyod a cukrot, cukros üdítőket, rizst, tésztát, fehérkenyeret, lisztes dolgokat.
Ez így durva tudtom, de keress rá a neten egy ch táblázatra, kis fantáziával egész jó kis kajákat lehet csinálni. Egyébként napi 3 vizes zsemle simán belefér. Én 3éve vagy Ch diétán :( Gyümölcsök közül banánt ne egyél, zöldségek közül hüvelyeseket.
Szerintem ne arra koncentralj hogy fogysz vagy nem fogysz. Cukorbeteg kismamaknak ezt szigoruan be kell tartani! A terhesseg alatt 2-3x tobb inzulin kell a kismamaknak es van akinek ezt nem tudja teljesiteni a szervezete ergo kevesebbet kell terhelni ch-val. Rengeteg dolgot ehetsz jarj utana menj dietetikushoz de nagyon szigoruan tartsd be kulonben a babanak lesz baja.
en miota dietazok egy dekat nem hiztam de a baba no mint a bolondgomba, mar 1 hettel nagyobb mint "kellene".
26h km
Mennyi volt a terheléses cukor értéked?
Egyébként egyet értek veled. Engem 7.8-as értékkel (pont a határ) fogtak 160 g CH diétára.
Nem értem. Ha 7.7, akkor nem kell diétázni. 1 hónapig csináltam a számolgatást, de végig lelkiismeret furdalásom volt, hogy éhezik a gyerekem. Felhagytam a diétával, miután az UH-s doki közölte, hogy túl kicsi a babám, ja, és megkérdezte, hogy CH diétán vagyok-e.
A továbbiakban kerültem a tömény cukrot, sütiket, lisztes dolgokat. Annyi gyümit ettem, amennyi belém fért, és igen megettem a frankó kakaós csigát is.
A kisfiam makk egészséges. Persze, a terhességi cukornak van durvább fokozata is.
Mennyi volt a cukrod?
Kicsit úgy érzem, ez már csak játék a szavakkal. Mindegy, hogy diétának, vagy fogyókúrának nevezed. Az orvosod és a diabetológus valószínűleg mérlegelt, és arra jutott, hogy többet ártasz a babádnak a magas cukorral, ha nem diétázol, mintha esetleg fogysz pár kg-ot. A babád nem fog éhezni! Nekem a védőnőm mondta, hogy ha fehérje kell neki? Nem gond, kivonja az izmomból. Elvesz ő mindent, amire neki szüksége van. Viszont ha nem tartod a diétát, akkor nagyon komoly károkat okozhatsz a babádban. Születés után pl. bekómálhat, mert kikerül a megszokott cukros közegből. Engem ez nagyon megijesztett.
A többi kismama nem tudom mekkora súlyról indult, én normál súlyú vagyok, így nem 10-esével mentek le rólam a kg-ok, hanem összesen 2-3, de előtte híztam is egy keveset. Most pl. 34-36 hét között 20 dkg-ot fogytam. Szerintem az nem sok.
Ha nem tudod enni a húst, akkor egyél sajtot, tojást. A durumtészták se rosszak, csak abból sem szabad sokat enni. Fehér kenyér helyett teljes kiörlésű... Tényleg nem könnyű, én tudom. Bár most másodjára valahogy már könnyebbnek tűnik. Kitartás!!!
"nem fog ártani a babádnak, elveszi ami kell neki" Köszönöm, ez volt a lényege a kérdésemnek!!!
7.9 es cukrom volt terhelésre azóta is mértem étkezés után volt 8.4-es is. Betartom persze egyértelműen!!!
Tojást nem tudok enni, mert begörcsöl az epém..:(
Nem egyszerű:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!