Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Negyedik gyerekkel 37 hetes...

Negyedik gyerekkel 37 hetes kismama vagyok, III fokban érett lepény,1,5 újjnyi nyitott belső méhszáj. Meddig húzhatom még vajon?

Figyelt kérdés
2012. szept. 19. 18:38
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
A 3. vagyok.Utolsó válaszolónak:én már 2 ujjnyira nyitva vagyok,de nekem semmit nem ér a málnalevél tea(előzőleg se ért semmit).Nálam nem az a gond,hogy nem nyílok(az előző 2 gyerek 4 és 3 óra alatt lett meg),hanem,hogy nem indul be a szülés.Az előző gyereknél 2.5 ujjnyival mentem CTG-re,nem is engedett haza a szülésznőm,burkot repesztett(és 3 óra múlva megvolt a baba).Mondta is még jó,hogy nem hagytam el útközben...
2012. szept. 21. 22:14
 12/20 A kérdező kommentje:

Na lányok semmi...

Már 2 napja tonicot meg gyömbért iszom és semmi...

Nem is iszom belőlük többet mert már ha ránézek hányingerem van:)

Jöhet a málnalevél tea.

Vagy marad a várakozás,végül is nincs már sok,beléptem a 38 hétbe.Pedíg kislányt várok és a lányok nem lusták:)De az enyém ezek szerint mégse akar kijönni.

Guggolgatás sem használt meleg fürdő és szex sem...

2012. szept. 23. 22:43
 13/20 anonim ***** válasza:
A 3. válaszoló vagyok.Még,hogy nem lusták?A 2.fiam 37+3 hétre született.Most kislányt várok,holnap töltöm be a 39. hetet(és mint már írtam nyákdugó elment,2 ujjnyira nyitva vagyok,keményedek)és sehol semmi...holnap megyek CTG-re,remélem tovább nyíltam,és nem enged haza a szülésznőm.
2012. szept. 24. 19:10
 14/20 anonim ***** válasza:

Mizújs veletek ? Nagyon érdekelne ,mert én is a negyedik babámat várom . :)Mikor született ? Hogyan ?

32 hkm

2012. okt. 27. 19:15
 15/20 anonim ***** válasza:
A 3.,11.,13. vagyok.Én szeptember 28.-án megszültem,akkor voltam 39+1 hetes.Megint 2.5 ujjnyira nyitva voltam,amikor bementem.2 óra alatt lett meg a pici lány,sikeres gátvédelemmel(mint az előző babám).
2012. okt. 28. 12:43
 16/20 anonim ***** válasza:

A gátvédelemmel nem túl hosszú a kitolási szak ?

Köszönöm,hogy válaszolsz :)

2012. okt. 28. 19:58
 17/20 anonim ***** válasza:
Ó már látom,igen velem beszélgetsz.Nem,nem volt hosszú a kitolási szak.Az első fájásra kint volt a buksija,3.-ra az egész baba.Az előző gyerkőcnél 3.fájásra volt kint a feje,a köv.-re a teste.Most 15 perc volt,előzőleg 20.
2012. okt. 28. 20:23
 18/20 anonim ***** válasza:

De jó neked . :)

Akkor lehet én sem fogok tőle nagyon félni.Mindhárman eddig gátmetszéssel születtek nem ment másképpen ..utólag jó dolog ,hogy nem vágnak meg ilyesmi de hallottam olyan anyukáról akinek emiatt vagy fél óra volt a kitolási szak . Azt viszont nem szeretném mert eddig sem voltak a szüléseim "könnyű esetek " a babáim sem kicsik .

2012. okt. 28. 23:25
 19/20 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Hát csajok boszorkánykodás ide vagy oda,én szépen túlhordtam a babámat.Október 12-re voltam kiírva nem történt semmi közben a lepény miatt a dokim befektetett a kórházba.Akkor még 3 napot vártunk hátha magától beindul a dolog,mert a lepény még azért ellátta a babát.De magától semmi nem történt így 15-én reggel megindították a szülést.Kaptam beöntést,aztán egyből burkot repesztett a doki mert majdnem 2 újjnyira voltam nyitva.Burokrepesztéstől számítva 4 óra alatt megszületett a kislányom,(3460 grammal és 50 centivel)de ebben a lepény megszületése is benne volt.Szóval gyorsan zajlott.Iszonyatosan fájt mert nem voltak 10 meg 5 perces fájásaim hanem egyből 2 percesek jöttek aztán egybefüggőek.Gátvédelemmel szültem én is,holott a baba fejének átmérője 35 centis volt.Rettenetesen ügyes szülésznőm volt aki által nem sérültem nem repedtem így szülés után 2 órával a gyerekágyon már mentem kávézni a büfébe:)

A gátvédelemnél valóban nem lehet csak úgy egyszerűen nyomni hanem azt kell csinálni amit a szülésznő mondd.Nekem azt mondta,hogy ne nyomjak hanem köhécseljek.Éreztem ahogy nagyon lassan a baba feje kicsusszan.Utána egy fájásra megvolt az egész gyerek.

A gátvédelem lényege,hogy hagyják magától kibújni a baba fejét nem húzzák.Ha utána néztek van a babáknak egy természetes forgásuk amikor jönnek át a szülőcsatornán.Forognak egész testükkel az anyuka bal belső combja felé.Na ezt használják ki gátvédelemnél.A baba magának csinál utat.Így még a fejecskéje sem lett csúcsos meg nyomi,szép gömbölyű maradt.

Szóval a négy gyerek közül a legszebb szülésem volt a legpokolibb vajúdással,de megérte:)

Ezek után én is azt mondom,hogy nem ér semmi praktika ha a baba még nem akar jönni.

Ki tudja hány napig hordtam volna még túl a babát,ha nem indítják meg a szülést.

Minden jót Nektek!

2012. nov. 5. 18:29
 20/20 anonim ***** válasza:
A 3.,11.,13. stb. vagyok.Szívből gratulálok!Ugye,hogy nagyon jó gátvédelemmel szülni?Annyiból nem könnyű,hogy amikor nyomnál nem mindig lehet(nekem azt mondta a szülésznőm,hogy sóóóóóóhajtsam el a fájást),ám megéri!Szerencsére most is sikerült,mert az volt a legnagyobb parám,hogy mi lesz,ha vágni kell(az előző gyerkőcnél se kellett).Ami viszont érdekes,nekem nem voltak 2 perces fájásaim,végig 5 perces maradt(2 óra volt cakumpakk).Jó egészséget Nektek!
2012. nov. 5. 20:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!