Leendő kismamák! Melyikőtök volt közületek Kombinált szűrésen, mennyire fontos ez, mik a tapasztalatok?
Úgy tudom, hogy akkor lehet az integrált tesztet (16. héten) elvégeztetni, ha előtte megvolt a kombinált is. Én mind a kettőt elvégeztettem, és nem bántam meg, mert a terhességem nem volt zökkenőmentes, mondtak ezt-azt, de az eredmények birtokában egy kicsit megnyugodtam.
Én Bp. Jáhn Ferenc kórházban szültem és oda is jártam terhesgondozásra, ez a kórház szerződéses kapcsolatban állt azzal a céggel aki a tesztet csinálta, így a kombinált ingyen volt, csak az integráltat kellett kifizetni ami 15.000,- Ft volt, érdemes lenne neked is utánaérdeklődni ennek. Boldog babavárást.
A kombinált van, ahol ingyenes, és ahol fizetős (nálunk 9 ezer, de még így is olcsóbb, mint quartett-tesz. És annál pontosabb is.
Miért fontos? Hogy ha véletlen nem jó az AFP-d, ne aggód magad halálra, amíg eljutsz az UH-ig rá 2 hétre, vagy ne legyen nagy meglepetés később. Ha idősebb vagy, akkor ennek függvényében 2x átgondolhatod, hogy akarsz-e amniot..
Én megcsináltattam a kombináltat és HALÁLRA AGGÓDTUK MAGUNKAT a hülye AFP eredmény miatt!Semmi értelme nem volt,szinte 1-2 országban használják még ezt a tesztet.Az AFP egy elavult dolog,nem ad reális képet (vagy legalábbis nagy többségben nem ad) az esetleges betegségekről.Nekem ezt a nőgyógyászom mondta,aki miután meglátta az eredményemet egy konzíliumot hívott össze a kórházban,mert nem hitt a szemének.Aztán arra jutottak,hogy mivel minden UH,stb vizsgálat rendben volt,nem jelent semmit ez a teszt.Én végig idegeskedtem a terhességemet emiatt és senkinek nem kívánom,hogy ezt átélje.Nálunk ingyenes volt mondjuk.
Most van egy makk egészséges,gyönyörű 7 hónapos kisifam
Kedves kérdező!
Én épp ma voltam a kombinált vv-n. 9000 volt a Dél Pestiben.
Én kaptam a doktornőmtől egy tájékoztatót rám bízta élek e vele. A Quartett 19e, az integrált 29e egyébként. A tájékoztatóban benne van, hogy javasolt 12+6-ig megcsináltatni, de 13+6-ig elfogadott. www.fetalmedicine.hu vagy www.kismamaszures.hu
Persze, hogy meg tudod még csináltatni. Áll egy vérvételből (első labornál 2 fiolával többet vesznek le), ultrahangból, majd 10 nap múlva jön a papír, és azt értékelik ki. Csak húzzál bele. Uzsokiban 9000Ft volt. Beutaló kell hozzá, ha nem ott van az orvosod, és időpontot kell kérni. És a postán befizetni a csekket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!