Kinek mennyire jött be a 36-38. heti súlybecslés? Általában hány grammot "lehet" tévedni?
Az utóbbi 5 évben született 3 gyerekem (ezt csak azért írom hogy nem az őskorban szültem) megbízható jó modern gépekkel uh-ztak. Hozzáértő orvosok elvileg.
Nemrégiben itt jól ki lettem osztva hogy az uh súlybecslés napjainkban csak 100-200 grammot szokott maximum tévedni és hinni kell neki, ehhez képest így alakultak a dolgok:
1.baba 37 héten 3800 grammank tippelték és a végére 4 kiló felettinek. Megszületett 3300-al.
2. baba 37 hetesen 3300 gramm körülinek tippelték mint a bátyja akkora lesz azt mondták, megszületett 39.hétre 4300 grammal 60 centivel!!!
3.baba 38 hetesen 3670 grammnak mérték, 39.héten született 4100 al. Nála tévedtek a legkevesebbet, hiszen még egy hét alatt hízott mondjuk 250 grammot akkor már majdnem 4100 nál járunk.
De a másik kettőnél közel egy-egy kilót tévedtek!!
Barátnőm kislányát 37 hetesen 2870 nek mérték megszületett egy hét múlva 2370 el.
Másik barátnőmnek eleve császárt ígértek mondván nagy lesz a baba és 40.héten császárral kivették a 3800 grammos lányát, ami nem mondható olyan nagynak. (barátnőm normál alkat normál medenceméretekkel).
Úgyhogy erre adni...hááát szerintem eléggé rizikós.
Hú, attól is függ, hogy hol csináltatod az ultrahangot. Nekem az első gyereknél a terhesség utolsó 6 hetében minden héten kellett menni ultrahangra a kórházba, és ott a végén 4 kilósra becsülték a babámat (kislány). Megszületett és 3.090 g volt.
A második babánál bejött a súlybecslés, de azt az ultrahangot magánklinikán, szuper géppel csinálták, 3.600 g-ra becsülte a gép, 3.830 g lett a vége. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!