Magas TSH ugye orvosolható még akkor is, ha ez 25 hetesen derül ki?
Nekem 7,239 és ugye 0,400-4,500-ig lenne a jó. Kicsit aggaszt, mert azt olvastam, hogy ha magas a TSH értéke, akkor az szellemi fogyatékosságot eredményezhet a babánál.
Vagy itt is már értéket kell figyelembe venni kismamák esetén, mint pl a fehérvérsejteknél? Legalábbis arra vonatkozóan pont itt olvastam ilyet: "Szia! Nekem is alacsony a haematocrit meg még vmi, nem olyan nagyon, de mégis. A fehérvérsejt viszont kétszer annyi mint a megengedett felső határa. Elmentem dokihoz és azt mondta terhesség alatt ez normálisnak mondható, így megnyugtatott."
Szia!
Nekünk a magas Tsh miatt nem sikerült 1 évig a baba. 3.6 majd 2.6 volt az érték és kaptam rá Letrox nevü gyógyszert. Pikk-pakk rendberakott. 11+3hkm vagyok és tegnap kaptam vérvételre beutalót, megnézzük a tsh-t és ha 2,0alatt lesz akkor abba hagyhatom a gyógyszert. Ha 2 fölött lesz, szedem tovább. Bajom nincs tőle és a babának se. Ne aggódj, szerintem te is Letroxot fogsz kapni.
Első, egy kicsit félre értettél, nálunk már a baba a pocimban nő, fejlődik 25 hete és 2 napja. Szóval nem az van, hogy szeretnénk, de nem jön, mert magas a TSH-m.
Második, a jelenlegi kismama vitaminomban is van jód (Centrum materna - a jód mennyisége: 200 <nem mg-ban van megadva>) és amire át fogok állni, ha ez elfogy, abban is található (Gravida a jód mennyisége: 0,15mg).
Azért köszönöm mind a kettőtöknek a választ, és várom a továbbiakat!
Szia! Nekem a teherbeesés előtt derült ki, hogy kicsit magas 5 körül volt. Akkor nem kaptam rá semmit, csak kék jódot. Rá 3 hónapra teherbe estem, tehát így is teherbe lehet esni!!!!akkor már 7 körül volt nekem is. Letroxot kaptam, azóta visszament 2,5-re. Ne aggódj, ilyen korban már a baba termeli magának a hormonokat, ez inkább a terhesség elején veszélyes, de akkor is csak akkor, ha a T3 T4 értékek sincsenek rendben. A 7 körüli érték pedig nem túl magas. Menj el endokrinoloógushoz.
24 hetes kismama
Első vagyok!
Nem értettelek félre. Arra gondoltam (persze egyikünk sem orvos), hogy lehet hogy te is Letroxot fogsz kapni attól függetlenül, hogy a baba már a pociban van, mert a Letrox terhesség alatt is szedhető. Csak hozzátettem az én előzményeimet, de ezek szerint ezzel csak bezavartam.
Meg akartalak nyugtatni, hogy nem lehet baj, mert van rá gyógyszer amit te is szedhetsz. Persze ez nem tutti, de itt semmi nem tutti ezen az oldalon! :D
Szia, engem már terhesség előtt is kezeltek pajzsmirigy alulműködéssel, terhesség bekövetkeztekor automatikusan emelnem kellett a gyógyszeren.
Havonta ellenőrizték, de csakis a T4 hormont nézték meg, a TSH-t nem, tehát ebből gondolom, hogy a TSH érték más lehet mint nem terhesen, vagy ilyenkor nem ad biztos információt. Ha a T4 rendben van, akkor minden ok. Amúgy valóban az első 12 hét alatt fontos a jól beállított érték, de azért menj orvoshoz.
Köszönöm a továbbiakat is!
Holnap kell mennem, akkor viszem az eredményemet is. Bár valamiért a terheléses eredményt még nem kaptam meg, pedig mára ígérték... :(
Viszont most volt első ízben nézve a vérképem, a 23. hétig külföldön jártunk orvoshoz, ott nem nézték. Remélem nm volt vele semmi baj a kezdetekben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!