4 hós kismama vagyok, minimálbéren. Régen volt olyan lehetőség, hogy ha egy hónap szünettel átjelentenek egy másik cégbe magasabb bérrel, akkor csak azt veszik figyelembe a GYED számításakor. Él még ez a lehetőség?
Januárban szülök.
Köszi előre is :)
Szerintem nem kell 1 hónap különbség. Végülis ha másik munkahelyed lesz egyik nap még itt a másik nap már az újon dolgozhacc az nem befolyásolja a gyedet, főleg mert folyamatos a munkaviszony.
A gyed az elmúlt év átlagbérének az x %-a. Ha 2010 januárban szülsz akkor 2009 jan 1 - dec 31-ig veszik figyelembe a béred teljesen mindegy hogy azt milyen cégnél kerested.
Ha netán hamarabb jön a baba pl. most dec végén akkor a 2008 évi fizudat veszik számítás alá.
Én így tudom.
Köszi a választ, de én nem tartok attól, hogy nem kapok GYED-et. :)
Ha egy hónapig munkanélküli volt egy kismama, és utána talált egy olyan munkahelyet, ahol megkereste a minimálbér kétszeresét, akkor csak az új fizetését vették alapul, tehát megkapta a max. GYED-et, hiába volt azelőtt minimálbéren. Csak nem tudom, hogy létezik-e még ez, ilyen formában.
Szia! én pont így jártam. Minimálbéren voltam bejelentve, és mikor megmondtam a munkahelyemen, hogy babát várok, egy hónapra megszüntettük a munkaviszonyt. Utána újra felvettek magasabb bérrel. Mindezt persze csak papíron.
Nem volt belőle semmi gondom, pedig nagyon paráztam miatta. Még az előző jövedelemigazolást sem kérték, csak az újat, ami nálam össz 3 hónap volt. Én tavaly szültem, azóta ez alapján kaptam a tgyás, és a gyedet. Szerintem ezen azóta sem változott semmi.
Ja, és nem gond az sem, hogy így nem folyamatos a munkaviszony.
Köszi a választ.
Remélem nem változott azóta, Az egy hónapot tudtam. :) A főnököm beparáztatott, hogy megszűnt ez a lehetőség :( Már két órája bújom a netet, de semmit nem találok róla, a GYED-ről szóló törvényt 2008-ban csak annyiban változtatták, hogy belekerült, hogy 5 Ft-ra, vagy 0 Ft-ra kerekítve fizetik, semmi egyéb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!