Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek zöld teat ihatok...

Szerintetek zöld teat ihatok cukor nelkül? Szerinetek nem kesö elkezdenem most? Ez igy nem veszelyes?

Figyelt kérdés
28 hetes multam es 21kg hiztam eddig!Nagyon felek hogy az utolso 2 es fel honapban meg 10 kg feljön!Ezert szeretnem kordaban tartani a kiloimat erre a kis idöre!Es a zöld tea nagyon sokat segitett nekem ez ügyben terhesseg elött is,persze cukor nelkül csak citrommal!Nem szertnek komplikaciokat a szüles alatt!Mert anyukam is több mint 30 lg-ot hizott a bajtjammal es eleg sok problemaja volt a szülesnel!:(Hat remelem nem kesö most valtoztatnom!:/Asziszem ennel csak jobb lehet!Nem gondolok itt drasztikus diatara,csak lemonadanak a cukorrol a tesztarol ,kenyeröl es megprobalnak többet setalni!Csak ennyiröl lenne szo!
2012. szept. 15. 18:08
 1/10 anonim ***** válasza:
56%
Terhesség alatt ne igyál zöld teát! Majd szülés és szoptatás után veszed a fáradtságot és lefogysz!
2012. szept. 15. 18:15
 2/10 anonim ***** válasza:
Miért ne ihatna zöld teát? Persze nem mértéktelenül... Inkább a cukorról, kenyérről kellene lemondanod, szerintem is, és egy kicsit kevesebbet enni. Nem fog éhezni a baba, leveszi rólad, ami kell neki :) Persze semmiképp ne éhezz és igyekezz változatosan étkezni!
2012. szept. 15. 18:25
 3/10 A kérdező kommentje:
Kedves elsö,nem azzal van a gond hogy csunyan mutatok most hanem rengeteg a tulsuly ami veszelyezteti a babat is,es ha ez igy megy tovabb a babanak baja is lehet!Szeretnek valami megoldast talani!!!!!!:/A dokim nem mond semmit!!!De egydül is rajövök hogy ez igy nem oke!!!Ezert is kerdezem itt hatha valakinek van valami tapasztalata,es valaki hazstnalt valamit es fogyott is es a babanak se lett semmi baja!H mar a dokim nem mond a sulyomra semmit akkor nem tudok mas tenni....csak is erdeklödni es a tapaszatlatokbol taplalkozni!!!:/
2012. szept. 15. 18:56
 4/10 anonim ***** válasza:

Zöld teát terhesség alatt nem ajánlatos fogyasztani a vízhajtó hatása miatt, víz hajtózni egyébként sem szabad ilyenkor, mert koraszüléshez vezet, elhajthatja a mazatvizet.

Próbálj meg gyümölcsnapokat beiktatni.

Boldog babavárást.

Üdv.: 39+6 hkm

2012. szept. 15. 19:27
 5/10 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom,hogy a zöld tea méregtelenít,és terhesség alatt méregteleníteni TILOS!A felszabadult méreganyagok bekerülnek a babába és mérgezni fogod vele!!!
2012. szept. 15. 19:34
 6/10 A kérdező kommentje:
Nagyon ksözönöm a valaszokat!Ha valaki tudna meg valami jo tanacsot irja le nyugodttan!:)Boldog babavarast es babazast mindednkinek!
2012. szept. 15. 19:58
 7/10 anonim ***** válasza:

Tessék, 7 tévhit a zöld teáról:

[link]

Marhaság, hogy terhesség alatt nem lehet inni. Messze nem olyan méregtelenítő hatású, mint a gyógyteák - pl. a csalántea, amit tényleg nem szabad fogyasztani!

2012. szept. 15. 22:53
 8/10 anonim ***** válasza:

A lényeget ki is emeltem:

"A terhes nők nem ihatnak zöld teát

Ebben a formában ez nem igaz, hiszen a várandós nők és a kismamák is ihatnak zöld teát. A zöld tea sok antioxidánst tartalmaz, amelyre szüksége van a szervezetnek. Csupán arra kell vigyázniuk, hogy a terhesség alatt megengedett napi 200 mg koffeinadagot ne lépjék túl, így számukra maximum 2 csésze zöld tea ajánlott naponta."

2012. szept. 15. 22:54
 9/10 anonim ***** válasza:

Azzal szerintem többet érsz, ha mondjuk nem iszol cukros lötyiket, pl gyümölcslé, kóla, szörpök, hanem mondjuk csak víz, cukor nélküli virágtea (jázmin, kamilla, rózsa, stb). Minden étkezés előtt igyál meg egy jó nagy pohár vizet, egyrészt azért, mert kell a folyadék, másrészt azért, mert lehet, nem is voltál éhes, csak szomjas, és az agyunk sokszor elhiteti velünk, hogy éhesek vagyunk, pedig csak szomjazunk. Harmadrészt pedig telít és kevesebbet fogsz enni, mint amennyit alapból ennél. Egyél többször keveset, egy nap legalább ötször egyél és az utolsó két étkezés inkább gyümölcs és zöldség legyen, vagy leves, amit nem sózol agyon és nincs benne se tészta, se csipetke/nokedli, sem egyéb dúsító, tehát pl rántás sem. Reggel ehetsz a legtöbbet, hiszen azt hasznosítja a legjobban a szervezeted egy nap alatt, ekkor ehetsz kenyeret, de próbálj meg átváltani teljeskiörlésűre, ami sokkal egészségesebb, mint a fehérkenyér. Válts át light margarinra, és a szendvicsedet kísérd nagyon sok zöldséggel: paprika, paradicsom. Ezek könnyítik az emésztésed. Tízóraira joghurt, gyümi. Ebédre zsírtalan husi (csirke, pulyka, marha, hal) és zöldség, ne krumpli, rízs meg tészta. Uzsi, vacsi, ahogy fentebb is írtam. Menj sétálni naponta legalább kétszer fél órát, de minél tovább bírod, annál jobb, ez könnyíti majd a szülést is, ha kimozgatod a csípőd.

Nincs fagyi, nincs csoki, aszalt gyümit is csak reggel egyél. TUdom, ez így elég kegyetlenül hangzik, de ha nem akarsz harminc kilónál is több lenni a végére, akkor valamennyire vissza kell fognod magad.

2012. szept. 15. 23:48
 10/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szepen köszönöm a valaszokat,sokat segitetetek!!!:)
2012. szept. 17. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!