Sokszor érzek fokozott szívverést talán az első perctől kezdve. Más is érzett ilyet babásan? Mitől lehet?
Szia!
Azt nem tudom, hogy pontosan mitől lehet, de én is sokszor érzek ilyet, eleinte nagyon megijedtem, de most már vhogy megszoktam. Szinte még a torkomban is dobog a szívem.
Az elején nekem is volt ilyen, de aztán elmúlt, nem is tudom mióta nics már, csak most a kérdésed miatt gondolkodtam el hogy nekem is volt :)
Hát gondolom stressz és a szív nagyobb munkája miatt van terhesség alatt. Azért említsd meg a dokinak
34hetes km
A terhesség velejárója,a szervezetednek most két testet kell ellátnia,fokozottabb működésre van késztetve.Ha nem vagy rosszul tőle,nem ájulsz el,nem szédülsz akkor nincs nagy gond,de legközelebbi tanácsadáson említsd meg azért.
Nekem is volt mindkét gyerkőccel :)
Remélem, erre gondolsz, nem értem pontosan a kérdésed.
Én egy román holnapon (Romániában élek) sokkal részletesebb leírását találtam meg a hetekre való terhességelosztásnak, mint a magyar honlapokon. Olyanokat is írt, amiket magyar honlapon egyáltalán nem találtam. Ott írta (remélem jól emlékszem), hogy amikor a méhlepény átveszi a táplálás szerepét, és a baba konkrét kapcsolatba kerül a mamával, az édesanya szíve sokkal több vért kell pumpáljon, hogy a babának is elég legyen, így felgyorsul a szívverés. Mellettünk a patikában van egy szerkentyű, mely többek között a vérnyomásodat és a szívverésedet is megméri. A 12. heti UH előtt sokat paráztam, mert már volt egy vetélésem, és bementem, megmérni, hányat ver a szívem. Nyugalmi helyzetben, légkondis helyről kijőve 84-et vert percenként. Megnyugodtam, hogy él a babám, tényleg él. Azóta rendszeresen mérem magam. A vérnyomásom elég alacsony, de a szívem nyugalmi állapotban most is 88-at ver percenként (tegnapi mérés, a felnőtt emberi szív állítólag 70-72-őt ver percenként). Engem ez megnyugtat.
UI. Azt is számold bele, hogy nagyon meleg van. Mikor hétfőn 100 métert sétáltam (!) a déli órákban (átjöttem a szomszédból a munkahelyemre), 113 (!!)-at vert a szívem percenként. Mintha lefutottam volna a maratont.
14 hetes pocis
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!