Mi a terhesgondozás menete? Pl. Mikor kell védőnőhöz menni?
5 hetesen már látszott a petezsák, de utánna kivérzett egy hematóma, ami miatt 1 hétig itthon feküdtem. most 6 hetesen voltam, szerencsém volt, látták az élő embriót, de egy subshor haematoma (?) ott van mellette. Annyit mondtak, hogy 6 hét múlva menjek vissza uh-ra és pihenjek. Én kérdeztem meg a dokit, hogy szedhetek-e rutascorbint! Hát azt mondja az jó lehet! Köszönöm szépen! Most magándokit keresek 1000-el. /Csak 1 hét múlva kaptam időpontot./
A többieknél olvastam a fogorvost, a védőnőt, de engem nem küldtek sehova. Vagy ezt később szokták? Ennek a terhesgondozásnak sok értelme van. Ennyi erővel majdnem mindegy lenne ha 9 hónap múlva mennék.
buta vagy,miért kéne magán doki??? nekem is volt haematoma,semmit nem írtak rá,a doki hidd el jobban tudja.
amúgy majd 8-9 hetesen kellene menned,előbb tök fölösleges általában,szóval 8-9 hetesen megnéz a doki,megállapítja h terhes vagy,megírja a beutalókat,neked az összes lelettel-ekg,belgyógyászat,fogorvos,vér,vizelet,uh- menned kell a védőnőhöz,aki kiállítja a kiskönyvet és akkor kell visszamenned a dokihoz, 12-13 hetesen.
ne kapd fel a vizet királylány,ez mindenhol így van veled sem tesznek kivételt,persze ha magánhoz mész alkalmanként 8-10e ért akkor többet fog vizsgálgatni,de semmi értelme,csak pénznyelés
Szia!
ne aggódj,semmiről sem vagy lekésve. Ha hat hét múlva mész vissza,akkor már 12 hetes leszel,tehát addigra már kell a kiskönyv. Tehát betelefonálsz a védőnőkhöz,ahol a tartózkodási címed alapján adnak majd elérhetőséged ahhoz a védőnőhöz,akihez tartozol. Vele pedig egyeztetsz egy időpontot. Ő majd mindent elmagyaráz,kiállítja a kiskönyvet, kapsz egy csomó tájékoztató anyagot stb. Ezen a telefonszámon elviekben tudsz beszélni védőnővel,ahol majd tovább irányítanak 3614214458 vagy 3614214459.
Fogorvoshoz,vérvételre,változó,hogy kiküld,nekem a háziorvos csinálta az első vérvételt,a többit már a terhesgondozáson. De terhesgondozás majd csak a 12.héttől lesz. Legalábbis nekem 10hetesen azt mondta a doki,hogy a kiskönyvvel a 12.héttől kezdhetem meg a terhesgondozásra járkálást. Szóval ne izgulj,de a védőnő segít majd mindenben =) Kitartást!
37hkm
Köszönöm MayC! Ezeket a dolgokat elfelejtettem, megkérdezni az orvostól. Örültem, hogy megvan a baba.
A vérzés miatt szóltak, de hát az már régen rossz lenne:(.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!