Terhes tanácsadásnál mit csinálnak?
Nekem a védőnőm adott egy rahedli szóróanyagot, majd kb. 1 óra alatt kitöltötte a kis könyvemet. Megnézte az első uh. eredményét, majd megmért a kilómat és a vérnyomásomat.
Ezek voltak a kezdő adatok.
Ezután kaptam egy rahedli beutalót a másik szobában lévő orvostól. Nálunk mindig más doki volt, aki ellenőrizte a terhességet.
Ezen kívül volt fogadott orvosunk kezdettől is, de egymást ellenőrizték.
Elmondták, hogy mikor milyen vizsgálatok lesznek, stb.
Hónaponta kellett menni és nekem minden hónapban vettek vért és vizeletet.
Általában 3-4 órákat ültem ott.
Első alkalommal, elvileg 12 hét körül vagy, csinálnak egy első ultrahangot. Ez lehet, hogy hasi, lehet, hogy hüvelyi, minden városban másként zajlik.
Én magánba járok terhesgondozásra. Minden hónapban kézzel megnézi a méhszájat, most már centivel is méricskélnek hosszában és átmérőben. Megnézi az esetleges vérvételes papírokat, meghallgatja, mi a gondom, megnézi a védőnő bejegyzéseit. Időre megyek, sose kell várnom tíz percnél többet, és 20 perc.
Ultrahangon voltam egy 0.-on, ez volt a terhesség megállapítása, ez hüvelyi volt. A többi UH-ra egy másik orvoshoz járok, szintén magán, mert neki van olyan készüléke, ami nagyon korszerű. Minden UH 40-50 perc, nagyon alapos, végigmutogat és magyaráz mindent, és persze közben az adatokat gyűjti, hogy kiértékelje a baba állapotát. Az SZTK-ba én csak vérvételre járok, kb. havonta-kéthavonta egyszer. Júliusban pl. nem kellett mennem, de voltam aug-ban is és most is megyek, és júniusban hetente voltam.
26+6 hetes vagyok most.
Majd a 12. héten lesz UH.
Vizsgálat nélkül hogyan nézik meg Neked a külső méhszáj állapotát? A kiskönyvemben ez az érték minden terhesgondozásnál szerepel, és csak vizsgálattal tudja ezt megnézni. Valamint a méh nagyságát is kitapogatja a hason, illetve 21. héttől a baba szívhangját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!