12 hetes ultrahangot mikor kell pontoson megcsinálni?
Utolsó válaszoló: szerintem nem mások szövegelemzésével van a probléma. Vagy félreértettél valamit, nem olvastad el, hogy mit írtunk korábban, esetleg nem tudsz mindent az abortuszról (ami nem baj, mert nem kell tudni, amíg nincs rá szükség és ne is legyen soha).
Arról van szó, hogy ha valaki önszántából egészséges babát szeretne elvetetni, azt valóban csak a 12. hétig engedélyezik. De ha beteg a magzatnak komoly betegsége van, akkor ez a határ kitolódik. Olvasd el például ezt:
Az magzatok az első trimeszterben ugyanolyan tempóban fejlődnek, mert ekkor még minőségi fejlődés van, a genetikai eltérések csak a 13-14. hét után mutatkoznak meg. Épp ezért a nyaki redő vizsgálat eddig ugyanolyan megbízható eredményt ad, mintha napra pontosan a 12. héten végeznék el.
Én például 13 hetes és 3 napos terhes leszek, amikor megyek, mert az időpontok úgy jöttek ki, hogy 10 hetesen és 1 naposan mehettem volna, vagy pedig ekkorra volt időpont és mondta a doki, hogy mindkettő belefér, de a betöltött tíz hét még nagyon az alsó határon van, ezért inkább a betöltött 13 hét után csinálná meg szíve szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!