Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 29 hetes vagyok, és kiderült...

29 hetes vagyok, és kiderült hogy terhességi cukorbeteg lettem. Van igy még valaki? Mit tanácsolnátok?

Figyelt kérdés
2009. júl. 29. 12:32
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Diabetológushoz küldtek?Ő megállapitja a cukor,testsúly alapján,hogy napi hány gr CH-t fogyaszthatsz arányában elosztva napi 5-6x.3 óránként kell étkezni és nem szabad cukrot,cukorkát fogyasztani!Viszont,ha fagyit,csokit,sütit szeretnél,mert megkivánod,akkor be kell számolni a napi CH-ba és arányosan elosztani!

Ha többet szeretnél tudni,irhatsz privibe,szivesen válaszolok a kérdéseidre!

2009. júl. 29. 13:22
 2/3 anonim ***** válasza:
59%

Szia! Nem ehetsz SEMMIT ami cukrot tartalmaz. Se fagyit se csokit, nemtom miért írta az előző válaszoló, hogy szabad. Diabetológushoz nem küldtek? Nekem a dokim azt mondta, hogy amíg nem megyek diabetológushoz, addig is próbáljam tartani a 160-180 g-os ch diétát, és végül a diab. doki is ezt mondta. Kaptam egy összeállítást cukorbetegek részére, abban minden részletesen le van írva, különböző élelmiszerek ch tartalma, mintaétrend, stb. Ha írsz mail, szívesen átküldöm. Én 6 hete diétázom, azóta egy grammot sem híztam. Napi 6-szori étkezés, meg kell próbálni ugyanabban az időpontban enni és mérni kell a cukromat itthon. A diéta óta szinte csak egyszer-kétszer ment 7 fölé az étkezés utáni 1,5 órás eredményem, szóval nálam bevált. Az egyetlen, ami nekem hiányzik nagyon a sütik, de bp-i vagyok és találtam itt jópár diabetikus cukrászdát, szóval az is megoldható. :)

Kitartás és jó diétázást!

2009. júl. 29. 19:06
 3/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Azért irtam,ha megkivánja,akkor ehet,csak nem egy vödörrel!Egy gombóc fagyitól,főleg ha diabetikus,nem lesz semmi baja!És bele kell számolni a Ch-ba!

10éve cukorbeteg vagyok,első és 3.terhességembe gestációs diabom volt,a 4.-kel már inzulinoztam magam.Mindig ettem csokit,fagyit,sütit és sose ment fel a cukrom!Ép a látásom,jó a vesém,nem vagyok béna és magamat kontrolálom,mert a dokim tudja,hogy mindig úgy hozom össze a napi kajámat,hogy ha megkivánok valamit,akkor belekalkulálom!Nem azért irtam,mert rosszat akarok!Azért,hogyha megkivánna valamit és szeretné megenni,akkor tisztában legyen a kismami,hogy oldhatja meg!Nem ő volt az első,akinek ilyet irtam,azóta többen lebabáztak,sokmindenkinek segitettem priviben és mindenkinek jó volt a cukra!:)))Ha 10 feletti az eredménye,akkor én is azt mondanám,hogy tartózkodjon a cukros édességektől,de nem irta,milyen magas volt!

2009. júl. 29. 21:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!