35 hetes Km vagyok, a méhszájam nyitott C:2100,37 hetesig kihúzom vagy ilyen esetben már kevesebb idö van a szülésig?
24. héttől (ekkor indult meg a szülésem is) 1000 méhszájjal rendelkeztem. Végül 40+5 napra sürgősségi császárral jött világra a lányom.
De van olyan anyuka ismerősöm, akinek a 18. héttől 1000 volt a méhszája. Ő egy igazi mormota volt, átaludta a terhességét, szó szerint. Nem volt az az orvos, aki megengedte volna neki, hogy az ágyból felkeljen!
27 hetes terhesen azért nem a legjobb dolog világra hozni egy gyermeket. Nem biztos, hogy életben maradt volna. Az is lehet, hogy károsodott volna az agya, tüdeje, az egész szervezete.
Akkor még nincs teljesen felkészülve egy magzat a születésre.
Én 24 hetes terhesen napokig zokogtam, hogy bent maradjon a lányunk.
Ez a vízválasztó. Ha nem mutat életjeleket születés után rögtön, akkor hallottnak nyilvánították volna és nem küzdöttek volna érte.
Ha felsír, akkor pedig megpróbálták volna megmenteni az életét, de kis % eséllyel.
Egy 24 és 27 hetes magzat fejlődése között nagy a különbség, de az életbemaradási esélyei egyenlőek. Kb. 40-50% !!!
Nos, ezért tartották vissza a szülést. Nem pedig azért, mert éppen nem volt kedvük levezetni az orvosoknak a szülést.
A méhszájérték pedig tájékoztató az anyának, de leginkább az orvosoknak.
Mint írtam, lehet húzni még 40-41. hétig is a szülést egy 1000-es értékkel.
Nem egy példa volt már rá a szülésben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!