Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szült valaki mostanában a...

Szült valaki mostanában a miskolci Semmelweis Kórházban?

Figyelt kérdés
Milyenek a körülmények?Normálisak a nővérek,szülészek?Külön szobát kaptatok ahol csak ti voltatok,és egyedül vajúdhattatok és szülhettetek is(kell érte külön fizetni?),vagy olyan szobán voltatok,ahol több szobatársatok is volt és közösen vajúdtatok?mert ha lehet,akkor én inkább majd külön szobát szeretnék,ahol csak kettesben lehetek a babámmal,meg ha majd jön hozzám látogatni a családom akkor ne zavarjunk senkit.
2012. szept. 7. 13:08
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Délelőtt 11 körül és délután 3 körül van a látogatás. A babát tilos kivinni a szobából. Minden este lemosták a gátvarrataimat.
2012. szept. 7. 20:54
 12/19 anonim ***** válasza:

Felszívódó cérnával dolgoznak nem szednek varratot. 6 hetes kontrollra kell menni.

2-4-6 ágyas szobák vannak a gyermekágyas osztályon. A babákat reggel 6 körül elviszik, fürdetik és vizsgálják 9-re visszahozzák.

2012. szept. 7. 20:56
 13/19 A kérdező kommentje:
Értem.Köszönöm a válaszokat.
2012. szept. 7. 21:21
 14/19 A kérdező kommentje:
Ja és még valami:ebben a kórházban gátmetszéssel lehet csak szülni?Nincs gátvédelem?Mondjuk én jobban szeretném,ha vágnának,mert a repedés-szakadás szerintem sokkal fájdalmasabb mintha vágnának,és szerintem nehezebben is gyógyul.
2012. szept. 7. 22:06
 15/19 anonim ***** válasza:

Hát nekem nem volt gátvédelem :)

Szülésznővel vagy a szülészeddel kell ezt megbeszélned. Igen, felszívódó cérnát használnak, mindennap lehe (ajánlott!) menni gátmosásra,én sajnos nem tudtam, mert képtelen voltam felmászni a székre, de így sem volt baj, hogy nem mentem. Az utolós nap tudtam elmenni,és csodálatos érzés volt a gátmosás.

Remélem veled kedvesebbek lesznek! Mikor szülsz?

2012. szept. 8. 07:19
 16/19 anonim ***** válasza:
A gátvédelmet azt te választhatod. Ha beleegyezel hogy vágjanak akkor még a szülészeten aláíratnak veled egy papírt. A gátmosás minden délután van kb olyan 5-6óra fele. Kellemes, már ha egy ilyen szituációt lehet annak nevezni. Felülsz a székre, és langyos meleg "vízzel" leöblítik. Én is délután szültem, negyed 8 körül vittek le, a csecsemős nagy lendülettel jött a gyermekemmel a kezében, de az osztályos nővér megmondta neki hogy vigye vissza, mert látta rajtam mennyire kész vagyok. Reggel elviszik a babát fürdetni, addig felmosnak a takarítónők, meg van időd megreggelizni. Mérés, fürdetés után visszahozzák a kicsit, és megint együtt vagytok. Én egy keddi napon szültem, csütörtök este mondták hogy besárgult a kicsi, így 1 órát volt velem, 2 órát meg a csecsemősöknél a kékfény alatt. Akkor volt időm pihenni. Ettől függetlenül szombaton kiengedtek minket. Mikorra vagy kiírva? Kinél fogsz szülni? Így hogy az apuka mentős, biztos más ellátásban fogsz majd részesülni! Könnyű szülést! :)
2012. szept. 8. 11:25
 17/19 A kérdező kommentje:
Én még nagyon az elején vagyok,ma vagyok kb 6 hetes :) Úgyhogy majd csak jövő év májusában várható.Ha minden jól megy,akkor talán kedden már megmondja a nődoki,h kb mikor fogok szülni.Hát én nem akarok fogadott dokit,de viszont a kórházba akarok járni nőgyógyászati szakrendelésre.Hogy azért még is csak jobban megismerjem a terepet.Nektek fogadott doki volt a Semmelweis-be??Ha igen,ki volt,és mennyit kért?Akkor a belső varratot azt felszívódó cérnával csinálják ebben a kórházban?A külsőt is,vagy azt majd ki kell szedni?
2012. szept. 8. 13:23
 18/19 anonim ***** válasza:
Nekem a külső és a belső is felszívódó cárna volt. Nekem volt fogadott dokim, privátba fogom küldeni a vele kapcsolatos dolgokat:-)
2012. szept. 8. 16:36
 19/19 anonim ***** válasza:
Én is már egy éve szültem ott. Nekem viszont nincs rossz tapasztalatom az osztályos nővérekkel. Nagyon kedvesek, persze nem mindegy Te hogy állsz hozzájuk. Az első gyermekemet 3 éve szültem, akkor a csecsemősök elég bunkók voltak, de most velük sem volt problémám. Igaz már nem is vártam tőlük sokat. Mondjuk most kedvesebbek voltak ők is, még volt aki emlékezett is rám az első alkalomról.A babát bármikor beadhattam.
2012. szept. 9. 18:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!