12. heti vérvétel nem kötelező? Pécsett 9. 000Ft. :O Mit néznek ott? Ha az orvosom elküldött akkor jó lenne ha elmennék, igaz?
Abból is a Down-kórt szűrik, meg az Edwards kórt!
Szerintem érdemes elmenni!
Szia!
12. heti vérvétel nagyon fontos a Down-kór szűrése miatt és kötelező is, de én nem emlékszem, hogy fieztős lenne.
Down-kór vizsgálat ,igen. Itt is ennyibe kerül. Ha később mész el,akkor meg már több. Én nem mentem el,mert a családban nem volt semmi örökölhető dolog,én is egészséges vagyok és fiatal is /22/,bár vaciláltam hogy elmenjek-e,de elhessegettem a rossz gondolatokat,és úgy gondoltam másra is el tudom költeni azt a 9000-t.
A Down-kór esélye az életkor előre haladtával nő.Neked nem adtak hozzá tájékoztatót? Csak a csekket dugták oda,mi? Kész vagyok az ilyen orvosoktól
Ez nem az integrált teszt? amihez csekket kapsz?
Ez nem kötelező, hanem ajánlott. Én egyik gyerekemnél sem csináltattam meg, mivel a 12. heti uh (genetikai szűrés) rendben volt.
A nőgyógyászom ajánlotta és most hogy hívtam a szülészeti klinikát a 12. heti uh időpont miatt, rákérdeztem a vérvételre és tájékoztatott a nő hogy ez nem kötelező és ezért 9000Ft.
De most nézelődtem és jól láttam, hogy a 16. héten van kötelező szintén genetikai vérvétel? Akkor fölösleges a 12. héten is elmennem...
A 16. heti az AFP, ami sajnos egy rettenetesen elavult vizsgálat, nehogy azt hidd, hogy ez bármilyen szinten megközelíti a 9000 ft-os hatékonyságát.
Ezt mondom úgy, hogy én nem csináltattam meg.
Szerintem ha a 12. heti uh eredménye jó, tehát a nyaki redő értéke normális, és van orrcsont, felesleges a többi. Persze ha jó a szonográfus.
Szia, ez a kombinált teszt,nem kötelező,és valóban fizetni kell érte.
Hivatalosan 11. és 13+6 között kerülhet rá sor, én 11+4 hetesen voltam és lényegében két részből állt: egyik az ultrahang, ahol pl megmérik a tarkóredő vastagságot, orrcsontot nézik stb.
A második része a vérvétel,ezek a biológiai mutatók, és a kettő összegzéséből állapítják meg azokat a bizonyos arányszámokat, amelyek, mint már előttem is írták a Down-kór és az Edwards kór előfordulási esélyét mutatják a te esetedben.
Természetesen ez a vizsgálat sem ad 100%-os eredményt és biztonságot.
Én 30000-et fizettem érte, a korom miatt igencsak ajánlott volt(37év)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!