Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy beszéljem le a férjemet...

Hogy beszéljem le a férjemet és a családját az általuk választott névről, úgy, hogy ne sértsem meg őket?

Figyelt kérdés

A férjem családjában generációk óta,minden fió gyereket Antalnak hívnak.Most nálunk is jön a kis trónörökös és,amint kiderült,hogy fió lesz,a férjem és a családja számára teljesen egyértelmá volt,hogy ő is az Antal nevet fogja kapni.Ezzel csak annyi a gond,hogy nekem égnek áll a hajam ettől a névtől!Tényleg nagyon nagyon nem tetszik.Nem vagyok az a fajta,aki kizárólag szuper modern,divatos nevet hajlandó adni a gyerekének,mert pl nem lenne bajom egy Istvánnal,vagy Lászlóval,teszem azt még a Józsefet is el tudnám fogadni,de az Antal szerintem szörnyű név.Az a baj,hogy a férjem és a családja ragaszkodnak hozzá,é meg nem tudom mit csináljak,mert mégsem mondhatom,hogy szerintem ez borzasztó ronda név,hiszen a férjem családjában szinte minden férfinak ez a neve.:(

Nagyon tanácstalan vagyok.Hogy beszélhetném le őket erről a névről,úgy,hogy közben ne sértsem meg őket?

2012. szept. 4. 13:03
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
86%
Van igazság abban amit a 3. ír,viszont én is így vagyok/voltam vele,mert jön a tesó,ha én hordom ki,szülöm meg,ami mondjuk nem egy kellemes dolog,hadd döntsem már el én,hogy hogyan is szeretném hívni a gyerekemet!mert én is itt vagyok,nem csak a család,nekem mi jut??? szerintem sértődés nélkül nem lehet megoldani,viszont nekem van egy olyan kulturált családom,aki ezt elfogadta,ha nehezen is,azóta meg olyan büszkék az unokájukra,mert mindenki dicséri hogy milyen szép neve van,pedig direkt kettőt adtunk neki,hogy a másodikkal rendben legyenek,de ennek ellenére ők is az első nevén szólítják!ez az én véleményem.
2012. szept. 4. 13:24
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy gondolom, hogy ez a férjed és a te gyereked lesz, ti hoztátok össze, te hordod ki és szülöd meg, ti nevelitek fel. Ha ti a férjeddel ketten ezt a nevet szeretnétek adni, akkor adjátok. A család legfeljebb örülhet, ha nekik is tetszik az általatok választott név, de ők ebben nem lehetne döntéshozók, még csak befolyásolók sem. Egy harmonikus párkapcsolatban én el nem tudnám képzelni, hogy az egyik fél ennyira rá akarja erőltetni az akaratát a másikra. Az oké lenne, ha neked is tetszene a férjed név-ötlete, de ha megmondtad, hogy utálod (jó ennél finomabban, mert a férjedet is így hívják), szóval nem akarod, nagyon nem tetszik, akkor ha szeret egy kicsit is a férjed, és számítasz neki, akkor olyan nevet találtok, ami mind a kettőtöknek tetszik.
2012. szept. 4. 13:29
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
A 10-es szinte szóról szóra azt írta, amit én is gondoltam, csk ő gyorsabb volt (12-es voltam) :-)
2012. szept. 4. 13:30
 14/25 anonim ***** válasza:
53%
szerintem sem fogod tudni lebeszélni őket róla,mert ez a szemükben egy szép hagyomány (nálunk is megy a Barnabás,most jön a 4.generáció,mi ebben nőttünk fel,szerintem is szép dolog) DE! Mint anya,azt gondolom,annyi jogod legyen már ha megszülöd,h bemondhatod a kórházban 2. keresztnévként azt ami a te szíved vágya.Ha pedig a férjed igazán kompromisszumkész lenne,az Antit tenné 2.névnek és az apai nagyszülőknél hívhatnák így.A rokonság nem csak a férjed szülei kellene h legyen...ők már választottak nevet a sajátjuknak.Te az anyukája vagy a babának,nem egy jogok nélküli anyaméh.
2012. szept. 4. 13:33
 15/25 anonim ***** válasza:
68%
Akármi is lesz a keresztneve, a gyerek azt a nevet fogja szeretni és elfogadni, ahogy az anyukája hívja. Ha Mazsikának fogod hívni, akkor számára ez lesz a természetes. Ezért azt gondolom hogy nyugodtan adhatod neki első névnek az Antalt, második névnek bármit ami neked tetszik, és ha te a második nevén fogod a gyereket szólítani, akkor hiába első az Antal. Így neked is igazad lesz, és a család is örülhet :)
2012. szept. 4. 14:13
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Én azt mondom állj eléjük és határozottan mond meg nekik hogy nem Antal lesz a baba neve.Ha neked nem tetszik akkor miért adnád neki.Neked is kell hogy legyen beleszólásod.Ne hagyd magad.
2012. szept. 4. 14:15
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanígy voltunk mi is, csak nálunk nem Antal, hanem Mihály a férjemék családjában mindenki x generációra visszamenőleg. Detto semmi mást nem tudtak sem elképzelni, sem elfogadni, én meg azt nem akartam, hogy 25. misi legyen a fiam. Apósomat szólítják Misinek, páromat Kismisinek (amúgy majd' 190 cm) a fiam mi lett volna, Minimisi?

Hát a kisbari fülét! Én felvállaltam a konfrontálódást, elmondtam először a férjemnek, hogy a fiam individum nem sokadikmisike, és hogy találjunk valami kompromisszumot, mert második névnek persze legyen Mihály hogy a szülei ne érezzék megbántva magukat annyira, de én semmiképp nem fogom így szólítani. Végül Botond lett, ami rettentően illik rá, míg a Mihály nem, ezt a a férjem is elismerte már az első hetekben.

Amúgy anyós hónapokig Misikézte a fiamat, aztán rájött, hogy a gyerek nem hallgat erre :) Persze amikor elmondtuk hogy Botond Mihály lesz, jött először a név fikázása, aztán a rábeszélős fázis, végül a dacoskodó-sértődős fázis, és igazság szerint - bár Boti már 2,5 éves - még a mai napig tüske a szemükben ez a név-dolog, de érdekes módon inkább anyósomnak.

2012. szept. 4. 14:19
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó, lehet hogy a szive mélyén anyósod sem Misikét akart, csak nem volt ereje konfrontálódni,ezért fúr téged:)

Én leültetném a férjemet, és igenis elmondanám, hogy nekem nem tetszik a név, nem akarom,hogy így hívják a babát, találjunk ki közösen valamit.

Én ezt sosem értettem, ez nekem nem szép hagyomány, bass...s a vezetéknevét úgyis viszi tovább apukának, az nem elég? én megmondtam a férjemnek, hogy nekem ugyan tetszik a neve (Tamás) de a fiam nem Tamás! Szerencsére egyetért velem, nem kellett győzködni.

Volt egy ismerősöm, kiderült hogy kisfia lesz, büszkén mesélte, hogy ő lesz a 6. generációs Gyurika...hát szuper, nekem a hideg futkosott a hátamon.

2012. szept. 4. 14:55
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
próbálj velük beszélni, mert hogy a párod beleszól hogyan hívjátok a gyereketeket az oké, de hogy a család?! én alapból harcosabb természetű vagyok én biztos nem nyugodnék bele hogy más döntsön ilyen ügyben! a te gyereked! párodat talán megtudod győzni a családdal meg ne törödj, ha megszületik úgyis ugyanúgy fogják szeretni mintha ha Antalnak hívnák, azért mert más nevet adsz neki nem fognak elfordulni a nagyszülők. különben is a szülőszobán te mondod be a nevet, azon meg már úgysem tudnak változtatni...
2012. szept. 4. 15:23
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Hála istennek nálunk nincs családi befolyás ebbe a dologba, legalábbis még nem találkoztam vele. A párom szülei magukban fogják tartani ha nem tetszik a név, apám meg szokás szerint közölni fogja hogy "ti is modern hülyék vagytok, de ha ez tetszik szarok rá" .. az ő stílusában, de ezt sem vesszük fel.

De én már a kapcsolatunk elején közöltem a párommal, hogy az én gyerekem nem lesz Attila. Mert ő és az apja is az és egyébként is utálom ezt a nevet. Nem voltam ilyen nyers, és nem akadt ki, nem őt utálom, hanem csak a nevével nem szimpatizálok és felfogta. :) Ő sem akar Attilát. Vagyis nem zavarná, elnevezné, de nálunk tiszteletben van tartva a másik akarata is. Egy gyerek egy csoda, egy öröm a családnak de elsősorban az anyának és apának akinek célja volt a világra hozni és felnevelni, nem pedig szaporítótelepre emlékeztető 23. Atikát személytelenné tenni csak mert mások azt akarják. Ha szerinted a fiad Antal, boldogan lesz az. De ha nem, ne húzd a szádat folyton ha kérdezik a nevét, mert egy babának örömöt kell hozni, nem anyóség átkát.. :)

2012. szept. 4. 15:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!