Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Közeleg a szülés, az új élet...

Közeleg a szülés, az új élet és teljesen be vagyok tojva! Más is így van ezzel, járnak hasonló cipőben?

Figyelt kérdés
37 hetes kismama vagyok. Mostanában nagyon sokat sírok,kétségbe vagyok esve,naphosszat ezen agyalok,hogy mi lesz. Nem panaszkodom,van egy szerető,megértő párom,aki a lelkét is kidolgozza,hogy mindenünk meg legyen. Nem élünk rosszul,van saját házunk,van kocsink,szóval anyagi gondjaink egyáltalán nincsenek. Elég rosszul érzem magam,mióta nem dolgozom. Rossz,hogy nem tudok bele adni a közösbe,úgy érzem csak lopom a napot,pedig minden napra jut valami. főzés,mosás,pakolászás.. Egész eddig biztos voltam benne,hogy gyermeket szeretnék,hogy anya akarok lenni és most is így érzem,de nem felhőtlen a boldogság. Magamba nézek és komolyan nem tudom,hogy hogy fog ez menni nekem,kezdek rájönni,hogy arra vállalkoztam,hogy feladok mindent egy kis életért,hogy nagyon sok ideig nem lesz időnk/energiánk egymásra a párommal,hogy emiatt el fogunk távolodni egymástól,esetleg másnál keres majd vigaszt..(a szívem mélyén tudom,hogy sosem hazudna nekem,sosem vágna át) miért van bennem ez a kettősség? Egyik pillanatban alig várom,hogy megszülessen a kisfiúnk,másik pillanatban kétségbeesetten kapaszkodok minden olyan pillanatba,amit még kettesben tölthetek a párommal. Nem arról van szó,hogy ne akartuk volna a babát,vagy ne örülnénk neki,csak be vagyok tojva,hogy minden más lesz. Bele lehet ebbe szokni valaha?
2012. szept. 3. 11:48
 1/9 anonim ***** válasza:

minden anyuka tudja mire gondolsz, és min mégy most keresztül:)

ne aggódj három-négy hónap (nekem kellett ennyi) és lassan sikerül feldolgozni az anyaságot

2012. szept. 3. 11:49
 2/9 anonim ***** válasza:

Amikor megszületik, és a kezedben fogod tartani, akkor minden ilyen jellegű kérdésed megszűnik. Az az a pillanat, amit sosem felejtesz el.:)

Arra meg igen, figyelni kell, hogy egymásra is jusson idő.:)

2012. szept. 3. 12:23
 3/9 anonim ***** válasza:
szerintem egyenes úton haladsz a depi felé,ne hagyd magad!élvezd ki a maradék heteket a pároddal,hívj vacsoravendégeket,járj sütizni a barátnőkkel,ápold a kapcsolataidat hogy megmaradjanak szülés után is.Amihez közeledsz az nem csak valaminek a vége,hanem egy szép új dolog kezdete.Baba,Anya és Család születik majd,mindegyik jó ok az ünneplésre,ezek után meg rajtad múlik majd hogy otthon ülő vagy nyüzsgő zizegő anyuka szeretnél majd lenni.Nézd mindennek a jó oldalát és szerintem is elfújja a szél a rossz gondolatokat,amint a kezedben tartod a kicsi fiadat:)
2012. szept. 3. 12:43
 4/9 A kérdező kommentje:
Igazatok van,nem szabad depizni! Én sosem voltam olyan igazán nyüzsgő,de azért havonta 1-2x mindig szakítottam időt barátnőkre,rendeztünk kerti partikat,jól éreztük magunkat. De most úgy érzem,hogy kicsit ritkábbá váltak ezek az összeröffenések,sajnos. Már inkább csak ketten vagyunk,ami nem baj,mert imádjuk egymást,de szerintem néha szükség van arra is,hogy más emberek között legyünk. A barátnőim is olyan furcsák,amióta babát várok... Ritkábban keresnek,alig jönnek látogatni,pedig én ugyanaz vagyok,csak babám lesz. Na mindegy,próbálok pozitív lenni és nem siránkozom. Minden vég valami újnak a kezdete,ez nagyon igaz. Remélem boldogulni fogok az újban,mint anya. Köszönöm a válaszokat!
2012. szept. 3. 13:21
 5/9 anonim ***** válasza:

Hány éves vagy? Azért kérdezem, amit az első válaszíró írt, hogy ezen mindenki keresztül megy. Hát akkor én lógok csak ki a sorból, mert mi már annyira vártuk/várjuk a kisfiunkat, hogy bennem sosem merültek fel ilyen érzések, amióta terhes vagyok.

37+1 hkm

2012. szept. 3. 15:24
 6/9 anonim ***** válasza:
Mi újság, megszületett már a baba? én sem éltem át ezeket az érzéseket, nekem annyi gondom volt, hogy az ilyen normális kétségekre nem jutott a figyelmemből, mert mindent egyedül kellett megoldani. Csak annyit akarok hozzáfűzni, hogy az első úgy két hét után, amikor már egy kicsit jobban leszel te is és a babának is leesik majd a köldökcsonkja, minden teljesen más lesz. most még nem tudod, de akkor majd érdekes lesz számodra az arca, meg akarod majd tanulni minden kis arcvonását, vigyázva, félve, nehogy felébredjen. néha egy-egy órácska után majd izgatottan ébredsz fel, hogy vajon azóta változott-e valami, tudod, hogy ennyi idő alatt még semmi, de azért mégis látni akarod majd, a párodat napjában 5-10 szer fogod majd felhívni ha nincs otthon minden kis aprósággal, hogy képzeld, most 5 grammal többet szopott, most fél órával tovább volt fent, most jól büfizik, most megint kétszer kakilt egymás után, stb... NAGYON izgalmas lesz. és hidd el, minden egyes pillanatba kétségbeesve fogsz kapaszkodni mert olyan hamar elrepülnek, hogy azt kívánod bárcsak kb 5ször át tudd élni mindegyiket, vagy vissza lehetne tekerni, hogy újranézd. A barátok, a család majd mindenki mindent tudni akar, te pedig majd nem győzöl mindenkinek szívből büszkélkedni, minden kis apró mozzanatot. majd összehasonlítod a 4d s videókat, hogy hasonlít e, majd jön az x ezer ajándék, te meg majd mondod, hogy nem kellett volna, de majd kiugrasz a bőrödből, hogy lásd, hogy mit kapott megint a gyerek. sosem fogsz annyi személyre szabott gratulációt kapni a sablonértesítésedre mint ekkor, és persze a fele úgy fog hangzani, hogy "tiszta apja ez a gyerek", meg "nagyon formás baba" - ez jollyjoker. valahogy így lesz. Nagyon vidám dolog a gyerek. csak a szülés nehéz, arra készülj. minden más "gyerekjáték" :), majd meglátod!
2012. szept. 18. 22:17
 7/9 A kérdező kommentje:

Szia! Nagyon kedveset írtál,valahogy erőre kaptam tőle :)

A baba még bent,de, már jó lenne, ha kibújna. Már nehezen megy az alvás,minden gondolatomat Ő tölti ki,ezért vagyok fent most is. Ahogy megébredek, az első gondolatom,hogy vajon milyen lesz a szülés,mikor jön,hogy fog kinézni,lesz-e haja?!nagyon izgatott vagyok,a túlhordás miatt félek,mert nem akarok bajt,na meg 2 naponta kórházba járni sem.

Visszatérve az írásodra,nagyon sajnálom,hogy Neked egyedül kellett átélned a babavárást,de ez -ha lehet ilyet mondani- csak talán még jobban megerősített. Nem tudok Rólad semmit,hogy ki vagy és hol élsz,de őszintén remélem,hogy minden rendbe jött már annak ellenére,hogy egyedül voltál/vagy. Én hiszem,hogy mindenkinek van egy társa,valahol a világban. Bár nehez megtalálni,de nem lehetetlen. És kívánom Neked,hogy mihamarabb belépjen egy ilyen valaki az életedbe. De ha mégsem jönne,akkor is van egy csodás gyereked,akiért megéri élni. Köszönöm,hogy lelket öntöttél belém.

2012. szept. 20. 05:17
 8/9 anonim ***** válasza:
Köszi szépen :)! de a szülés főleg és a felépülés tényleg nem piskóta, arra készülj fel! Könnyű szülést neked és szép egészséges babát!! :)! Majd írd meg ha akarod amikor túl vagy rajta!
2012. szept. 20. 20:26
 9/9 anonim ***** válasza:
Biztosan megszületett már a baba, minden rendben van :)? Sok boldogságot hozzá :)!!
2012. szept. 29. 15:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!