Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyi gyest fogok kapni, ha...

Mennyi gyest fogok kapni, ha átlag 100000Ft a fizum? És a táppénzem kb mennyi lesz, ha már nem tudok jönni dolgozni?

Figyelt kérdés
2009. júl. 26. 16:32
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
50%

Azért arra kíváncsi lennék,hogy miért kellett lepontozni a 3.választ,amikor abban a gyed idejét kivéve,pontosan szerepelnek az összegek,százalékok?!

Azt hittem ez volt a kérdés,és csak segíteni próbáltam!

Vagy esetleg rossz valamelyik adat?Mert én így tudom,de ha nem jó,akkor légyszi javítsatok ki,és ne csak pontozgassatok!!

2009. júl. 27. 09:41
 12/17 anonim ***** válasza:

Nekem bruttó kb. 100.000.- - 120.000.- körül volt a fizum, a táppénzem 70e körül volt (vigyázz, augusztus 1-től már csak a fizu 60%-a, nem 70!)és a gyedem 80e volt adójóváírással. + 12.200.- a családi. Pontos számokat most nem tudok írni, de kb. úgy számolták ki (és ezt a munkaügyesektől kérdeztem, ők mondták, hogy kb. jó a számítás), hogy veszed az előző lezárt és adózott évedet, azt osztod 365-tel, annak veszed a 70%-át ezzel megkapod a napi átlagbéredet (70%-os) és megszorzod 30-cal vagy 31-gyel, attól függ, hogy hány napos a hónap. Ehhez ha jár hozzáadod az adójóváírást (11ezervalamennyi) és vonsz belőle kb. 9% adót, járulékot, miegymást. Ez nem pontos számítás, csak hozzávetőleges, de a munkaügyön azt mondták, hogy jó így is, 1-2 ezer forint különbség lesz csak.

Nálam ez a számítás kétszer is igaznak bizonyult és az ismerőseimnél is.

A táppénzedet nem tudom. És azt sem, hogy mikor szülsz. Mert az sem mindegy.

2009. júl. 27. 10:59
 13/17 anonim ***** válasza:

Ja és először tgyás van, aztán a gyed ha volt legalább 180 nap biztosított munkaviszonyod a szülést megelőző 2 évben és utána gyes, ami mindegy, hogy mennyi volt a fizud netto 25ezervalamennyi. Az alanyi jogon jár, a másik kettőhöz kell a biztosított jogviszony.

Előző voltam.

2009. júl. 27. 11:00
 14/17 anonim ***** válasza:

Igen,így van,és hozzávetőlegesen én is ezt írtam,mégis lepontoztak! :(

Csak tudnám,hogy miért??

2009. júl. 27. 11:03
 15/17 anonim ***** válasza:

A terhességi gyermekágyi segély(thgys)168 napig jár ( de nem kötelező) úgy, hogy 28 napnak lehetőleg a szülés várható időpontja elé kell, hogy essen. Utána tehát még 140 napig jár, bruttó fizu 70%-a, ha megelőző 2 évben összesen volt 180 nap biztosított jogviszony. Csak az kapja a maximum gyedet, thgyst, akinek az igénylés előtti évben (pl.2009-ben) a bruttója a minimálbér duplája volt végig.(jelenleg 143.000 ft), tehát a gyed maximum 100.100 ft.A szülés után lehet választani (140 napra)az ellátások között, thgys, vagy gyed.Általában a thgys. A gyednek is ugyanez az alapja. Ránk még nem vonatkozik az egy évre való csökkentés. Tehát a gyed a gyermek 2. évének betöltéséig jár. Utána van az, amit úgy hívnak: Szívás! A gyes

Még annyit, hogy aki július 31-ig el tud menni táppénzre, akkor még a 70%-os táppénz jár neki a thgys-ig, utána már csak 60%

2009. júl. 27. 20:28
 16/17 A kérdező kommentje:

Köszi a segítséget lányok.Február 1-re vagyok kiírva,úgyhogy kicsit szerencsésebb vagyok.Hát ez a 25 ezer nagyon durva!Mire elég ennyi pénz?Hogy is gondolják,hogy ennyivel kiszúrják a szemünket?!

Na tényleg köszi a válaszokat!

2009. júl. 27. 21:11
 17/17 anonim ***** válasza:

Nagyon szívesen,hogy pontosan leírtam mi hogy van,erre lepontoztatok!

Kösz szépen!Ezért segítsen az ember :(

2009. júl. 28. 10:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!