Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Jun.26-án lejár a GYES-em....

Jun.26-án lejár a GYES-em. Utánna pedig szabin vagyok ami 52 nap, tehát szept.6-áig. Most megint babát várok (5 hetes vagyok). Hogy alakul a táppénzem? Mi után fogják számolni?

Figyelt kérdés
Érdemes kivennem a szabikat vagy felesleges mert ugysem az fog számítani.Sajnos a gyes után nem tudok rögtön táppénzre menni mert még nem vagyok a terhességnek abban a szakaszában.Hogyan számolnak ilyenkor??
2011. jún. 17. 16:53
 1/4 anonim ***** válasza:

Mivel nem lesz 180 bérezett napod, így megnézik, miért nem volt.

Tekintettel arra, hogy gyesen voltál tavaly nagyobbrészt, így a táppénz alapját a minimálbér figyelembevételével állapítják meg, kivéve, ha a béred nem érte el a minimálbért, mert akkor a szerződés szerinti jövedelmed lesz az alap.

Ha több volt a jövedelmed a minimálbérnél, mindenképp vedd ki a szabikat, mert ebben az esetben jóval több pénzt fogsz kapni, mint a táppénzre.

2011. jún. 17. 21:12
 2/4 anonim ***** válasza:

Így van ahogy az előző mondja.Nekem jún.25-én jár le a gyes,és én is kiveszem a szabikat (nekem 33 napot mondtak)és utána táppénz.A minimálbérből számolják majd és kb.40-41ezer ft lesz csak.:(

Neked hogyhogy 52 nap szabid van?

Boldog babavárást!

2011. jún. 18. 09:17
 3/4 anonim ***** válasza:

Látom,itt hozzá értők vannak! A szabik hogy adják? úgy értem, ha valaki pl. jún.1-én "kiveszi", akkor azt júliusban fizetik ki? És a hétvégi napok beleszámítanak a pl:30 napba? Hogy működik ez? Az igény jelezni kell a munkáltatónál?

Ne haragudj,hogy itt kérdeztem meg,és nem külön,de mindig olyanokat fogok ki,akik nem tudnak hasznos válasszal szolgálni.

Nekem a gyed-után,1 hónap gyes volt,amikor megint t.gyás-ra mentem,akkor nekem a gyed 31 napra 46550 ft volt.

Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!!

2011. jún. 18. 11:14
 4/4 anonim ***** válasza:

A szabit ugyanúgy kapod, mint a fizetést, a következő hónap elején.

A szabadság idejébe nem számítható bele a hétvége, ünnepnap, stb.

2011. jún. 18. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!