Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kirúghatnak ha már terhes...

Kirúghatnak ha már terhes vagyok, de még nem tudják?

Figyelt kérdés
Ha a munkahelyen még nem jelentettem be, hogy terhes vagyok, és kirúgnának, akkor is védett vagyok már, mivel már előtte is állapotos voltam?
2012. aug. 27. 11:03
 1/4 anonim ***** válasza:

A július elsején hatályba lépett új Munka törvénykönyve szerint már csak akkor vagy védett, ha előzőleg bejelentetted, hogy babát vársz.

Tehát, ha attól tartasz, hogy kirúgást terveznek, javaslom, hogy gyorsan közöld terhességed hírét a főnököddel!

2012. aug. 27. 11:08
 2/4 anonim ***** válasza:
39%
Majd ír valaki okosabb, de én úgy tudom, pont ez a gáz, hogy hivatkozhatnak arra, hogy ők nem tudták, h terhes vagy, és később derült ki a ténye, minthogy megkaptad a felmondópapírt. Én -bár nem akartam babona miatt- de elmondtam már a 8. héten a főnökömnek épp ezért, h ne legyen gáz. Akkor már nem mondhatta, h vegyem át a felmondásomat. (Mondjuk nem is akart kirúgni a 8. hónapig doliztam)
2012. aug. 27. 11:09
 3/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Igen ez így van,ahogy az első válaszoló írta,visszamenőleg nem élvezel védettséget,tehát ha be is jelented,akkor egyből írásban,papírokkal mindennel együtt,hogy legyen írásos nyoma annak,hogy bejelentetted. Onnantól,hogy hivatalosan közölted a terhességedet,onnantól kezdve él a felmondási védelem. Ha nem vagy próbaidőn(bár gondolom nem vagy,mert írtad volna) akkor javaslom,hogy a lehető leghamarabb jelentsd be. Gratulálok és nagyon boldog babavárást :)

35hkm

2012. aug. 27. 11:14
 4/4 anonim ***** válasza:
Az első válaszoló teljesen jól leírta. Csak onnantól él a védelem, ha már bejelentetted a munkáltatónak, és ennek írásos nyoma van.
2012. aug. 27. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!