Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kinek a nevén lesz? Még nem...

Kinek a nevén lesz? Még nem lesz kimondva a válásom hivatalosan, amikor megszületik a kisbabám az új páromtól. Ugye attól még lehet kaphatja az apukája vezetéknevét, és nem fogják a volt férjem nevére írni?

Figyelt kérdés
2012. aug. 27. 09:20
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

7-es vagyok van már két gyerekem, sosem kértek ilyet:-)

Nem is értem, miért kérik!

2012. aug. 27. 11:35
 12/21 anonim ***** válasza:
Nalunk is ez a helyzet volt,a volt ferjed nevet fogja kapni a baba :(,mi eppen ezert elvaltunk es a mostani parommal osszehazasodtunk,csak igy kaphatta az apukaja nevet a baba :/
2012. aug. 27. 13:25
 13/21 A kérdező kommentje:
Wow, ezt a kavalkádot... köszi mindenkinek! Remélem annak van igaza, aki azt mondja h megúszhatjuk dns teszt meg miegyéb nélkül, ha lesz 2. esküvő... esetleg abban van vkinek tapasztalata, hogy a gyorsított eljárást hogyan kell intézni? Szept. végén lesz beadva a papír a bíróságra, közös megegyezéses válás, ügyvéd nélkül, de min. 2 tárgyalás lesz, mert van egy közös gyerekünk az első férjemmel... még csak 4 hetes terhes vagyok, április végén szülök majd... vajon fél év alatt el tudom intézni?
2012. aug. 28. 13:24
 14/21 anonim ***** válasza:
Én vagyok aki végigment már ezen....miért vársz szept. végéig a papír beadással? Simán lemegy áprilisig és még össze is tudtok házasodni. Az első tárgyaláson mond el a bírónak, hogy terhes vagy, másé a baba, szeretnétek összeházasodni és akkor gyorsítva lesz...én még el is sírtam magam mikor nem jött el az ex ott álltam nagy hassal és rendes volt 3 hétre rá kitűzte a következő tárgyalást.
2012. aug. 28. 14:13
 15/21 A kérdező kommentje:
Utolsónak nagyon köszi. Szept. végéig azért kell várjak, mert járunk mediációra, ahol segítenek összerakni a közös megegyezéses papírt, és akkor ügyvéd nélkül azt beadhatjuk, olcsóbb és gyorsabb is lesz így, és most elmegyek két hétre nyaralni (az új párommal, az ő kislányával, az én kisfiammal, meg a közös babánkkal a hasamban!), ezért nem lehet hamarabb. Ha szept. 17.-n összeáll a papír, mert addig mindenben meg tudunk egyezni (van ami még nem tiszta, sajnos exemet lelkileg megviseli a válás, és ma is leültünk beszélni részletekről, de egy óra után mondta, hogy na ő megy és kiborult), szóval kell még neki ez a pár hét, de remélem a 17.-ei héten be tudom adni a papírokat. Amúgy, hova kell menni? Melyik bíróságra? És együtt kell beadnunk, vagy ha van egy ilyen papírunk, amin ott van hogy közös megegyezés meg az ő aláírása, akkor beadhatom egyedül? Csak mert ő ugye dolgozik egész nap... és kell időpont, vagy valami, vagy csak besétálok? És ha mondjuk egyedül megyek be beadni, és már ott mondom, hogy terhes vagyok, és gyorsított eljárást kérek, akkor vajon hamarabb kitűzik az első tárgyalást?
2012. aug. 28. 20:33
 16/21 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok...

Ahol laksz abban a városban-kerületben lévő bíróságra kell menni, nálunk szerda a fogadó nap. Ezt érdeklődd meg előre. Igen, egyedül is simán beadhatod én is úgy csináltam, ugye az én exem nem akart válni...fizetni kell, adnak csekket és úgy emlékszem akkor tudod beadni ha be van fizetve, tehát érdemes akár már most a csekket elkérni és a befizetettel odamenni akkor már nincs időhúzás. Remélem tudtam segíteni, ha van még kérdésed írj:-)

2012. aug. 28. 21:21
 17/21 A kérdező kommentje:
Utolsónak nagyon köszi! Lenne még kérdésem! :) Mire számítsak a tárgyaláson? Mennyi idő telt el nektek a két tárgyalás között? Mármint a sima válós és a gyerekelhelyezős között? Vagy nálatok nincs közös gyerek? Csekk mennyi volt nektek anno? Beadástól mennyi idő volt mire kiírták az első tárgyalást? Mennyi idő egy tárgyalás? Mondjuk nálunk közös megegyezés van, szóval sokminden nincs amiről tárgyalhatnánk... Mesélj kérlek bármit ezzel kapcs.! :)
2012. aug. 29. 09:32
 18/21 anonim ***** válasza:
a 6-os vagyok és nagyon jól tudom mert a növérem ugyan ebben a helyzetben volt és MEGOLDHATÓ PERSZE NEM TÚL OLCSÓ ES JÓ ÜGYVÉD KELL! aki meg nem tudja az nézzen utánna!
2012. aug. 29. 10:32
 19/21 anonim ***** válasza:

Utolsónak: valóban nagyon jó ügyvéd kell ahhoz, hogy mindenkit meggyőzzön róla, hogy a jogszabályok ELLEN cselekedjen. Jó sok embert kellene hozzá lepénzelni...

Nyugodj meg utolsó, utánanéztünk, és nincs rá más lehetőség, hogy ilyen helyzetben egyből apa nevét kapja, minthogy apa elveszi. De nyilván a nővéred lepénzelt mindenkit jó sok pénzzel, hogy sértsék meg a törvényt... Na persze, hihető. Inkább kérdezd meg a nővéredet, hogy is volt ez valójában, mert halvány gőzöd nincs róla, miről is beszélsz.

2012. aug. 29. 10:38
 20/21 anonim ***** válasza:

kedves kérdező,

mondjuk én a helyedben az illetékes hatóságnál érdeklődnék mielőbb minderről,gondolom ennyire azért fontos neked is mi fog történni.

Ahelyett hogy itt tömegével teszed fel valakinek a kérdéseidet.

Engem nem zavar csak nem értem miért nem az illetékestől kérdezed ezeket...

2012. aug. 29. 10:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!