Nem soká itt a baba és nem értem hogy az újszülött babákat mikor tisztába rakjuk, hintőporozzuk vagy krémezzük? És melyik a legjobban bevált kenőcs vagy hintőpor?
Ha magunkból indulok ki, mivel egésznap pelussban nyírkos zárt területen van, akkor hintőpor számomra, mivel a kenőcstől még jobban pállodt lesz. Vagy nem? Első baba
Segítsetek
Tehát saját magamnak kell rájönnöm, egyszóval babafüggő!
Akkor nem lettem okosabb :)) Köszönöm
Azért még várom a tapasztalatokat
Én sohasem hintőporoztam.
Nekem a krémezés vállt be,de nem az amit az orvos ír fel, én körömvirág krémet használtam, mert nagyon érzékeny volt a kisfiam bőre (mindentől kipirosodott) nekem ez jött be.
Lehet,hogy furcsán hangzik de hintőporozni csak a nyakát a tenyerét meg a talpát szoktam,főleg amikor meleg volt,mert mindenféle szösz rárakódott főleg a plüss ruhákról.
Szia! Van kimondottan babák számára készített popsikenőcs, nálunk OTKI-t adnak. Mielőtt megszülsz, ad a leendő gyerekorvos egy rahedli receptet (70%-os alkoholol, hexaklorofines hintőpor:köldökre, d-vitamin 2 hetes kortól, K vitamin heti 1 ampulla, fürdetőkrém, és a popsikrém), és köztük kell lenni. Ezeket jó, ha szülés előtt kiváltod. A kérdésed másik fele: azért nem jó oda a hintőpor, mert ahogy a pisivel és a híg anyatejes/tápszeres kakival találkozik a hintőpor, becsomósodik, és kidörzsöli a popsit. Az OTKI krémben pedig van egy olyan anyag, ami "lepergeti" a nedvességet, és nem engedi azt a baba bőrével érintkezni. Neogranormon, Sudocrem használata akkor javasolt, hogyha kipirosodik a baba popsija. Akkor viszont pár napig csak azt használd.
Remélem tudtam segíteni!
Szép szülést! :o)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!