Mit foglal magába a terhesgondozás? Úgy értem, hogy mi történik a terhesgondozás során?
Ott a védőnővel beszélgetsz, vérnyomást mér, testsúlyt, vizeteletet adsz, vért vesznek tehát a kötelező vizsgálatok.
Ha mindez megvan akkor mész be a körzeti dokidhoz a leleteiddel és ő átnézi. Ott kapod meg mindig a következő vizsgálatok beutalóit, aminek eredményével mindig a legközelebbi tergondozáson megjelensz, azt hogy mikor kell menned a doki fogja mondani. Nálunk így működik debreceni vagyok.
Remélem segítettem :))
A terhesgondosáz a dokinál való megjelenést, és az előírt vizsgálatok megcsinálását jelenti + a védőnőnél való megjelenést.
A védőnőnél durván havonta kell megjelenni vizelettel, testsúlyt mér, vérnyomást, és megbeszélheted vele a kérdéseidet, mindenben segítenie kell, majd meglátogat téged otthon is, és a babához is jár majd jó darabit.
A nőgyógyász is durván havonta "kötelező", mindig ő adja meg a következő időpontot is-ahogy a védőnő is. Megmondja mikor menj laborba, uhra, nstre, és minden egyéb vizsgálatra, ő meg csinál citológiát és mészjájvizsgálatot.
Nagyjából ennyi.
Innen kezdve orvosa és védőnője, illetve kismamája válogatja, hogy mi történik még (pl 4D uh...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!