Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A magzatvíz-vételt hány...

A magzatvíz-vételt hány hetesen csinálják? Ez minden genetikai eltérést kiszűr?

Figyelt kérdés
2012. aug. 24. 14:18
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
29%

Dehogy szűr mindent.

Hogy pontosan mikor csinálják, azt nem tudom, de valamikor 12-20 hét között azt hiszem.

Amit biztosan tudok, hogy 4 hét, mire megvan az eredmény. A szomszédasszonyom négy hétig idegbeteg volt, úgy csinált, mint aki nem is terhes, hogy még a 24. hétig elvetethesse a babát, ha valami nem stimmel, holott akkor már érezte mozogni...

Bocs egy kicsit negatív vagyok, tudom de erre a vizsgálatra nagyon mérges vagyok, mert mindenki tudja, hogy 1% a vetélési kockázat, ami nagyon-nagyon magas, mégis úgy ajánlgatják az orvosok mintha nyalóka lenne... :o/

2012. aug. 24. 14:24
 2/14 anonim ***** válasza:
Szia!Nekem 16 hetesen csinálták.Nem mindent szűr ki sajnos,most pontosan nem tudom de utánna tudsz olvasni.Neked is kell csináltatni talán?23hkm
2012. aug. 24. 14:26
 3/14 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Én még nem vagyok terhes, de 35 fölött leszek a következő terhességnél (ha a természet is úgy akarja és sikerül), emiatt kiváncsiskodom.

2. válaszoló, Neked a korod miatt kellett menned vagy valami más gond volt?

2012. aug. 24. 14:32
 4/14 anonim ***** válasza:

2 es vagyok

Nekem más miatt kellett.28 éves vagyok és a Down szürésnél a vérvétel eredménye nem lett jó és azért kellett menni.

2012. aug. 24. 14:43
 5/14 anonim ***** válasza:
Nekem a korom miatt csinálták meg a 18. héten, az orvos azt mondta, hogy a 18-20. hét körül csinálják általában. Az eredmény valóban 4 hét, mire kiderül, viszont ha gond van, 2 hét után értesítenek. Kromoszóma rendellenességekre (down-kór és Edwards-szindróma) és velőcsőzáródási problémákra szűr. Nem több az egész, mint egy injekció, csak épp a hasadba szúrják, utána 2 napig kell pihenni, majd pár hétig kímélni magad. Én nem aggódtam a vetélési kockázat miatt, sokkal magasabb az esély a vetélésre a 12. hétig...
2012. aug. 24. 15:21
 6/14 anonim ***** válasza:

Jó ha tudod, hogy 35 fölött sem kell.

Én 35 fölött szültem a harmadikat, de eszem ágában nem volt ezt megcsináltatni...

1

2012. aug. 24. 15:23
 7/14 anonim ***** válasza:

Nekem 19 hetesen csinálták, megnézik a kromoszómák szerkezetbeli és számbeli tulajdonságait, hogy van-e eltérés.Te minden genetikai eltérést kiszűrni lehetetlen.

Az 1% vetélési kockázat nem olyan magas, ha nagyobb az esély arra, hogy beteg legyen a baba.Nekem nincs negatív tapasztalatom a vizsgálattal kapcsolatban, ha kellene megint bevállalnám, pedig most még csak 26 vagyok.

28 hkm

2012. aug. 24. 15:51
 8/14 anonim ***** válasza:
57%

Kedves első válaszoló:én meg azokra az emberekre vagyok mérges,akik ilyen negatívak,mint Te!Ez egy nagyon nagyon hasznos vizsgálat,és jó,hogy van!

Kérdezőnek:sajnos mindent nem szűr,de van pár alapdolog,amire elvégzik,illetve családi terheltség esetén specifikusan is szűrik a babát(pl. vérzékenység,anyagcserezavar,stb.).2 féle van(amniocentézis és chorionboholy biopszia,azaz CVS) a 11.és a 20. hét között végzik.Nekem 35 évesen a 16. héten végezték(az amnio volt)-nagy volt az esély a Down kórra-,most a 12. hét első napján(ez CVS volt).Mindkét esetben magán(fizetős)úton csináltattam,így 4 nap alatt eredmény volt.Számomra egy beteg baba sokkal elrettentőbb volt,mint az 1%-os vetélési kockázat.És úgy voltam vele,ha a baba meg akar maradni,meg is fog.

Különben a barátnőmnek(szintén 35 évesen) az amnio derítette ki,hogy beteg a baba,így még idejében tudott dönteni a terhesség megszakításáról.Ugye,nem is olyan haszontalan vizsgálat?Szerencsére nálam most is minden rendben,és az előző gyerkőc is egészségesen megszületett.Én úgy gondolom,mindenki maga döntse el,mi nyugtatja meg,mit vállal be.Bármi lesz is,úgyis mindenkinek magának kell szembenéznie a dolgokkal.2gyerekes+34hkm

2012. aug. 24. 16:19
 9/14 anonim ***** válasza:
Az utolsó vagyok:az lemaradt,hogy azért vállaltam most a CVS-t,mert 39 éves vagyok,és a különböző vértesztek csak kockázatbecslések.Már a 2. gyereknél megmondtam a férjemnek,ha még 1x terhes leszek,amint lehet menni megyek a kromoszómavizsgálatra.
2012. aug. 24. 16:22
 10/14 anonim ***** válasza:
43 évesen szültem. Nem csináltattam ilyen vizsgálatot, Miután elmondtam a dokinak az okot, miért nem akarom, azt mondta nagyon odafigyel az egyéb vizsgálatok eredményeire és szól, ha gyanu merülne fel, mert van olyan vizsgálat amelynek nincsenek kockázatai...
2012. aug. 24. 16:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!