A magzatvíz-vételt hány hetesen csinálják? Ez minden genetikai eltérést kiszűr?
Dehogy szűr mindent.
Hogy pontosan mikor csinálják, azt nem tudom, de valamikor 12-20 hét között azt hiszem.
Amit biztosan tudok, hogy 4 hét, mire megvan az eredmény. A szomszédasszonyom négy hétig idegbeteg volt, úgy csinált, mint aki nem is terhes, hogy még a 24. hétig elvetethesse a babát, ha valami nem stimmel, holott akkor már érezte mozogni...
Bocs egy kicsit negatív vagyok, tudom de erre a vizsgálatra nagyon mérges vagyok, mert mindenki tudja, hogy 1% a vetélési kockázat, ami nagyon-nagyon magas, mégis úgy ajánlgatják az orvosok mintha nyalóka lenne... :o/
Köszi a válaszokat!
Én még nem vagyok terhes, de 35 fölött leszek a következő terhességnél (ha a természet is úgy akarja és sikerül), emiatt kiváncsiskodom.
2. válaszoló, Neked a korod miatt kellett menned vagy valami más gond volt?
2 es vagyok
Nekem más miatt kellett.28 éves vagyok és a Down szürésnél a vérvétel eredménye nem lett jó és azért kellett menni.
Jó ha tudod, hogy 35 fölött sem kell.
Én 35 fölött szültem a harmadikat, de eszem ágában nem volt ezt megcsináltatni...
1
Nekem 19 hetesen csinálták, megnézik a kromoszómák szerkezetbeli és számbeli tulajdonságait, hogy van-e eltérés.Te minden genetikai eltérést kiszűrni lehetetlen.
Az 1% vetélési kockázat nem olyan magas, ha nagyobb az esély arra, hogy beteg legyen a baba.Nekem nincs negatív tapasztalatom a vizsgálattal kapcsolatban, ha kellene megint bevállalnám, pedig most még csak 26 vagyok.
28 hkm
Kedves első válaszoló:én meg azokra az emberekre vagyok mérges,akik ilyen negatívak,mint Te!Ez egy nagyon nagyon hasznos vizsgálat,és jó,hogy van!
Kérdezőnek:sajnos mindent nem szűr,de van pár alapdolog,amire elvégzik,illetve családi terheltség esetén specifikusan is szűrik a babát(pl. vérzékenység,anyagcserezavar,stb.).2 féle van(amniocentézis és chorionboholy biopszia,azaz CVS) a 11.és a 20. hét között végzik.Nekem 35 évesen a 16. héten végezték(az amnio volt)-nagy volt az esély a Down kórra-,most a 12. hét első napján(ez CVS volt).Mindkét esetben magán(fizetős)úton csináltattam,így 4 nap alatt eredmény volt.Számomra egy beteg baba sokkal elrettentőbb volt,mint az 1%-os vetélési kockázat.És úgy voltam vele,ha a baba meg akar maradni,meg is fog.
Különben a barátnőmnek(szintén 35 évesen) az amnio derítette ki,hogy beteg a baba,így még idejében tudott dönteni a terhesség megszakításáról.Ugye,nem is olyan haszontalan vizsgálat?Szerencsére nálam most is minden rendben,és az előző gyerkőc is egészségesen megszületett.Én úgy gondolom,mindenki maga döntse el,mi nyugtatja meg,mit vállal be.Bármi lesz is,úgyis mindenkinek magának kell szembenéznie a dolgokkal.2gyerekes+34hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!