Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Muszáj magamból kiírnom....

Muszáj magamból kiírnom. Olyan sok a felelőtlen ember?

Figyelt kérdés

Előre leszögezném még mielött minden hozzászólásom lepontozást kapna, hogy mindenki úgy éli és alakítja az életét ahogy akarja. Ezzel tisztában vagyok.

Ha nem lennék ennyire "belevonva" a következő sztoriba akkor nem is érdekelne, és nem is mondanék véleményt.

A helyzet a következő:

Van egy ismerősöm akiről kiderült, hogy terhes. Nemrég lett 19 éves, a párja 22. 10 hónapja vannak együtt, ebben már benne volt egy szakítás. Nagyon sokáig a csaj szüleinél laktak, csakhogy onnan ki lettek utálva, és el kellett kölötzniük. ( erről se alkotnék most véleményt)

A csaj nem fejezte be az iskoláját, egy percet nem dolgozott még életében, mikor a gyereket (TUDATOSAN) összehozták akkor a srácnak se volt munkája, azóta hálistennek van. Bennem itt is felmerül a kérdés, hogy mire merték vállalni a gyereket- na mindegy.

Szóval elköltöztek a srác szüleihez, akik viszont elég szegények, a sráctól is kérnek havonta pénzt azért mert ott laknak a csajjal.

Most jön a lényeg: folyamatosan panaszkodik a csaj, hogy nincs pénzük semmire, nem tudnak külön albérletbe költözni mert akkor kb. éhen halnának, de a srác szülei milyen gonoszak h havonta tőlük pénzt kérnek. Meg h a srác állandóan ideges, nem tud boldog lenni stb.

Kérdem Én, mitől lenne boldog? Hogy 22 évesen az anyjáéknál él, lesz egy gyereke akit még azt se tudja hogyan fog eltartani?

Természetesen semmire nincs önerőből pénzük, amijük van azt kapták, de elég kevés ahhoz képest amennyi minden egy gyereknek kell.

A sztori tömören ennyi.

A csaj minden nap elmondja ezeket, és nyaggat, és Én már nem tudom mit tanácsoljak neki. Kicsit unom is, sajnálom is, de leginkább nem tudom megérteni h lehetett ilyen felelőtlen?! Szép dolog egy gyerek, a terhesség , de ez bizonyos háttér azért kéne... Annyira idegesít h a csaj álomvilágban él....

Mit kéne neki tanácsolnom?

Egyébként szintén kismama vagyok, 33 hetes.

2012. aug. 23. 11:23
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
53%

kicsit idősebb vagyok mint a lány...sajnos nekem sincs állandó munkahelyem. mikor már úton volt a baba akkor mondtam fel (bár még nem tudtam, hogy állapotos vagyok) nagyon kihasználtak munkahelyemen semmi pénzért.. na nem is ez a lényeg. mi külön lakásban élünk párommal, aki nagyon jól keres (az átlag fölött), nekem is vannak alkalmi munkáim, plusz szoktam vigyázni egy kisfiúra néha (ezért is kapok pénzt) tehát nekem a havi pénzem ami bejön kb 30 e forint. ebből a számlákat ki tudjuk fizetni. mikor összeköltöztünk így is állapodtunk meg, hogy én fizetem a számlákat a párom a többit.

azt hozzáteszem, ha tudtam volna hogy babás vagyok, akkor inkább nyelek egyet és nem lépek ki, ez felelőtlen döntés volt így utólag.

a lánynak annyit tanácsolnék a helyedben, hogy próbáljon meg munkát találni, tudom nagyon nehéz lesz így. de ha nagyon akarja, akkor fog találni valamit.

2012. aug. 23. 12:28
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha barátnőm, ha nem én kerek perec megmondanám neki, hogy a suli elvégzése után talán nem kellett volna rögtön egy gyerek! Ment volna el inkább dolgozni és tettek volna félre, akkor most nem nyavajogna, hogy nincs pénz semmire. Az pedig, hogy a srác szülei pénz kérnek a sráctól szerintem egy tök evidens dolog. Fogyasszák az áramot, a gázt, a vizet, gondolom zabálnak is, még szép, hogy a költségekbe be kell szállni, nem ingyen van!Aelyett, hogy örülne, hogy van hol laknia még neki áll feljebb? Külön mennek, na és miből? Egy fizetésből? Abból kifizetik a rezsit+albérleti díjat, kajára sem lesz pénzük, nemhogy pelenkára stb... Én annyit mondanék neki, hogy ne pattogjon, örüljön, ha még 1 szobában is de valahogy a srác szüleinél el tudnak lenni! Vagy jobb lenne neki a híd alatt?

Egyébként személyes véleményem, hogy azért esett teherbe, hogy a srácot magához láncolja...ebből meg aztán végképp nem lesz happy end a vége.

2012. aug. 23. 12:29
 13/14 anonim ***** válasza:
39%
Hát figyelj.Én 21éves vagyok,még nincs meg a szakmám.Párom októberben vesztette el a munkáját.Január elején estem teherbe.Hozzáteszem,nekem sincs csak kb fél év munkaviszonyom,tehát csak gyest kapok.Párom most kezdett el egy tanfolyamot,amire elsőnek pénzt szeptember végén kap,pont mikor megszületik a kicsink.Tény,hogy mi nem terveztük a kicsit,de meg se fordult a fejünkben,hogy elvetessük.(Igaz,párom 31éves már,nem kisgyerek)Mi is azt gondoltuk,hogy párom hamar talál munkát majd és nem lesz semmi gond.Hát nem igy lett,a tanfolyam is csak augusztus elején indult.Nekünk szerencsénk van,mert rezsi és étel ügyileg segit párom apja,mig a babának meg mindent megvettek anyuék és apuék(elváltak,külön családja van nekik).Amúgy szerintem meg ne szólj bele az ismerősöd dolgába,mert úgysem érsz el vele semmit.Már hiába mondasz bármit,útban nekik a kicsi,gondolom már nem is tudná elvetetni se.ÉS hidd el,meg fogják oldani valahogy majd a gyereket.Nekünk tanfolyam,gyes és családival lesz havi 100.Abból ki tudjuk tolni a rezsit és a kajánkat,a babának kell majd a pelusra stb majd ha elfogy,ami most van.Sok ezer ember él még szarabb helyzetben és mégis meg tudják oldani.Mellesleg meg egyébként tudni kell lemondani is.Sok ember rinyál,hogy nincs pénze,de lenne ha nem költené cigire,sörre,bulira,szerencsejátékra,kiruccanásokra vagy akármire.34hkm
2012. aug. 23. 12:34
 14/14 A kérdező kommentje:

Hozzátenném a sztorihoz, hogy olyanokkal is dobálózott már ,hogy nem marad a sráccal inkább elmegy a híd alá a gyerekkel, akkor ha ott kell maradniuk a szülőknél. Kérdem Én, szerintetek örül h van egyáltalán hol aludnia? Nem hiszem, egy cseppet sem hálás. A saját anyjához képest az anyósa egy angyal. A saját anyja kirakta a lakásukból pedig tudta h terhes... Én ilyen háttérrel nem igen dobálóznék a szavakkal, és főleg nem szólnék egy rossz szót sem az anyósomékra- AKIK BEFOGADTAK! Ezt elmondtam neki is. Az volt a válasz h ha tudnám milyen idegesítő stb . mert meg meri kérdezni a csajt ha elmegy otthonról h hova megy. Ezek ám a rettentő problémák :D

Egyszerűen nem tudom h sírjak vagy nevessek a csajon... annyira de annyira nincs még felnőve....

És hozzátenném, egy a rettentő stabil 10hónapos kapcsolat most jutott el oda, hogy a pénztelenség miatt rengeteget veszekednek!

2012. aug. 23. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!