Muszáj magamból kiírnom. Olyan sok a felelőtlen ember?
Előre leszögezném még mielött minden hozzászólásom lepontozást kapna, hogy mindenki úgy éli és alakítja az életét ahogy akarja. Ezzel tisztában vagyok.
Ha nem lennék ennyire "belevonva" a következő sztoriba akkor nem is érdekelne, és nem is mondanék véleményt.
A helyzet a következő:
Van egy ismerősöm akiről kiderült, hogy terhes. Nemrég lett 19 éves, a párja 22. 10 hónapja vannak együtt, ebben már benne volt egy szakítás. Nagyon sokáig a csaj szüleinél laktak, csakhogy onnan ki lettek utálva, és el kellett kölötzniük. ( erről se alkotnék most véleményt)
A csaj nem fejezte be az iskoláját, egy percet nem dolgozott még életében, mikor a gyereket (TUDATOSAN) összehozták akkor a srácnak se volt munkája, azóta hálistennek van. Bennem itt is felmerül a kérdés, hogy mire merték vállalni a gyereket- na mindegy.
Szóval elköltöztek a srác szüleihez, akik viszont elég szegények, a sráctól is kérnek havonta pénzt azért mert ott laknak a csajjal.
Most jön a lényeg: folyamatosan panaszkodik a csaj, hogy nincs pénzük semmire, nem tudnak külön albérletbe költözni mert akkor kb. éhen halnának, de a srác szülei milyen gonoszak h havonta tőlük pénzt kérnek. Meg h a srác állandóan ideges, nem tud boldog lenni stb.
Kérdem Én, mitől lenne boldog? Hogy 22 évesen az anyjáéknál él, lesz egy gyereke akit még azt se tudja hogyan fog eltartani?
Természetesen semmire nincs önerőből pénzük, amijük van azt kapták, de elég kevés ahhoz képest amennyi minden egy gyereknek kell.
A sztori tömören ennyi.
A csaj minden nap elmondja ezeket, és nyaggat, és Én már nem tudom mit tanácsoljak neki. Kicsit unom is, sajnálom is, de leginkább nem tudom megérteni h lehetett ilyen felelőtlen?! Szép dolog egy gyerek, a terhesség , de ez bizonyos háttér azért kéne... Annyira idegesít h a csaj álomvilágban él....
Mit kéne neki tanácsolnom?
Egyébként szintén kismama vagyok, 33 hetes.
Először is a kérdező kommentjeit nm lehet lepontozni! :)
A sztori...hmm.. nehéz helyzet. Előre sajnálom szegény gyereket. Annyit tudok erre mondani, hogy a gyes és a családi pótlék alanyi jgon jár, nem kell hozzá 1 percet sem dolgozni. Abból a gyereket el tudja látni de, hogy ők miből fognak fenntartani albérletet meg élni is azt nem tudom. De én is inkább nem eszek de a gyerekemnek megadok mindent. Ehhez viszont sürgősen fel kell nőni...
Ja és ha bemegy a családsegítő közp.-ba ott biztos tudnak segíteni 1-2 dologgal és az önkormányzattól is kaphat 1-2 segélyt... De tényleg nem erre kellett volna bevállalni szegény babát...
Szia!
Sok ilyen van, de valahogy ez engem nem iogazán idegesítene. A babának mindent meg lehet szerezni, pl. védőnőn keresztül, ha vki rászoruló, mindig akad 1-2 gyerekruha valahol, babakocsi stb. Pont a mai napokban gondolkoztam rajta, h van egy babakocsink, több gyerek szinte biztos nem lesz, nem olyan hű de jó állapotú, megkérdem a védőnőnket, hogy tud e családot, ahol elkél? Nem egy pierre gardin, de elviszi a gyereket bárhova :)
Téged azért idegesít ennyire mert szintén kismama vagy, ilyenkor dúlnak a hormonok benned.
Én is csak annyit tudok tenni, hogy kiírok magamból valamit.
Exemről van szó de az egész családdal jóba voltam 4 évig voltunk együtt.
Először látom a FB-on, hogy a húga terhes. Hát tudom róla, hogy ha egy fél évet dolgozott életében, a középslit nem fejezte be stb, de úgy az egész család kölcsönökből él amit nem ad vissza (ez volt a szakítás indoka is, elég sokkal lógnak nekem a mai napig, 6 éve lett vége). SZóval meg is született a gyerek, majd amikor már kb 2 hónapos volt akkor üzentek egymásnak szintén fb-on, hogy boldog első évfordulót. (Szóval jól átgondolt döntés). Aztán az exem jött össze a nőjével. Majd látom,hogy pár hónapra rá pici esküvő, kb 6 fővel. A csaj kerek. Nah mondom. És valóban megszületett júliusban a pici. Szeptember végén lesznek 1 éve együtt. Az exem se nagyon dolgozott életében. Egyetemre járt, de nem fejezte be. A csaj normálisnak tűnik szegény, idősebb is, dolgozik is ahogy látom, de nagyon megszívta. :(
Mi közel 6 éve vagyunk a párommal. Megvan mindenünk. Egy babát már elveszítettünk, most várjuk a másodikat. Miért ilyen az élet?
6hkm
Mondd meg neki, hogy sajnálod, hogy ilyen helyzetben van, de saját maga vállalta, most már kénytelen lesz megbirkózni vele. Téged meg ne is nyaggasson ezzel, mert csak idegesít, hogy úgysem tudsz rajta segíteni.
Egyébként a kérdező kommentjeit nem lehet pontozni, így téged lepontozni sem tud senki. :)
26 éves vagyok. Bár nem tudom ez hogy jön ide :)
Igen, közben rájöttem, hogy engem ilyenkor nem lehet pontozni! :)
Próbálok neki tanácsot adni, mert biztos, hogy nem lehet neki könnyű, de aztán mindig eszembe jut, hogy nekem 19 évesen is nagyobb volt a felelősségtudatom.....
100 e ft. Az a párja jövedelme? Ahhoz fog jönni a gyes és a családi?
Hát ha nem kell túl sokat hazaadniuk abból hátha kijönnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!