Terhesség alatt kötelező a kenetvizsgálat? 22 hetes vagyok, nekem nem csináltak! Tavaly novemberben volt rákszűrésem is!
Én 30 hetes vagyok, nekem sem csináltak.A rákszűrésem májusban járt le, arra is azt mondta a doki, hogy szülés után megcsinálja.Szerencsére olyan orvost fogtam ki, hogy ha nincs baja a kismamának, akkor nem nyúl hozzá feleslegesen.Ugyanis attól is kinyílhat a méhszáj idő előtt.
A kenetvétel meg a gomba és társai miatt fontos, de azoknak vannak tüneteik, és ha viszket, akkor úgyis szól az ember, és akkor megvizsgálják.
Szia! Nekem még egyáltalán nem volt "manuális" vizsgálatom, mióta terhes vagyok. Most majd a 32. héten kell mennem, akkor kenetet vesz meg még valamit nézni fog, erre nem emlékszem. Nekem is már az elején mondta, hogy ha nem muszáj, inkább nem bolygat ilyen vizsgálatokkal. Szerintem ha nincs baj vagy panasz, csak feleslegesen csinálná, mert uh-val is mindent látnak.
30 hetes pocis
Szia!
A kenetvizsgálat és a rákszűrés nem pont ugyanaz.
A rákszűrésnek a szülés előtti egy évben meg kell történnie.
A kenetvételt pedig a 36. héten végzik. Ugyanúgy csinálják, mint a rákszűrést, csak nem rákos sejteket keresnek.
16 hós anyuka
22 hetes km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!