Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van még ilyen helyzetben...

Van még ilyen helyzetben rajtam kívűl más kismama is?

Figyelt kérdés

:( ..mikor kiderült ha terhes vagyok a 2.babánkkal. Akit a

nagyon szerettünk volna! Rá 1 hóra kiderült hogy nagyon rossz anyagi helyzetbe kerültünk :(! Folyamatosan ezen rágódok már kész vok tőle:(. A párom dolizik elég jól is keres de nem sokat ér a jó keresete mert olyan szinten sok a kiadásunka hitel miatt :(.Magán dokinál szültem anno és most is hozzá járok nagyon jó orvos nem akarom otthagyni!De jelenleg gőzöm nincs arról sem h fizetjük majd ki.? Segíteni nem tud senki:(.Mármint szülőkre gondolok itt. Annyira örülünk a babának de egyszerűen olyan nehéz így boldogan babát várni :/. ...........Írnék még de nem zúdítom rátok minden bajom..csak kijött már belőlem..:(

2012. aug. 19. 10:48
 1/9 anonim ***** válasza:

Mindenkinek meg van a maga keresztje. Próbálj meg megnyugodni, gondoljátok végig a kiadásokat, a bevételeket, miből lehet lefaragni. Itt a gykn nagyon sok spórolós tipp van. Mindenki máson spórol, másból add le. Te is találd meg azt a költséget, dolgot amit tudnátok nélkülözni.

Hitelt mi árfolyam rögzítettük, az is lehet segítség.

2012. aug. 19. 10:52
 2/9 A kérdező kommentje:
Már nincs miből lefaragni:(az a baj..a kis lányom is mindig enne szegénynek nem mondhatom h nincs mit enni muszáj neki venni..Megvan az árfolyam rögzítés így is 90.ezret fizetünk rengeteg!!És a rengeteg rezsi csekkek stb..Gyógyszerek blabla..egyszerüen nem tudom min spóroljunk már? Már a paradicsom is luxus cikk nálunk lassan ...
2012. aug. 19. 10:57
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Én mita vaterázok, éves szinten százezres kategóriát spórolók a játékokon és a ruhákon!
2012. aug. 19. 11:20
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Gané dolog,de én azzal nyugtattam magam,hogy a gyermek születésével a bevétel is nő,még ha egy része természetesen az új jövevényre is lesz költve,de egy olyan szintet tudunk tartani,hogy ha még egyes alap dolgok luxuscikknek is számítanak,de ne éhezzünk,a csekkeket is be tudjuk fizetni. Aztán az más tészta,hogy közbe jött ez-az és megcsúsztunk a fizetni valókkal,de mára sikerült annyira egyenesbe hoznunk magunkat,hogy bár még mindig nélkülözünk pár alap dolgot,de már nem vagyunk megcsúszva a csekkekkel,hitelekkel :-)

Volt hogy napokig tejbegrízt ettünk,meg csomagos tésztalevest (75-85 ft/ csomag,2-3 kell egy evésre),és közben ebből Apósomat is "etettem" -Neki még annyi sem volt,mint nekünk. A Párom Pestre ment dolgozni,eleinte havonta 1x tudott haza jönni (6000 pár ft oda-vissza),bliccelt annyit,hogy csak 5000 pár száz legyen az út,fent is bliccelt amennyit csak lehetett,hogy ne tőlünk vigye el a pénzt.Később már 2 hetente jött haza,de nagyon ki volt- ahogy mindannyian. A gyerekek a nagy lecsúszás előtt naponta kaptak édességet,hetente sütöttem valami sütit, de ezekről le kellett mondani-ami nekem is nagyon nehéz volt,mert nagyon édesszájú vagyok!! Hús nem volt már hetente,csak a Páromnak tettem el húsételt néha,mert sok dolog van,amit ebből a pénzből bár meg tudtam csinálni,de lefagyasztani nem lehetett,mert mire felért,kiolvadt,vagy felengedés után car lett (pl paprikás krumpli). Amikor rendes levest főztem,akkor két napra való adagot csináltam meg.

A vízdíjjal úgy spóroltam,hogy én a fürdés helyett csak lavórban megmosdom,ha hajat is kell mosni,azt gyorsan a kádnál a csap alatt megcsinálom. Nyáron kézzel kimosok két-három naponta,így nem sok víz fogy,áram meg semmi,mert csak kiteszem a ruhaszárítóra,kicsöpög,megszárad. Nem sok,de 1 m3 vizet sikerült havonta megspórolnom,ez nálunk 800 ft. Ezekben a szűkös időkben,amikor nem voltam pocakos,akkor reggel-este a kicsi maradékát ettem meg,délben meg csak levest. Pocakosan már ettem relatíve rendesen,de még messze nem úgy,ahogy a nagy lecsúszásunk előtt amikor pocakos voltam.

Magnéziumot szednem kell,és vasat is kellene,mind a kettőt pezsgőtabival oldom meg. Ez mégis csak olcsóbb,és ugyan olyan jó,mint akármi más. A magnéziumban,tablettaként a Magnesii citrici a legolcsóbb,vényre 150-160 ft,10 db van benne,de sokkal magasabb a mg tartalma,mint a Magne b6-nak.

Úgy volt,hogy a helyi gyökér nőgyógyászhoz nem megyek a büdös életbe sem,inkább fizetek havonta 10-et egy normális dokinak,de ehhez nem-pedig ingyenes. Na,ebből az lett,hogy a mai napig ugyan ide járok,de csak a kötelező uh-kra,nst-kre. Soha nem volt fogadott dokim, az ügyeletes sem kapott tőlem egy vasat sem.

Ja,öblítőt sem használunk,bár havi szinten mindig is a legolcsóbbat vettük,nem került többe 350 ft-nál,de ha szorul a hurok... Folyékony szappan helyett rendes szappan vettem,sokkal olcsóbb,tovább is bírja nálunk,mint a folyékony változata,ha vártunk valakit,akkor habfürdőt tettünk a folyékony szappanos flakonba.

Ja,kajába sokszor csináltam krumplis pitét,meg palacsintát-vízzel. Ezek olcsók,a gyerekek is szeretik.

Hú,annyira segítenék még valami okos tippel!!!

Tudod, egy időben nagyon irigyeltem a cigányokat-azokat akik kocsmába járnak,elherdálják a pénzt- a felfogásuk miatt! Nem agyalnak azon,hogy mit esznek holnap,egyszerűen majd lesz valahogy,és kész! Mégis meg van mindenük! Nekünk is van ilyen ismerősünk,úgy elnézem Őket néha...

Aztán rájöttem,hogy attól,hogy én ideges vagyok a tetű pénz miatt,még nem oldódik meg semmi. Látszólag mindig nyugodt voltam,a Páromtól meg is kaptam amikor Ő idegesen számolta a pénzt,én meg bebeszéltem magamnak,hogy "meg tudom oldani,be tudom osztani,éhen nem halunk,minden jó lesz!" Igyekszem a mai napig könnyedén felfogni a pénz témát- ha nem így tenném,idegroncs lennék,ez a gyerekeknek sem lenne jó!És hát nem telik dilibogyóra :-)

Még nem lábaltunk ki mi sem,de már nem sok van hátra nekünk,és ez erőt ad a mindennapokhoz.

Remélem azért tudtam segíteni!!

Boldog babavárást,egészséges kisbabát és minden jót kívánok Nektek a továbbiakban!! :-)

Üdv: 3 lányos,15hkm

2012. aug. 19. 11:25
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszi a hosszú választ :) minden tiszteletem a tied :)! Adtál pár tippet!! Ne érts félre még néha nevettem is olyan kis lelkes lehettél :)! A csekkeket és a hitelt részesítjük előnyben soha nem maradt el eddig egy havi sem nem is akarjuk.Mindig mindent befizetünk és utána a maradékból élünk!De te nagyon ügyesen beosztod valóban.Próbálok a te ötleteidből meríteni majd vmit :)! Na a lány éppen nyavajog h enni akar megint :) hozzá teszem nemrég evett!!Mindjárt adok neki :)! Cig.okkal kapcsolatban igazad van nem is értem hogy szülnek rakásra egymás után 5-6 gyereket??? A sütéssel ugyan így vagyok mint te mindig sütöttem most ritkábban! Tudod az a durva h valóban elég sokat keres a férjem és gusztustalan h nem elég ennyi pénz sem :( szemét egy világ van!Lassan a bőrt is lehúzzák az emberről. Azért köszi :) egy picit felvidítottál :)
2012. aug. 19. 11:35
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye.. - hátha tudsz innen is meríteni.

Öblítőt mi sem használunk, sőt mosószert sem. 1kg mosódió egy évig elég és 3000ft-búl kijön. Öblíteni ecettel öblítek, egy 20%-os felhígítva 3 liter jó vagy 3 hónapig. Vegyszereket sem veszek a takarításhoz, szódabikarbónát és ecetet, valamint mosószappant és mosószódát használunk. NAgyon sok minden lehet spórolni, tényleg érdemes itt gykn kérdéseket keresgélni, mert nagyon sok a jó ötlet, leginkább az otthon/házimunka kategóriában találsz ilyeneket, vagy ott kérdezz! Mindig van új a nap alatt. Kitartást.

2012. aug. 19. 15:41
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, hogy bekérdezek, de mosódiót hol lehet kapni? Ugyanolyan hatékony mint a mosószer?

Kérdező, én vagyok a vaterás, még annyit tennék hozzá, hogy nyáron veszek téli ruhát, télen nyárit, majdnemhogy fele annyiba kerül!

2012. aug. 19. 17:37
 8/9 anonim ***** válasza:
interneten lehet rendelni, de nálunk pl a kisbolt árul. Szerintem hatékony, vannak akik nem szeretik. Kis mosószódával kiegészítve és ecettel, calgon és öblítő sem kell.
2012. aug. 19. 18:58
 9/9 anonim ***** válasza:
Ja dm-ben is lehet kapni de ott sokkal drágább, azért sem szoktam mondani, de még úgy is megéri.
2012. aug. 19. 18:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!