Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kinek mennyi idő alatt sikerül...

Kinek mennyi idő alatt sikerült L- Thiroxin szedése után/alatt a kismanó?

Figyelt kérdés
P.m alulműködésem van 5,2 es a Tsh- amúgy minden más oké, holnap kezdem szedni a bogyeszt, mikorra várhatom, hogy talán sikerül? 11 sikertelen hónapon vagyunk túl és 3 hónapja derült ki h mi is az igazi gond, de nem adom fel? Tapasztlatokra vágyom:)
2009. júl. 22. 20:44
 1/4 anonim ***** válasza:
Szia!Én januárban kezdtem szedni és most 9 hetes vagyok.Sok sikert Neked!
2009. júl. 22. 21:22
 2/4 anonim válasza:
mi az a p m alulműködés??mi is már 3 év szeretnénk babát de nem jön össze
2009. júl. 22. 21:37
 3/4 anonim ***** válasza:

Szia! Mi 2003 óta próbálkoztunk, és tavaly október végén négy vetélés után derült ki hogy pajzsmirigy alulműködésem van. A TSH-m 3,9 volt, ami a nőgyógyászom szerint és a háziorvos szerint is jó. Itt a neten addig kerestem, míg kiderült, hogy oké ez az átlag TSH szint, de a babához 2 alá kell hozni. Azonnal elmentem endokrinológushoz (mellesleg kiderült hogy fele pajzsmirigyem már hiányzik). Én nem L-Thiroxint kaptam, hanem Euthyroxot, de ez ugyanaz. Mindig teljes hormonképpel mentem az endokrinológusomhoz. először 50-el kezdtem, majd emeltük 75-re Három hónap múlva lement a tsh-m 1,6-ra. Februárban kismama lettem. Tsh-m 2,2 rögtön emeltünk az adagon 100-ra, 12 hetesen Tsh: 1,1 Tehát csúcsszuper. A gyógyszert úgy néz ki életem végéig szedni kell. Általában tilos jódtartalmú dolgokat enni, csak ha terhes leszel akkor is a 12-ik hét után.

Ha három hónapja derült ki miért most kezded el szedni? Minél hamarabb annál jobb.

Biztosan gyorsan összejön a pici ne aggódj,rendbejön a pm-ed minden okés lesz! Kicsit rásegítesz ovulációs tesztel, egyéb taktikákkal a "gyártásra". :)

Egyébként azt mondta a dokim volt már 5,6-os kismamája is.....

Sok szerencsét és minden jót!

üdv:

26 hetes

2009. júl. 22. 23:15
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Amíg nincs a TSH szinted 2 alatt addig ne vágjatok bele a baba projektbe.Az első 16 hétre kell nagyon oda kell figyelni, mert a baba csak ezután kezdi el saját maga termelni a p.mirigy hormont.Nekünk 3hónap alatt sikerült összehozni a babát.Fél év alatt 3x voltam vérvételen és mindent rendben talált a doki.A gyógyszert végig kell majd szedned,sőt a szoptatás alatt is.A babának ettől semmi baja nem fog lenni,sőt nem is fogja örökölni a betegségedet.

Mielőbbi babásodását kívánok!

37 hetes

2009. júl. 23. 06:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!