Valamilyen gombás fertőzésem van, mit tegyek?
Figyelt kérdés
8 hetes terhes vagyok. 3 hete voltam először nőgyógyászhoz, aki igazolta hogy terhes vagyok, viszont gombás fertőzésem is volt, s Canesten G kúpot írt fel. A napokban újra éreztem, hogy valami nincs rendben szerintem újra fertőzésem van. Mit csináljak? Vegyek kúpot vagy menjek vissza a dokihoz? Hogyan lehetne kikerülni, hogy ne essek újra vissza? Egy kétségbeesett kismama.2007. aug. 23. 16:07
1/4 anonim válasza:
Menj el dokihoz valószinü ujra felirja,és ki kéne deriteni hogy mégis mitöl lehet ilysen sürün neked gombás fertözésed.Vagy az is lehet hogy az elsöböl nem gyógyultál fel rendesen.
2/4 anonim válasza:
Szia!
Én is azt javaslom, hogy menj el a szülészedhez. Ilyenkor lágyul a méhnyálkahártya, ezért könnyebb elkapni fertőzést. Jobb azonban, ha a szülészeddel-nőgyógyászoddal egyeztetsz, hátha további vizsgálatot fog kérni (tenyésztés).
3/4 anonim válasza:
Vagy a férjedet is kezelni kellene, mert lehet, hogy ő fertőz vissza mindig.
4/4 anonim válasza:
Szerintem is újra kialakult. Ne keseredj el, mert a gombás fertőzést a hormonális változások okozzák. Főleg az ösztrogén szintünk emelkedése, teljesen felborítja a normál flórát, amelynek a candida egyébként a hozzátartozója, csak a jó flóra azt elnyomja. Sajnos most (11 hét) én is ebben szenvedek. nekem azt mondta a dokim szülésznője, hogy csak canesten krémmel kenegessem, mert ők nem alkalmaznak semmit az első 12 hétben. Fura, mert itt pl. mindenhol azt olvastam, hogy rögtön adják a caneseten kúpot. Persze, azért ha elviselhetetlen a dolog egyértelműen adni kell. Mindenesetre a gomba csak lokálisan okoz problémát, a babának nem lesz semmi baja. Én azt javaslom, hogy a canesten krémmel kenegesd nagyon vékonyan, ha vannak égető, szúró, viszkető érzéseid és a kúp miatt konzultálj az orvosoddal. De a lényeg, hogy nem lesz semmi bajod, ne izgulj. Az is lehet, hogy fog a dokid írni egy patikai kúpot, amiben nem ez a hatóanyag, hanem más.pl. natamycin, nystatin stb. Ne idegeskedj, én is megpróbálok nem idegeskedni, és kenegetni, aztán majd én is megyek a dokimhoz 1 hét múlva, ha rosszabb a dolog, persze azonnal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!