Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Valamilyen gombás fertőzésem...

Valamilyen gombás fertőzésem van, mit tegyek?

Figyelt kérdés
8 hetes terhes vagyok. 3 hete voltam először nőgyógyászhoz, aki igazolta hogy terhes vagyok, viszont gombás fertőzésem is volt, s Canesten G kúpot írt fel. A napokban újra éreztem, hogy valami nincs rendben szerintem újra fertőzésem van. Mit csináljak? Vegyek kúpot vagy menjek vissza a dokihoz? Hogyan lehetne kikerülni, hogy ne essek újra vissza? Egy kétségbeesett kismama.
2007. aug. 23. 16:07
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Menj el dokihoz valószinü ujra felirja,és ki kéne deriteni hogy mégis mitöl lehet ilysen sürün neked gombás fertözésed.Vagy az is lehet hogy az elsöböl nem gyógyultál fel rendesen.
2007. aug. 23. 16:35
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is azt javaslom, hogy menj el a szülészedhez. Ilyenkor lágyul a méhnyálkahártya, ezért könnyebb elkapni fertőzést. Jobb azonban, ha a szülészeddel-nőgyógyászoddal egyeztetsz, hátha további vizsgálatot fog kérni (tenyésztés).

2007. aug. 23. 17:04
 3/4 anonim ***** válasza:
Vagy a férjedet is kezelni kellene, mert lehet, hogy ő fertőz vissza mindig.
2007. aug. 23. 23:04
 4/4 anonim ***** válasza:
Szerintem is újra kialakult. Ne keseredj el, mert a gombás fertőzést a hormonális változások okozzák. Főleg az ösztrogén szintünk emelkedése, teljesen felborítja a normál flórát, amelynek a candida egyébként a hozzátartozója, csak a jó flóra azt elnyomja. Sajnos most (11 hét) én is ebben szenvedek. nekem azt mondta a dokim szülésznője, hogy csak canesten krémmel kenegessem, mert ők nem alkalmaznak semmit az első 12 hétben. Fura, mert itt pl. mindenhol azt olvastam, hogy rögtön adják a caneseten kúpot. Persze, azért ha elviselhetetlen a dolog egyértelműen adni kell. Mindenesetre a gomba csak lokálisan okoz problémát, a babának nem lesz semmi baja. Én azt javaslom, hogy a canesten krémmel kenegesd nagyon vékonyan, ha vannak égető, szúró, viszkető érzéseid és a kúp miatt konzultálj az orvosoddal. De a lényeg, hogy nem lesz semmi bajod, ne izgulj. Az is lehet, hogy fog a dokid írni egy patikai kúpot, amiben nem ez a hatóanyag, hanem más.pl. natamycin, nystatin stb. Ne idegeskedj, én is megpróbálok nem idegeskedni, és kenegetni, aztán majd én is megyek a dokimhoz 1 hét múlva, ha rosszabb a dolog, persze azonnal.
2007. dec. 30. 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!