Dohányos kismamák nem lett baja a babának?
Olyanok véleményére lennék kíváncsi akik dohányoztak a terhességük alatt. Sajnos ismerek pár nőt aki végig cigizett és asztmás lett a gyerek befullad....
Sokat olvasni róla idegrendszeri károsodás, légúti megbetegedésekre fogékonyabb.... és van benne valami.
Anyukám mindkét terhességét végigdohányozta, a húgom 4 kiló felett született, én sem voltam kicsi, szinte soha nem voltunk betegek.
Én nem dohányoztam terhesen, passzívan sem, mégis mind a 2 fiam asztmás. :(
Nekem és a húgomnak szerencsénk volt, általános a rosszul fejlődő magzat, az oxigén hiány, kis súlyú baba.
Én terhesség előtt dohányoztam ugyan - nem napi 1 dobozzal, de akkor is - de amint terhes lettem abba hagytam. Valóban nehéz egy függőnek letenni a cigit, de azt gondolom, hogy nem ilyen esetben! Én amint megtudtam, hogy terhes vagyok letettem és azóta rá sem néztem. Nem azt mondom, hogy nem hiányzott az elején, de a gyerekem fontosabb volt.
Kedves Tibor!
En csak a saját tapasztalatomat tudom leírni! Nem rész létezem miert es hogyan de 15- évesen kezdtem cigizni! Igazándiból nem tartoztam a legerősebb dohányosok közé! 1doboz volt hogy 3 napig is elég volt az erőset soha nem bírtam el szívni, es zárt helyiségbe főleg lakásban soha nem szerettem cigizni! 30- évesen voltam várandós a fiammal! Nem bírtam a ciginek meg a szagát sem az első 3 hónapban igy nem cigiztem 1x -2x amikor kívántam a férjeméből szívtam 1-1 slukkot! Majd a 5- hónaptól mikor éreztem kívánom a cigit nagyon gyenge cigibol szívtam egy pár slukkot utána el nyomtam! A lanyomnal nehezebb volt ugyan is nem voltam rosszul a cigitől igy végig cigiztem igaz kevesebbet es kevesebb mg tartalmút! Tudtam hogy nem jo amit teszek, de ez van! Odafigyeltem jobban a gyümölcsök re vitamin ra főleg a c vitaminra! A fiam 4100 grammal 58 cm született 41- hétre császárral meg az orvosok is csodálkoztak milyen szép aranyos baba! A lányom 3800 grammal született 56 cm 40- hétre ő is császárral! Egészséges mind2ő mint a Makk!!!! Hála égnek!!! En viszont hallottam fordított esetet is!!! Erősen dohányos nő várandós lett és kényszerítésre letette a cigit teljesen! Tiszta sokk volt hónapokig a gyereke meg idegrendszeri problémákkal született! Nem is egy ilyen van! Ebben a témában az orvosoknak is megoszlik a véleménye!!! A legjobb ha a várandósag elott 1-2 evvel valaki leszokik a cigiről! De ha úgy lett várandós hogy cigizik szerintem nem egészséges az sem ha akkor szokik le mikor mar benne a pocaklako! Gondoljon bele mindenki egy egészséges szervezetet is hogy megvisel amikor valaki leszokik a cigiről milyen átalakuláson megy at a szervezet szerintem ez a sokk sem egészséges a picinek! Arról a sok méreg anyagról nem is beszélve ami leszakad es a vérbe jut hogy onnan ürüljön ki!!! Most a gyerekek 4,5 éves es 2,5 egészségesek mint a Makk! Viszont tervezzük a 3. Babát 2015 - re :) akkor leszek 36 ami mar amúgy is rizikós ezért mar most letettem a cigit es 2 hónapja nem cigizek!!!! :) ezt mindenkinek magának kell eldönteni mit miert vállal, de egy kismama ne legyen erős lánc dohányos, viszont ne is akkor kezdje magát sanyargatni!!! Nekem ez a véleményem! Nálunk be is vált!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!