Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 11 hetes terhes vagyok, 36...

11 hetes terhes vagyok, 36 évs. 2 éve várok a babára. Most mégis úgy érzem, hogy nem ntudom elfogadni a testem változásait, mintha nem is velem történnének az események. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Teljesen el vagyok keseredve...

A családban boldogan vállalom a babámat, de a külvilág előtt még mindig próbálom titkolni, és nem csak a baboa miatt. Mintha a babát váró testem elválna az énemtől. Tudom, hogy hülyeségeket írok, nem is tudom, mi van velem. Szeretem a babát, örülök az állapotomnak, de nem akarom megosztani a külvilággal. Olyan mintha lenne egy privát szférám, ami a baba, meg lennék én a munkahelyemen, az ismerősök között, akik előtt nem akarom ezt vállalni. Skizofrén állapot. Ez beteges? Változik? Mit tegyek?

2008. máj. 8. 20:28
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia! Gratulálok a babához. Szerintem ez teljesen természetes, ha sokat vártál a babára. Lehet, hogy csak félsz elmondani. De ha úgy érzed, fordulj orvoshoz, előfordul terhesség alatt ilyen a hormonváltozások miatt. Előbb utóbb észre fogják venni rajtad, és akkor lehet, hogy Te is megkönnyebbülsz. Egyébként sem fontos mindenkinek elmondanod.

Boldog babavárást! :o)

2008. máj. 8. 21:17
 2/5 anonim ***** válasza:

szerintem ez mindenkinél változó,én nekem a hasam olyan volt

amikor bementem szülni mintha 4ik hónapba lettem volna,egy vastag kabátot felvettem és nem látszott semmi. én meg mindenkinek mutattam volna. ez változo.

2008. máj. 8. 21:28
 3/5 anonim ***** válasza:
Szia!Én is így voltam.A család meg a barátok tudtak róla.Szűk ruhákban jártam,nem látszott a 20. hétig semmi.Én meg nem mondtam.Nem is beszéltem róla egyfolytában,sőt kimondottan ritkán.A 21. héttől mindenki jön a "Jajj,babát vársz?" kérdéssel.Örülök nagyon a picinek,de nem akarok erről beszélni mindenkivel.Családdal meg barátokkal már sokat beszélünk róla,egyre jobban kitölti szinte minden gondolatomat.Már csak azért is,mert ilyenkor már érzi az ember,miért hívják terhességnek.:)Szerintem ne izgulj ez miatt,tartsd meg magadnak és a hozzád közellállóknak ezt az élményt.Késöbb már úgyis mindenki ezzel fog jönni.Másként néznek ilyenkor ránk.Néha engem is "zavar",illetve inkább azt mondanám,hogy örülnék néha ha ugyanúgy néznének rám,mint elötte.Ilyenkor felhúzom a mellényem cipzárát és alig látszik.Csak ha nagyon megnéznek.Jól esik néha újra "csak egy csajszinak" lenni,nem kismamának akire mosolyog mindenki.Nem is beszélve a hassimogató idegenekről.Mindenesetre én is élveztem,hogy nem tudja mindenki,csak a közeliek.Egészen a félidőig.Majd változott amikor már látszott.Akkor azt élveztem egy darabig.Mostanában megint eltitkolnám néha ha lehetne.A terhesség annyi hülyeséget hoz ki belőlünk,amiről nem is tudtuk,hogy ilyenek is lehetünk.:)Imádom ahogy mozog és fejlődik bennem,mégis már nagyon várom a végét.Újra én lehetek majd,nem az a gyakran feszült,néha hisztis nőci,aki most vagyok.No meg a szabad mozgás,hogy ismét fel tudom húzni a zoknimat minden erölködés nélkül.:)Pedig csak 8 kiló van rajtam.33 hetes (önmagától gyakran idegen) kismama
2008. máj. 8. 23:26
 4/5 anonim ***** válasza:
Szia! Szerintem is teljesen természetes, amit érzel. Bennem is hasonló érzések kavarogtak az elején, szerintem ez a hormonoknak is köszönhető, máshogy reagálunk, mint várjuk, néha én is megrettenek, hogy én én vagyok -e még egyáltalán. Én most vagyok 16 hetes és most kezd kialakulni egyfajta büszkeség, hogy kismama vagyok és nő a hasam. Az utolsó válaszolónak meg üzenem, hogy nagyon szép kommentet írt, élvezet volt olvasni. :-)) Boldog babavárást Nektek!
2008. máj. 9. 08:12
 5/5 anonim ***** válasza:

Ez nem beteges. Én is igy voltam, nem akartam, hogy tudják, hogy terhes vagyok, nem tudom miért. Mostmár más helyzet, mozog picike, és nagyon jó. Szerintem neked is megváltoznak majd az érzéseid, amikor már mozog a baba, és a hason szépen látszik, hogy lakik bent valaki.

21 hetes kismama

2008. máj. 9. 08:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!