Mit lehet tenni, hogy ne öregedjen a méhlepény? Egyáltalán lelassítható valahogy a folyamat?
Ez ellen nem lehet tenni semmit se.
Nekem a 30 héten már 1-2 érettségű volt, a 36 héten már hármas. Végül a 40 héten szültem és nem volt semmi gond.
Te hányadik hétben jársz?
egészséges odafigyeléssel. dohányzás (dohányfüst), kávé kerülése, ne adj isten alkohol. Én veszélyeztetettként kerültem minden lehetséges füstös helyet, mert erre felhívták a figyelmem. Nálunk mindenki bagózik (én is dohányoztam) se kávé se semmi. És talán a calciumot kellett még kerülnöm.
42 hetesen szültem 4310 grammos fiúcskát 34 héttől mondogatták hogy nagyon el van öregedve a méhlepény de amíg növekszik, gyarapszik nincs gond
Nem biztos ,hogy tudsz ellene tenni valamit,mivel genetikailag is öregedhet előbb a méhlepény. Példa: egy barátnőm dohányzott terhesség alatt 39 héten szült majd 4 kg 57 cm -es lánykát. Másik ismerősöm egészségesen élt ,de a 33 héten meg kellett császározni mert olyan szinten elöregedett a méhlepény. Adatokat nem tudok fejből már ,de nem volt semmi gond így sem, makk egészséges fiú.
Még egy ismerős : dohányzott nem is keveset , semmi gond nem volt majd a 40 héten szült és akkor derült ki,hogy jó ideje nem látta el rendesen a méhlepény a lánykát. (A magánorvos ennyire nem figyelt) 2500gr körül született és ebböl ugye lefogyott ,most 2 hónaposan 4 kg.
Szóval mindenre van példa. Ezt nagyon befolyásolni nem lehet. 31hkm
Nem tehetsz semmit. Genetikai adottság, vagy pl. nagy baba jobban öregiti a méhlepényt. Orvosom szerint meg ez igy van rendben. A végére elöregszik, és a baba megszületik.
A második terhességnél 32. héten II-es volt, a 36-37. héten III-as, és a kiirt napon született, minden rendben volt 9/10-es apgarral. Pedig a magzatvizb erősen meconiumos volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!